Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μελών Πο.Συ. Λέσβου

Μυτιλήνη 25/9/2019
Με απόφαση του 7μελούς του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αποφασίστηκε ομόφωνα η διεξαγωγή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Την Τετάρτη 25/9/2019 και ώρα 18:00, ο Πο. Συ. Λέσβου καλεί όλα τα μέλη του στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Εμπορικό Επιμελητήριο στην αίθουσα Ι. ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ.
Καλούνται τα μέλη που επιθυμούν να συμβάλουν στην πορεία του Συλλόγου και όλα τα μέλη που επιθυμούν ένα πιο "ποδηλατικό" νησί, να παραστούν για να πάρουμε μαζί αποφάσεις για το μέλλον.
Στη Συνέλευση μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα μέλη είτε είναι οικονομικά ενεργά είτε όχι.
7μελές Δ.Σ.
Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Στο σχολείο χωρίς αυτοκίνητο

Μυτιλήνη 16/9/2050
Επιτέλους το 2050 επιστρέψαμε στο 1972. Επιστρέψαμε στη χρονιά που το 92% των παιδιών πήγαιναν στο σχολείο με τα πόδια ή με ποδήλατο. Επιστρέψαμε στη χρονιά που οι (περισσότεροι) μαθητές ή μάλλον οι γονείς των μαθητών δεν έκαιγαν βενζίνη για την απαραίτητη μετακίνηση των παιδιών τους. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας η αλλαγή θεωρείται μεγάλη, καθότι το 2020 η αντιστοιχία ήταν ακριβώς αντίστροφη. Το 92% των παιδιών πήγαιναν σχολείο με μηχανοκίνητα οχήματα. Σ' αυτό εικάζεται ότι ευθύνεται καμπάνια του Υπουργείου Μεταφορών που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας έτρεξαν τα προηγούμενα χρόνια καμπάνια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στα σχολεία, επηρεάζοντας και ευαισθητοποιώντας μεγάλο αριθμό μαθητών και κατ’ επέκταση των γονιών τους, η άρτια ανάπτυξη πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων σ' όλη τη Μυτιλήνη, αλλά και η γενική αντίληψη πλέον του κόσμου, που έβαλε στην άκρη το αυτοκίνητο και επιλέγει μέσα φιλικότερα στο περιβάλλον και την υγεία του, όπως το ποδήλατο ή το περπάτημα.

Eressos LAVA WKND

Το Eressos LAVA WKND επιστρέφει για 3η συνεχόμενη φορά με αγώνα ορεινής ποδηλασίας, καθώς και ποδηλατικά παιγνίδια και αγωνίσματα για παιδιά στα συγκλονιστικά μονοπάτια της λάβας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - Ώρα 11:00 – LAVA MTB – ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ:
Αγώνας ορεινής ποδηλασίας μέσα στον οικισμό της Σκάλας Ερεσού και του κάμπου της.
Κατηγορίες: Ποδήλατα μονής ανάρτησης έφηβοι από 15 έως 21 ετών – άνδρες από 22 έως 35, – master από 36 έως 45 – veterans από 46 και άνω.
Ποδήλατα διπλής ανάρτησης, έφηβοι από 15 έως 18 ετών , άνδρες από 19 έως 40 και master από 41 και άνω.
Κατηγορία γυναικών από 15 ετών και άνω.
Η διαδρομή του αγώνα θα παραμείνει ίδια μ αυτή του 2018. Ξεκινά απ' τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, περνάει μέσα απ τον παραδοσιακό οικισμό της Ερεσού και φτάνει μέχρι τον κοντινό λόφο. Με μια απαιτητική ανάβαση αλλά και τεχνικά μονοπάτια και ολοκληρώνεται με το πέρασμα από την κοίτη του ποταμού, πάλι μέσα στο χωρίο, μετά από 4,3χλμ. Το άνυδρο και άδεντρο τοπίο ανεβάζει αρκετά τις θερμοκρασίες και θα μας κάνει να νοιώσουμε ότι είμαστε στο LAVA WKND.
12:30 – LAVA KIDS – ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ:
Εκπαίδευση στους κανόνες ασφαλείας, ασκήσεις ισορροπίας, παιγνίδια και αγωνίσματα με ποδήλατο.
Δικαίωμα συμμετοχής: παιδιά 7 έως 14 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Σκοπός του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του νησιού και την καθιέρωση της Ερεσού ως πεζοπορικό και ποδηλατικό προορισμό.
Το 3ο Eressos LAVA WKND TrailRun+MTB διοργανώνεται από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. – προγράμματα FitOnOliveTrails και CLLD/LEADER Λέσβου ΠΑΑ 2014-2020. Οι δράσεις υποστηρίζονται από τους: Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, Γιατροί του Κόσμου, Ομάδα Διάσωσης. Τεχνικός Σύμβουλος: LESVOS RIDE
Η εκδήλωση χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.
Για να κάνετε εγγραφή πατήστε ΕΔΩ

VelvetRides Enduro - EGS 2019 Round #5

Το επόμενο ΣΚ 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019 το ημερολόγιο γράφει "Enduro"
Μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θα μεταβούν στο Βελβεντό για τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας enduro MTB 2019 με ονομασία "Enduro Greek Series".
Το Βελβεντό (εναλλακτικές ονομασίες ο Βελβενδός ή ο Βελβεντός ή το Βελβενδό) είναι κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Βρίσκεται 33 χιλιόμετρα ανατολικά της Κοζάνης. Στα δυτικά του χωριού κυλάει ο Αλιάκμονας (Τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου) και στα ανατολικά υψώνονται τα Πιέρια όρη.
Οι VelvetRides η τοπική κοινότητα ορεινής ποδηλασίας, διοργανώνουν τον αγώνα και δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι που τους δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν το αγαπημένο τους βουνό στην κοινότητα του enduro, με απώτερο σκοπό όλου αυτού του εγχειρήματος να προσφέρουν πλατιά χαμόγελα σε πρόσωπα ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος μ' αυτούς!
Από τη Λέσβο θα συμμετέχουν οι: Στρατής Αναγνώστου, Βασίλης Βασιλείου, Γιαννούλης Παναγιώτης, Γιάννης Λαγουτάρης, Ιγνάτης Λασκαρίδης και αμέτρητοι άλλοι γνωστοί στην ευρύτερη οικογένεια του Enduro MTB ανά την Ελλάδα.
Οι ειδικές διαδρομές του αγώνα συμπεριλαμβάνουν μονοπάτια, τα οποία κατά μεγάλο ποσοστό χαρακτηρίζονται από φυσική ροή, ενώ παράλληλα όταν αυξάνονται οι ταχύτητες οδήγησης, μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα τεχνικά ακόμη και από έμπειρους αναβάτες. Αυτό πρόκειται ουσιαστικά και για το μεγαλύτερο ‘’ατού’’ της διαδρομής, διότι καταφέρνει να χαρακτηρίζεται διασκεδαστικό από ένα μεγάλο εύρος αναβατών.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε click ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish