Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2018

Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα

Μυτιλήνη 19/11/2050

Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μυτιλήνης συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και του αέρα στη Μυτιλήνη. Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, το κέντρο της πόλης θα κλείνει για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Η δήμαρχος πιστεύει ότι η Μυτιλήνη θα πρέπει τότε να είναι μια ελεύθερη παιδική χαρά για πεζούς και ποδηλάτες.

Η πρώτη «Κυριακή κάθε μήνα χωρίς αυτοκίνητα» τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα. Από τώρα και στο εξής, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, το ιστορικό κέντρο της πόλης θα είναι απόλυτα ελεύθερο σε πεζούς και ποδήλατα από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Η Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου από τη Δήμαρχο της Μυτιλήνης για τον καθαρισμό του αέρα της πόλης, για να καταστήσει την ευρύτερη περιοχή του κέντρου πιο εύχρηστη για τους πεζούς και να μετατρέψει το κέντρο σε χώρο χωρίς αυτοκίνητα. Όλα αυτά είναι μέρος ενός μεγάλου σχεδίου που ονομάζεται «Η Μυτιλήνη αναπνέει».

Οι Λέσβιοι που θα ελευθερωθούν από τα αυτοκίνητά τους μπορούν επίσης να λάβουν μέχρι και 600 ευρώ σε επιδοτήσεις για την αγορά ποδηλάτου ή για την αγορά συνδρομής σε κοινόχρηστα ποδήλατα.

Ο Δήμος μελετά επίσης τις πιθανότητες να γίνουν εντελώς δωρεάν οι δημόσιες μεταφορές.

Οι μελέτες των Κυριακών χωρίς αυτοκίνητα δείχνουν ότι ο αστικός θόρυβος θα μειωθεί κατά 3 ντεσιμπέλ και ότι θα έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα του αέρα και την υγεία των πολιτών.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish