Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017

Φορητό Κομπρεσέρ

Ένα αρνητικό που έχει η τοποθέτηση ελαστικών tubeless είναι η δυσκολία στο να φουσκώσουν όταν για κάποιο λόγο χάσουν όλο τον αέρα τους. Αν δεν μπορέσουμε να τα φουσκώσουμε με συμβατική τρόμπα εδάφους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αέρα από κομπρεσέρ ή μικρές αμπούλες συμπιεσμένου αέρα. Μια νέα λύση είναι το Φορητό Κομπρεσέρ. Κατάλληλο για όσους δεν έχουν κομπρεσέρ στην αποθήκη τους και σωτήριο για όλη την παρέα αν έστω αν ένας το έχει στο αμάξι.
Το Φορητό Κομπρεσέρ αποτελείτε από ένα θάλαμο ο όποιος γεμίζει από την βαλβίδα εισόδου με αέρα μέχρι 120psi και στην συνέχεια τοποθετούμε τον σωλήνα στο ελαστικό που θέλουμε και ανοίγοντας τον διακόπτη μεταφέρεται ο αέρας από το δοχείο με πίεση στο ελαστικό το οποίο και φουσκώνει.
Για την κατασκευή του Φορητού Κομπρεσέρ χρειαζόμαστε μια άδεια φιάλη προπανίου( προσοχή πρέπει να είναι 100% άδεια), μια βαλβίδα ποδηλάτου, ένα διακόπτη αέρα, ένα σωλήνα 50-70cm, μούφες στην διάσταση που ταιριάζουν στα πάσα που θα ανοίξουμε και φλαντζόκολλα.
Η διαδικασία είναι απλή για όσους γνωρίζουν να ανοίγουν πάσα! Πρώτα ανοίγουμε πάσα στην βαλβίδα εισόδου (Φωτο 1) και αντίστοιχα στην φιάλη στο σημείο που φαίνεται στην φωτο (Φωτο 2). Βάζουμε λίγη φλαντζόκολλα και βιδώνουμε την βαλβίδα (Φωτο 3). Στην συνέχεια ανοίγουμε στην πάνω πλευρά της φιάλης την τρύπα που θα προσαρμόσουμε τον διακόπτη (Φωτο 4). Ανάλογα την μούφα που έχουμε και το πάσο που έχει, κάνουμε και στην φιάλη (Φωτο 5). Βιδώνουμε τον διακόπτη βάζοντας φλαντζόκολλα και από την πάνω πλευρά βιδώνουμε τον αντάπτορα για να μπει το σωληνάκι (Φωτο 6). Ασφαλίζουμε το σωληνάκι με σφικτηράκι και στο τέλος του σωλήνα βάζουμε την κεφαλή που ταιριάζει και στα δυο είδη βαλβίδων (Φωτο 7).
Πρώτη δοκιμή ασφαλείας!
Τοποθετούμε το Φορητό Κομπρεσέρ πίσω από ένα τοίχο και εμείς μαζί με την τρόμπα πάμε από την πίσω πλευρά. Αφού σιγουρευτούμε ότι ο διακόπτης είναι κλειστός με την τρόμπα εδάφους βάζουμε από την βαλβίδα εισόδου 120psi. Αφήνουμε το Φορητό Κομπρεσέρ για 24 ώρες και αν όλα πάνε καλά και δεν σκάσει ελέγχουμε αν έχει κρατήσει την πίεση. Αν η πίεση είναι υψηλή τότε είμαστε έτοιμοι για δοκιμή. Βάζουμε την κεφαλή του Φορητού Κομπρεσέρ στην βαλβίδα του ελαστικού που θέλουμε να φουσκώσουμε και ανοίγουμε την βαλβίδα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αέρα με την τρόμπα εδάφους.
Καλό είναι να μην αφήνουμε την φιάλη γεμάτη αλλά να την φουσκώνουμε όταν θα την χρησιμοποιήσουμε!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish