Φωτογραφίες

Items filtered by date: Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017

Απολογισμός σεμιναρίου κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (Ε.Ε.Ο.Π. ή Hellenic Mountain Bike Association), μέλος της IMBA (International Mountain Bike Association), σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου (Πο.Συ.Λέσβου).
Στο πρώτο μέρος(θεωρητικό) έγινε ανάλυση και επεξήγηση τεχνικών όρων και αναφορά στην φιλοσοφία κατασκευής αειφόρων ποδηλατικών μονοπατιών αλλά και στα οφέλη σε τοπικό επίπεδο που μπορεί να αποφέρουν αυτά. Επίσης έγινε αναφορά σε θέματα οργάνωσης που απαιτούνται για ένα τέτοιο εγχείρημα, στα νομικά θέματα και στις τεχνικές συντήρησης και διαχείρισης αυτών των μονοπατιών.
Στο δεύτερο μέρος(πρακτικό) έγιναν εργασίες σε προϋπάρχον μονοπάτι που αφορούσαν τον καθαρισμό, οπλισμό, κλίσεις, κατασκευές απορροής ομβρίων, διαμόρφωση άνω και κάτω τμήματος διαδρόμου και καθαρισμός ορίων.
Εκ μέρους του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ο.Π. κ Θεοδωρόπουλο Χάρη που δέχτηκε την πρόσκληση, το Επιμελητήριο Λέσβου ως χορηγό του σεμιναρίου, όλους τους φορείς που υποστήριξαν την δράση αυτή, τα μελή του Πο.Συ.Λέσβου καθώς και όλους τους εθελοντές.
Η επόμενη μέρα βρίσκει τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου έτοιμα να υποστηρίξουν κάθε έργο ανάπτυξης του τόπου που αφορά τον αθλητικό, περιηγητικό εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό αλλά και να συμβάλλουν έμπρακτα σε αυτό καταθέτοντας προτάσεις σωστά και τεχνικά τεκμηριωμένες για την άμεση υλοποίηση του οράματος μας που δεν είναι άλλο από το να γίνει η Λέσβος ένας από τους γνωστότερους ποδηλατικούς προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και στο παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish