Φωτογραφίες

Items filtered by date: Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017

Σεμινάριο κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών

Η Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (Ε.Ε.Ο.Π. ή Hellenic Mountain Bike Association), μέλος της IMBA (International Mountain Bike Association), διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου (Πο.Συ.Λέσβου) σεμινάριο κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών (trailbuilding) στην Λέσβο. Εισηγητής θα είναι ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ο.Π. κος Θεοδωρόπουλος Χάρης.
Μετά από την επιτυχημένη διεξαγωγή των σεμιναρίων σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αττική, Αρκαδία, Πιερία αλλά και την τελευταία σειρά σεμιναρίων στα νησιά Κω, Λέρο και Πάτμο, σειρά έχει η ποδηλατική κοινότητα της Λέσβου να εκπαιδευτεί και να πιστοποιηθεί στην κατασκευή και συντήρηση ποδηλατικών μονοπατιών.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και με την χορηγία του Επιμελητηρίου Λέσβου.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η σωστή κατάρτιση και των μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αλλά και όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων, είτε ιδιώτες είτε δημόσιους φορείς για την φιλοσοφία κατασκευής αειφόρων ποδηλατικών μονοπατιών αλλά και για τα οφέλη σε τοπικό επίπεδο που μπορεί να αποφέρουν αυτά.
Το Σεμινάριο έχει δυο μέρη. Το πρώτο μέρος (θεωρητικό) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 από τις 6:00μμ έως 9:00μμ. Και θα περιέχει:
• ανάλυση-επεξήγηση τεχνικών όρων.
• φιλοσοφία κατασκευής αειφόρων ποδηλατικών μονοπατιών.
Το δεύτερο μέρος (πρακτικό) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στο βουνό, σε σημείο που θα υποδείξει ο εισηγητής κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς και θα περιλαμβάνει:
• Διαμόρφωση διαδρόμου (καθαρισμός, οπλισμός, κλίσεις, κατασκευές απορροής ομβρίων, διαμόρφωση άνω και κάτω τμήματος διαδρόμου, καθαρισμός ορίων, σηματοδότηση)
• Υπολογισμός, οπλισμός, τελική διαμόρφωση άλματος
• Υπολογισμός, οπλισμός, τελική επεξεργασία berm
• Υπολογισμός, οπλισμός και κατασκευή rollers.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τα εφόδια για κατασκευή ποδηλατικών μονοπατιών. Πρόκειται για ένα διήμερο μάθημα που οι παρευρισκόμενοι θα διδαχτούν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά τεχνικές κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών, την οργάνωση που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα, τα νομικά θέματα και τις τεχνικές συντήρησης και διαχείρισης αυτών των μονοπατιών.
Επίσης Θα γίνει αναφορά στα οφέλη σε τοπικό επίπεδο που μπορεί να αποφέρουν τα ποδηλατικά μονοπάτια, πράγμα το όποιο ενδιαφέρει άμεσα Αυτοδιοίκηση, Φορείς και Επαγγελματίες του Τουρισμού.
Για το θεωρητικό μέρος η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Για το πρακτικό μέρος η συμμετοχή είναι Δωρεάν για τα μέλη του Πο. Συ. Λε. (οικονομικά ταχτοποιημένα για το 2017) και για όσους δεν είναι μέλη του συλλόγου 30€.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 6942821287 Πο. Συ. Λε.

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish