Διαδρομές στο βουνό

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Enduro Greek Series Round #4 2019 – Rockatreellity Enduro Race

Ο Τέταρτος αγώνας του Ελληνικού πρωταθλήματος Enduro MTB που πραγματοποιήθηκε στον Παρνασσό στις 30 Ιουνίου 2019 τα είχε όλα και θα μείνει αξέχαστος!
Είναι πολλά τα συστατικά για να καταφέρεις να ευχαριστήσεις 200 τρελαμένους αναβάτες και ο Τίμος με τον Κωνσταντίνο το κατάφεραν! Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ευδιάθετοι και ευγενικοί μας υποδέχτηκαν και μας βοήθησαν να χαρούμε την κάθε στιγμή.
Από την Παρασκευή τα μονοπάτια ήταν έτοιμα και με τα φορτηγά της διοργάνωσης να μη σταματάνε μέχρι το βράδυ να κάνουν lift για να μας οδηγήσουν στην εκκίνησή τους. Το Σάββατο τελειοποιήθηκαν οι όποιες λεπτομέρειες και μαζί με την πρωινή βροχούλα που έριξε τα μονοπάτια ήταν σε τέλεια κατάσταση για τον αγώνα της Κυριακής.
Η ενημέρωση του Σαββάτου ήταν μια από τις μεγαλύτερες συναθροίσεις αθλητών Enduro MTB μιας και πραγματικά δεν έλειπε κανείς! Έγινε η καθιερωμένη ανάλυση της διαδρομής και στο τέλος ανακοινώθηκε η λίστα εκκίνησης.
Η Κυριακή μας βρήκε με συννεφιά πράγμα το οποίο ήταν σαν δώρο μιας και όλοι ξέραμε το πόσο πετάλι θα ρίχναμε! Η εκκίνηση των αθλητών έγινε κανονικά και ανά εικοσάδες πεταλάραμε για την 1η ειδική PS1. Η PS1 ήταν ο ορισμός του ENDURO. Τα είχε όλα! Τεχνική, γρήγορη, ήθελε πετάλι, γερά χέρια και καθαρό μυαλό μιας και παντού είχε σημεία που θα σε έκαναν να χάσεις χρόνο. Συνδετικό μέχρι την PS2 με χαλαρό πεταλάκι και το απόλυτο flow μονοπάτι!!!! Γκάζια, γκάζια και γκάζια και πετάλι για ακόμα πιο πολλά γκάζια! Απλά τέλειο..... και μετά άντε να ανέβεις στα 1850μ
Με κουβέντα και πολλά νερά, τζελάκια, μπάρες και μπανάνες φτάσαμε στην αρχή της PS3 δίπλα από το καταφύγιο. Εδώ τα πράγματα σοβάρεψαν. Όλοι έλεγχαν ποδήλατο, εξοπλισμό και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αυτοσυγκέντρωσης βούρ για το κακοτράχαλο κατηφορικό με το υπέροχο όμως ζικ ζακ στο τέλος! Λίγες ανάσες ακόμα και σε χρόνο μηδέν ήμασταν μπροστά από την PS4. Η κούραση μεγάλη και το μυαλό συγκεντρωμένο στο να μη γίνει λάθος! Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι πήγαν αργά και κάποιοι έφαγαν και τουμπίτσα-ες!
Τέλος καλό και για κερασάκι είχαμε και Limo που μας πήγε πίσω στην εκκίνηση! Ευχαριστούμε Γιώργο!!!!
Μετά το τέλος των καταβάσεων όλων των αθλητών ήρθε η ώρα για μπύρα και σουβλάκια! Ευχαριστούμε FIX και όλους τους χορηγούς! Οι απονομές έγιναν με τον Τίμο να έχει το μικρόφωνο στο χέρι και να μη λέει να το αφήσει και η μέρα έκλεισε με το πέταγμα της ανθοδέσμης από Mudguard φτεράκια!
Οι αναβάτες από Λέσβο, επτά στον αριθμό και μαζί με τον Erman Balkin από την Τουρκία που σχεδόν πάντα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες μαζί μας, είχαν όλοι μια πολύ καλή εμφάνιση και κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:
Κατηγορία Men
6ος Γιαννούλης Παναγιώτης
27ος Βασιλείου Βασίλης
57ος Χατζέλης Μάνος
62ος Δημόπουλος Κωνσταντίνος
Κατηγορία Master
7ος Λασκαρίδης Ιγνάτιος
9ος Αναγνώστου Στράτος
30ος Ορφανός Μάνος
Κατηγορία Veteran
6ος Erman Balkin

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ανάλυση διαδρομής αγώνα :
LS1: Dist 6.7km 1212m->1465m
PS1: Dist 1.8km 1465m->1268m
LS2: Dist 5.2km 1268m->1519m
PS2: Dist 3.3km 1519m->1285m
LS3: Dist 8.9km 1285m->1773m
PS3: Dist 1.4km 1773m->1555m
LS4: Dist 1.4km 1555m->1457m
PS4: Dist 1.3km 1457m->1178m
Back to Base: Dist 4.6km 1175m->1213m

LS total: 22.2km
PS total: 7.8km
Total: 30km

Με ποδήλατο στη δουλειά - Βραβεύσεις

Το τι είναι το "Με ποδήλατο στη δουλειά" όλοι το γνωρίζουμε από προηγούμενα άρθρα
Τη δεύτερη θέση που πετύχαμε στο διαγωνισμό το διαβάσατε στο άρθρο του απολογισμού
Η μικρή πόλη του Αιγαίου τα έβαλε με πόλεις που διαθέτουν καταγεγραμμένα περισσότερα ποδήλατα απ' όσους κατοίκους έχει όλη η δική μας πόλη και κατάφερε να συγκεντρώσει τον 2ο μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που πήραν για ένα μήνα το ποδήλατο για τη δουλειά αφήνοντας για ένα μήνα (όσο διήρκεσε ο διαγωνισμός τουλάχιστον) τους δρόμους της Μυτιλήνης με 26 αυτοκίνητα λιγότερα! Γι' αυτή τη θέση στο διαγωνισμό κληθήκαμε να συμμετέχουμε προκειμένου να βραβευτούμε το προηγούμενο Σάββατο 22/6/2019 στον πανέμορφο χώρο του Polis Art Cafe, στο κέντρο της Αθήνας, να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του διαγωνισμού και να τιμήσουμε τους νικητές και όλους τους συμμετέχοντες. Τη Μυτιλήνη στη βράβευση των πρώτων από την ΠοδηλαΤΤική Κοινότητα εκπροσώπησε ο Βασίλης Δεμερτζής.
Ταυτόχρονα με το διαγωνισμό, έτρεχε κι ένας άλλος παράλληλος διαγωνισμός φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες ονομαστικά έστελναν τις φωτογραφίες τους και επιτροπή το Σάββατο θα επέλεγε με ψηφοφορία μια από τις 28 φωτογραφίες που στάλθηκαν, που θα έπαιρνε και το πρώτο βραβείο φωτογραφίας του διαγωνισμού "Με ποδήλατο στη δουλειά 2019". Από νωρίς υπήρχαν αναρτημένες στον χώρο οι φωτογραφίες του διαγωνισμού φωτογραφίας BTW2019. Στις 7 ακριβώς βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη φωτογραφία του Ανεζίνου Τάκη από τη Μυτιλήνη, Γενικού Γραμματέα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και στην συνέχεια έγιναν οι απονομές των πόλεων. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Καρδίτσα, τη Δεύτερη η Μυτιλήνη και την Τρίτη το Κιάτο. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και τα δικά μας βραβεία παρέλαβε ο Βασίλης Δεμερτζής.
Ο διαγωνισμός Με Ποδήλατο Στη Δουλειά και ο φωτογραφικός διαγωνισμός BTW2019 είναι μια προσπάθεια για την δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας στις πόλεις της χώρας μας. Μοιραστήκαμε το όραμά και γνωριστήκαμε από κοντά!
Ευχαριστούμε την Ποδηλαττική Κοινότητα που οραματίστηκε και διοργάνωσε το διαγωνισμό, ευχαριστούμε για την όμορφη εκδήλωση και τη διπλή μας βράβευση και τέλος ευχαριστούμε και τον Βασίλη Δεμερτζή που μας εκπροσώπησε επάξια.
Αν μια πόλη σαν τη μικρή Μυτιλήνη επιδεικνύει τόση αγάπη και ζήλο για το ποδήλατο, τα βάζει με γίγαντες και νικά, αυτό μόνο ένα μπορεί να σημαίνει. Κύριοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες... σκεφτείτε τι καταφέραμε χωρίς την παραμικρή ποδηλατική υποδομή στην πόλη μας. Αν τα καταφέραμε έτσι σκεφτείτε πως θα ήταν η πόλη μας αν είχε υποδομές... η Μυτιλήνη ζητά ποδηλατόδρομους... Και οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ.

Ποδηλατάδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, διοργανώνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 ποδηλατάδα με εκκίνηση από την πλατεία Σαπφούς και τερματισμό στο Επιμελητήριο Λέσβου όπου και θα συμμετέχουν όσοι επιθυμούν στην αιμοδοσία. Ώρα εκκίνησης 7:00μμ
Κάνει πετάλι ο σύλλογος ο ποδηλατικός...... και γεμίζει της αιμοδοσίας ο ασκός.

Οδηγήστε τα παιδιά σας εδώ...

Ενόψει της "Παγκόσμιας μέρας Ποδηλάτου" που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουνίου ας αναλογιστούμε μερικά από τα παρακάτω: Το ποδήλατο είναι το ασφαλέστερο, οικονομικότερο, βολικότερο μέσο αστικής μετακίνησης σε όλο τον κόσμο, που βελτιώνει την υγεία, μειώνει την ρύπανση, ενώ παραμένει το πιο αθόρυβο μεταφορικό μέσον.
Δυστυχώς στην Ελλάδα η κουλτούρα μας, μας ωθεί μόλις φτάσουμε σε ηλικία διπλώματος (στην καλύτερη περίπτωση) να βάζουμε στην αποθήκη το "παιδικό παιχνίδι" και να κάνουμε όνειρα να γίνουμε όπως όλοι οι άλλοι, κάτοχοι μιας μοτοσυκλέτας. Όποιος παραμείνει στο "παιχνίδι" είναι ξεχωριστός κι εκτός του ευρύτερου κοινωνικού μας "κύκλου"! Κάθε κοινωνία έχει τρόπους να ωθεί τα μέλη της στον "κοινωνικά αποδεκτό" τρόπο ζωής που έχει υιοθετηθεί απ' τους πολλούς, πολλές φορές και με αθέμιτα μέσα... Κι αν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι λάθος τι γίνεται; Πως μπορεί ένα παιδί να "διαφέρει" και να πει στους συνομήλικους του "Εγώ θα ρθω με το ποδήλατο", "Εγώ δεν θα πιω σήμερα", "Εγώ θα σέβομαι τον ΚΟΚ", "Εγώ θα φορώ κράνος"; Ή ακόμα καλύτερα να αποτελέσει το παράδειγμα και να τους αλλάξει όλους προς ένα "σωστότερο" τρόπο ζωής;
Επί του πρακτικού όμως τίθεται ένα θέμα. Σε ποιον ασφαλή δρόμο θα κυκλοφορήσουμε; Τα πολλά ποδήλατα θα φέρουν τον ποδηλατόδρομο, ή ο ποδηλατόδρομος θα φέρει τα πολλά ποδήλατα. Πριν τα παιδιά μας βγουν στο δρόμο, πάμε όλοι μαζί να φωνάξουμε ότι θέλουμε ποδηλατόδρομους στην πόλη μας. Πάρτε τα ποδήλατά σας και πάμε να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί. Οι ποδηλατόδρομοι δεν θα έρθουν μόνοι τους. Όπως όλα, έτσι κι αυτό, θέλουν αγώνες. Με λάικ και τέλειο απ το πληκτρολόγιο δεν γίνεται τίποτα. Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook και ελάτε μαζί μας στην επόμενη πορεία, εκδήλωση, διαμαρτυρία, βόλτα, αγώνα... Ή πάρε το ποδήλατο και πήγαινε κάθε μέρα, στη δουλειά μ' αυτό. Μόνο έτσι η πολιτική ηγεσία του τόπου θα στρίψει το κεφάλι και θα αρχίσει να σκέφτεται για έργα υποδομής όσον αφορά το ποδήλατο. Εμείς θα φέρουμε τους ποδηλατόδρομους στο νησί. Εμείς θ αλλάξουμε την κουλτούρα που μαστίζει τη Λέσβο και μας κάνει να θρηνούμε κάθε μέρα θύματα. Αν θέλετε η επόμενη γενιά να μην καμαρώνει για κυβικά, τελικές, άλογα και 0-100, με το πορτοφόλι του μπαμπά, κάντε εσείς την αλλαγή σήμερα. Σταματήστε να αντιμετωπίζετε το ποδήλατο σαν το παιχνίδι που πρέπει να πάρει ο γονιός, νονός, ο θείος στο παιδί! Το ποδήλατο είναι πρώτα απ' όλα μέσο αστικής μετακίνησης, αναψυχής, αθλητισμού και μετά παιχνίδι. Μην κάνει κι η επόμενη γενιά το ίδιο λάθος. Οδηγήστε τα παιδιά σας εδώ...

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish