Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Με όριο τα 30 χλμ/ώρα

Μυτιλήνη 18/1/2050
Με όριο τα 30.
Αυτό χρειαζόταν για να γεμίσει η πόλη ανθρώπους που απορρίπτουν όλα τα άλλα μέσα επιλέγοντας για την καθημερινή τους μετακίνηση μόνο το ποδήλατο.
Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου που θα διαλέξει το ποδήλατο για να κινηθεί στον αστικό ιστό και ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για την μη επιλογή του ποδηλάτου σαν μέσο, ήταν τόσα χρόνια η ασφάλεια.
Με τη μείωση του ορίου ταχύτητας για όλα τα οχήματα, σε όλη την πόλη στα 30 χλμ/ω, φαίνεται ότι αυτός ο παράγοντας παρακάμφθηκε. Η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται όλο και περισσότερο στις ευρωπαϊκές πόλεις διότι συνδέεται με τη μείωση της ρύπανσης και την κλιματική αλλαγή, με τη μείωση των ατυχημάτων, του θορύβου και του κόστους. Με την προώθηση του δρόμου ως τόπου συνάντησης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης, η πόλη μετατρέπεται σε ένα φιλικό κέντρο για τον άνθρωπο όπου αναπτύσσονται οι προσωπικές σχέσεις.

Αυτόματος Πωλητής Βουνού

Μυτιλήνη 11/1/2050

Ήταν φυσικό. Με την τοποθέτηση των Σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων σε κάθε είσοδο μονοπατιού και μετά από αίτηση μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, σειρά είχαν οι σταθμοί τροφοδοσίας κι επισκευής. Άμεση ήταν η αντίδραση του τοπικού συλλόγου και έτσι από σήμερα αυτόματοι πωλητές θα βρίσκονται τοποθετημένοι στην είσοδο 10 μονοπατιών της Αμαλής. Εκεί μπορείς να πάρεις τζελάκια, ηλεκτρολύτες, σαμπρέλες, σύνδεσμο αλυσίδας, κιτ πρώτων βοηθειών, πολύεργαλεία, υγρό tubeless, ενεργειακές μπάρες, αμπούλες CO2 και πολλά άλλα.

Ειδικές τιμές στα μέλη του Πο. Συ. Λέσβου.

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων σε όλα τα μονοπάτια

Μυτιλήνη 4/1/2050
Με ένα ευχάριστο νέο ξεκινά η χρονιά. Μετά την τοποθέτηση 20 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων στους πιο πολυσύχναστους ποδηλατόδρομους της πόλης, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συνεχίζει με μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία.

Σχεδιάζει πλήρες δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και στο βουνό. Ο πρώτος σταθμός τοποθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στην Παναγία της Αμαλής, ενώ στο ίδιο έργο έχει ενταχθεί η εγκατάσταση σταθμών για τις εισόδους των παρακάτω μονοπατιών: Κουρτερή, Σκαλάκια, Secret, Herb, Man-O-Man, Κορμοί, Δασικό κ.α.

1st Ride 2021

Καλή Χρονιά.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η πρώτη μας ανακοίνωση αφορούσε την διοργάνωση της πρώτης ποδηλατικής βόλτας του χρόνου. Φέτος δυστυχώς λόγω της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, θα είναι αναπόφευκτα η πρώτη μας ακύρωση.
Στις 2 Ιανουαρίου του μακρινού πια 2012 διοργανώθηκε το πρώτο "1st Ride" με μόλις λίγο πάνω από 10 φίλους της ορεινής ποδηλασίας να συμμετέχουν. Περιλάμβανε τον γύρο Χαραμίδας, πάνω από 45 χιλιόμετρα, μονοπάτια, δρόμους, πολλά υψομετρικά και στόχο όπως κάθε χρονιά να κάνουμε πολύ πετάλι για "να μας πάει καλά ο χρόνος". Από τότε λοιπόν και κάθε χρόνο, έχει καθιερωθεί να συμμετέχουμε όσο πιο πολλοί γίνεται σ' αυτήν την πρώτη ομαδική βόλτα του χρόνου.
Φέτος θα ήταν η 10η επετειακή διοργάνωση της ετήσιας βόλτας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Ευχόμαστε να είναι η τελευταία ακύρωση διοργάνωσης για το νέο ελπιδοφόρο έτος.
Θα έρθει πάλι η μέρα που θα τα ξανακάνουμε αυτά και το πάθος μας θα είναι πολύ μεγαλύτερο κι από πριν. Για φέτος το μόνο που μας επιτρέπεται αυτές τις μέρες, είναι να πάμε μόνοι μας βόλτα και να γιορτάσουμε το 1st Ride του 2021 σε ομάδες μάξιμουμ των 2 ατόμων! Όπως και να έχει... καλό 1st Ride κι ένα 2021 γεμάτο βόλτες, διοργανώσεις, πορείες, αγώνες και ποδηλατικά έργα.

Δείτε τα βίντεο όλων των διοργανώσεων της πρώτης βόλτας του χρόνου από το 2012 έως το 2020.

2012 
2013 
2014 
2015 
2015
2016 
2017
2018 
2020 
2020 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish