Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Parklets

Μυτιλήνη 12/3/2050
Tα Parklets είναι πλατφόρμες οι οποίες μετατρέπουν μία ή περισσότερες θέσεις στάθμευσης οχημάτων σε πυρήνες κοινωνικοποίησης. Είναι ευρέως διαδεδομένες σε πολλές πόλεις του κόσμου και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Τα Parklets είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ Δήμου, τοπικών επιχειρήσεων, γειτονιάς και κατοίκων. Καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή σχεδίαση που ενσωματώνει ένα καθιστικό, πυρήνες πρασίνου και χώρο στάθμευσης ποδηλάτων. Σκοπό έχουν να προσφέρουν περισσότερο δημόσιο χώρο σε στενούς, πολυσύχναστους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, να ευνοήσουν την μετακίνηση με τα πόδια και το ποδήλατο και να μας κάνουν ν' αφήσουμε το αυτοκίνητο σπίτι.
Τα Parklets δημιουργούνται συνήθως σε περιπτώσεις όπου στενά ή υπό συμφόρηση πεζοδρόμια δημιουργούν συνθήκες δύσκολες ακόμα και για περπάτημα. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σε έννοιες όπως η ασφάλεια, η συνεργασία και η συνύπαρξη; Όταν το καταφέρουμε αυτό, η Μυτιλήνη δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Μεθυσμένη ανηφόρα

Μυτιλήνη 5/3/2050
Ποτό και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Για ακόμα μια φορά το αγωνιστικό διοργανωτικό τμήμα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου σπάει τους κανόνες. Οι διαγωνιζόμενοι αυτή τη φορά θα χρονομετρηθούν στην ανάβαση μιας απότομης ανηφόρας. Απαραίτητη προϋπόθεση πριν κάθε εκκίνηση να έχει καταναλωθεί ένα ποτήρι ούζο Μυτιλήνης. Σε κάθε γύρο οι τελευταίοι σε χρόνο αναβάτες θα αποκλείονται από τον επόμενο. Κάθε γύρος και ένα ποτηράκι. Κάθε ποτηράκι και μια ανηφόρα. Νικητής όποιος κάνει τον καλύτερο χρόνο στον τελευταίο γύρο και φυσικά παραμείνει όρθιος για να ανέβει στο βάθρο των νικητών και να παραλάβει το δώρο του. 100 μπουκάλια ούζο του μεγάλου χορηγού του αγώνα, του Ούζου Μυτιλήνης “Reunion”. Το Ούζο που ενώνει την παρέα.

15 ποδηλατικά πάρκα στην Λέσβο

Μυτιλήνη 15/07/2050
Το ημερολόγιο έγραφε Σάββατο 9 Νοεμβρίου του μακρινού 2013 όταν το Lesvos MTB στην ετήσια Γιορτή ποδηλάτου, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ποδηλατικού πάρκου στη Λέσβο.
Στον φιλόξενο χώρο του άλσους Τσαμάκια, διαμορφώθηκαν οι πρώτες τεχνικές "δυσκολίες" και οι πρώτοι μαθητές ήταν γεγονός... Ήταν η απάντηση του ποδηλάτου απέναντι στη νεολαία της καφετέριας, του υπολογιστή, των video games, και του καναπέ. Σε χρόνο ρεκόρ τα τμήματα έγιναν υπεράριθμα και πολλαπλασιάστηκαν, το Lesvos MTB χρησιμοποίησε όλους του "έμπειρους" ποδηλάτες της εποχής για εκπαιδευτές και η επιτυχία του, ήταν δεδομένη. Σήμερα όλοι οι Λέσβιοι με διακρίσεις και κύπελλα στο παλμαρέ τους, τοποθετούν σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό τους, τα πρώτα τους "άλματα" στο Ποδηλατικό Πάρκο του Lesvos MTB.
Δεν χρειαζόταν πολύς χρόνος από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου mountain bike park στον νησί για να γεμίσουν τα βουνά μας με παρόμοιες εγκαταστάσεις. Λίγο ο "πυρετός" του ποδηλάτου, λίγο η νέα επαγγελματική διέξοδος και σήμερα αριθμούμε περί τα 15 Bike Parks στο νησί καθώς και την επίσημη 1η Πανελλήνια Ακαδημία Ποδηλάτου εγκεκριμένη από την Διεθνή αλλά και την Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (ΕΕΟΠ).
Στα ποδηλατικά πάρκα θα βρείτε διαδρομές για αρχάριους ποδηλάτες και οικογένειες, πεζοπορικές έως και ειδικά διαμορφωμένες πίστες για downhill, απόλυτα εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον και φτιαγμένες από ανθρώπινα χέρια χωρίς την παρέμβαση καμίας "μηχανικής" βοήθειας.
Από τα Bike Parks βγαίνουν ποδηλάτες με εμπειρία στις δυσκολίες που προσφέρει η φύση στην οδήγηση στο χώμα, που η καθημερινή οδήγηση στην άσφαλτο τους φαίνεται παιχνιδάκι. Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, επισκεφτείτε ένα Bike Park και θα εκπλαγείτε από την φιλική και επαγγελματική συμπεριφορά, τις παροχές υπηρεσιών και το επίπεδο τεχνογνωσίας των εκπαιδευτών. Πολλές εγκαταστάσεις φιλοξενούν στο χώρο τους καφετέρια και αναψυκτήριο για τους γονείς, όση ώρα το καμάρι τους ... εκπαιδεύεται!

Lesvos Snacks

Μυτιλήνη 26/2/2050
Νέες Σαρακοστιανές μπάρες από τη γνωστή Λεσβιακή εταιρεία ποδηλατικών σνακ, με γεύση καλαμαράκι και χταπόδι. Το απόλυτο Σαρακοστιανό σνακ πάντα σε συνδυασμό με το νέο ηλεκτρολύτη με γεύση ούζο Μυτιλήνης...

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish