Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Φιλικό LesvosMTB Vs Πο.Συ.Λε. για φιλανθρωπικό σκοπό

Μυτιλήνη 14/8/2050
Την ομάδα βετεράνων του Lesvos MTB θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου οι παλαίμαχοι του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, την επόμενη Κυριακή στο ανακαινισμένο γήπεδο Μυτιλήνης. Οι αγωνιζόμενοι μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με την στρογγυλή θεά, η συνάντηση όμως έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν σε γνωστό ίδρυμα της πόλης μας με σκοπό τη διάθεσή τους σε οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Εκτός λοιπόν του ότι θα διασκεδάσουμε και θα ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί ύστερα από τόσα χρόνια, θα προσφέρουμε θέαμα στις κερκίδες και όλο αυτό θα ολοκληρωθεί από τον φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης. Γι αυτό να μη λείψει κανείς. Εισιτήρια θα εκδίδονται από τα ποδηλατικά καταστήματα της πόλης μας, τα γραφεία του Πο.Συ.Λε. αλλά και από επιλεγμένες επιχειρήσεις.

Skalochori MTB 2017 video

Πόσες φορές περνάμε έξω από χωριά της Λέσβου, ή καθόμαστε για ένα καφέ στο πρώτο καφενεδάκι χωρίς να μπούμε πιο μέσα, χωρίς να εξερευνήσουμε τα στενάκια του; Οι αγώνες του Lesvos Ride στη Μυτιλήνη αυτόν το σκοπό (μαζί βέβαια με το αγωνιστικό) έχουν. Να φέρουν όλους εμάς κοντά στις αθέατες ομορφιές του τόπου μας, κοντά στην παράδοση, κοντά στη φυσική ομορφιά.
Το Σκαλοχώρι κρατά ακόμα το χρώμα του παλιού Λεσβιακού χωριού, χωρίς τσιμέντα χωρίς δρόμους, αλλά με πλακόστρωτα με σκαλοπάτια με μικρά στενάκια ανάμεσα στα σπίτια... Δρομάκια που σου θυμίζουν τα παιδικά σου χρόνια όταν παίζαμε στις γειτονιές. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη θεωρούν ανάπτυξη να κάνουν όλους τους δρόμους άσφαλτο για να περνά το αυτοκίνητό τους, να ισοπεδώσουν όλα τα παραδοσιακά πέτρινα σκαλοπάτια για να πηγαίνουν μέχρι την πόρτα τους με τπ αμάξι. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα μερικά χωριά που κρατάνε αυτές τις ομορφιές και ευτυχώς που βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι και έγινε αγώνας μέσα στα σοκάκια αυτά να πάρουμε εικόνες και ομορφιές που θα μας μείνουν αξέχαστες.
Παρακάτω παρακολουθήστε πλάνα από τον αγώνα Mountain Bike που έγινε 6/8/2017 στο Σκαλοχώρι.

Skalochori MTB 2017 Αποτελέσματα & Φωτο

To Lesvos MTB καθώς και πολλά μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου ήταν την περασμένη Κυριακή 6/8/2017 στο χωριό Σκαλοχώρι της Λέσβου για να λάβουν μέρος σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας.
Ποδηλάτες απ' όλη τη Λέσβο αλλά ακόμα και εκτός Ελλάδας άντρες, γυναίκες, έφηβοι, παιδιά και βετεράνοι, παραβρέθηκαν για να αγωνιστούν το ζεστό πρωινό του Αυγούστου στα στενά δρομάκια του χωριού που σε συνδυασμό με σκαλοπάτια, αγροτικούς δρόμους, πλακόστρωτα και δύσκολα συνδετικά μονοπάτια ολοκλήρωναν μια μοναδική διαδρομή που απόλαυσαν όλοι οι ποδηλάτες.
Όλη η "παρέα" του βουνού δήλωσε παρούσα στη μεγάλη αυτή διοργάνωση που έβγαλε απ τα σπίτια τους σχεδόν όλους τους κατοίκους του χωριού για να υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο στον τόπο τους το ποδήλατο αλλά και ανέδειξε την αξία και την προσφορά της άθλησης μέσα από τις γραφικές εικόνες του Σκαλοχωρίου.
Έντονος συναγωνισμός, γραφικά σοκάκια, χώμα, πέτρες, όμορφες γειτονιές, ζεστοί άνθρωποι, πολύ πράσινο, παραδοσιακό πλακόστρωτο, καθαριότητα, σωστή σήμανση και μεγάλος αριθμός εθελοντών, όμορφες "αθέατες" γωνίες του χωριού, υπέροχες και αμέτρητες βρύσες κι ο αγέρωχος πλάτανος με την αξεπέραστη δροσιά ήταν όλα όσα συντέλεσαν να μείνει στη μνήμη μας ο αγώνας σαν ένας από τους ωραιότερους του πρωταθλήματος Lesvos Ride 2017 στη Λέσβο.
Η επιτυχής διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του Πο.Συ.Λε. και του LESVOS RIDE.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν το LESVOS MTB. Με την πολύτιμη βοήθεια του Παναγιώτη Βατού, του Mathew Usmar για την έμπνευση του λογότυπου, των εθελοντών που βοήθησαν την ημέρα του αγώνα, του καφενείου - ουζερί "Πλάτανος", της Ομάδας Διάσωσης Λέσβου και των Γιατρών του Κόσμου, χάρηκαν όλοι μια αξεχαστη διοργάνωση.
Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Brevet Χίου 200km 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στις 6/8/2017 το brevet Χίου 200χλμ με εκκίνηση στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Στην εκκίνηση παρατάχθηκαν 29 ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων από τη Χίο και τη Λέσβο. Η ομάδα από τη Λέσβο αποτελούνταν από τον Steffen Streich που ολοκλήρωσε επιτυχώς το 200άρι με χρόνο 8 ώρες και 3 λεπτά.
Στο συγκεκριμένο Brevet οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να κάνουν το μισό δηλαδή μόνο τα 100 χλμ. Κάτι που επέλεξαν να κάνουν οι Βουλγαράκης Βαγγέλης και Ακριώτης Δημήτρης που συνόδεψε τον νεοφερμένο στα Brevet Παναγιώτη Μπιτάδο στην πρώτη του προσπάθεια μεγάλης απόστασης επιτυχώς.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish