Διαδρομές στο βουνό

Items filtered by date: Κυριακή, 28 Μάιος 2017

200km Brevet Lesvos "Steffen Streich" 2017 Ανασκόπηση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 200 Km Brevet Lesvos "Steffen Streich" στις 27/5/2017.
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το Brevet του 2017 στη Λέσβο. Από τις προηγούμενες μέρες ο αριθμός ρεκόρ των συμμετοχών (68) έκανε όλους στο διοργανωτή σύλλογο να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προετοιμασία αυτού του μεγάλου event. Από οργάνωση control, διαδρομή, χάρτες, πληροφορίες, απαραίτητα έγγραφα, αναμνηστικά δωράκια... κλπ.
Στον αντίποδα των συναισθημάτων ο καιρός έκανε τα δικά του "παιχνίδια", ανεβάζοντας την αγωνία. Με πρόβλεψη για καταιγίδες, και με κατακλυσμό όλο το βράδυ, το ξημέρωμα μας βρήκε με ηλιοφάνεια. Οι πρώτοι συνάντησαν βροχή μόνο στην Ερεσό, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που δεν είδαν πουθενά βροχή! Όπως και να έχει συννεφιά συνόδεψε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής τους θαρραλέους ποδηλάτες ενώ και κάποιοι δεν δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα από τη δροσιά της σύντομης βροχόπτωσης που συνάντησαν. Συνθήκες που έκαναν ακόμα ευκολότερο το έργο των αθλητών που χρειάστηκε να ανέβουν 3000 υψομετρικά για να τερματίσουν το Brevet Λέσβου.
Το πρωί του Σαββάτου στις 08:00, 54 απ αυτούς πήραν εκκίνηση στο απαιτητικό 200άρι στους δρόμους του νησιού. Πρώτος στόχος η Ερεσός, από κει Στύψη και τέλος πίσω Μυτιλήνη. Σ' αυτή τη διαδρομή ολοκλήρωσαν 200 χιλιόμετρα πάνω στη σέλα του ποδηλάτου τους. Ο πρώτος (δεν είναι αγώνας γι αυτό και δεν ανακοινώνεται σειρά κατάταξης) κάλυψε τη διαδρομή σε 6 ώρες και 45 λεπτά, ενώ ο τελευταίος 51ος (3 μόνο εγκατέλειψαν) χρειάστηκε 12 ώρες και 26 λεπτά, παραμένοντας όπως και όλοι οι τερματίσαντες εντός του ορίου που προβλέπει η διοργάνωση, κερδίζοντας τη διάκριση Randonneur του Audax Club Parisien.
Τα σχόλια όλων για το Brevet Λέσβου ήταν τα καλύτερα, όλοι επέστρεψαν ευχαριστημένοι από τη διαδρομή, τη διοργάνωση, το νησί, τον καιρό, το επίπεδο δυσκολίας και δήλωσαν οτι του χρόνου θα είναι πάλι εδώ.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish