Διαδρομές στο βουνό

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Πωλείται GEPIDA Ηλεκτρικό Ποδήλατο

GEPIDA + Golden Motors Magic Pie 3 - Ηλεκτρικό Ποδήλατο!
Πωλείται ποδήλατο GEPIDA, χρώμα κόκκινο, μέγεθος 52, τροποποιημένο σε υποβοηθούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο με το κιτ μετατροπής 3ης γενιάς Magic Pie 3 της Golden Motors, με ψήκτρα ενσωματωμένη στο μοτέρ και 30% μεγαλύτερη ροπή - δύναμη. Τόσο το GEPIDA όσο και το Magic Pie 3 θα σας εντυπωσιάσουν, είναι και τα δύο φανταστικά όσο και ελάχιστα χρησιμοποιημένα... στο σύνολο ούτε μήνα! Μαζί θα πάρετε και τα αρχικά παρελκόμενα τόσο του ποδηλάτου όσο και του κιτ, που δεν τοποθετήθηκαν στην τελική σύνθεση.

Τιμή: 690€    Επικοινωνία: 6944569490, Νεκτάριος

GHOST CAGUA 9000 (2013) 1η Παρουσίαση στην Ελλάδα

Το Cagua του 2013 ήρθε να συνεχίσει και να προχωρήσει σε άλλο επίπεδο, την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία που είχε το 2012. Όλος ο ξένος τύπος μιλούσε για ένα ποδήλατο σχεδόν freeride με εκπληκτική συμπεριφορά σε τεχνικά κατηφορικά, που επίσης «σκαρφαλώνει» ανηφορικά με φοβερή άνεση χάρη στο χαμηλό βάρος και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση.
Το ποδήλατο είναι εξοπλισμένο με κορυφαία, τελευταίας τεχνολογίας περιφερειακά όπως SRAM XO, Fox 36 RC2 FIT Talas 140/180mm Kashima 20QR, Easton Haven τροχοί και η πρωτοεμφανιζόμενη πίσω ανάρτηση Cane Creek Double Barrel με πολλές ρυθμίσεις όπως high-low speed compression και high-low speed compression.

Φορητό Κομπρεσέρ

Ένα αρνητικό που έχει η τοποθέτηση ελαστικών tubeless είναι η δυσκολία στο να φουσκώσουν όταν για κάποιο λόγο χάσουν όλο τον αέρα τους. Αν δεν μπορέσουμε να τα φουσκώσουμε με συμβατική τρόμπα εδάφους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αέρα από κομπρεσέρ ή μικρές αμπούλες συμπιεσμένου αέρα. Μια νέα λύση είναι το Φορητό Κομπρεσέρ. Κατάλληλο για όσους δεν έχουν κομπρεσέρ στην αποθήκη τους και σωτήριο για όλη την παρέα αν έστω αν ένας το έχει στο αμάξι.
Το Φορητό Κομπρεσέρ αποτελείτε από ένα θάλαμο ο όποιος γεμίζει από την βαλβίδα εισόδου με αέρα μέχρι 120psi και στην συνέχεια τοποθετούμε τον σωλήνα στο ελαστικό που θέλουμε και ανοίγοντας τον διακόπτη μεταφέρεται ο αέρας από το δοχείο με πίεση στο ελαστικό το οποίο και φουσκώνει.
Για την κατασκευή του Φορητού Κομπρεσέρ χρειαζόμαστε μια άδεια φιάλη προπανίου( προσοχή πρέπει να είναι 100% άδεια), μια βαλβίδα ποδηλάτου, ένα διακόπτη αέρα, ένα σωλήνα 50-70cm, μούφες στην διάσταση που ταιριάζουν στα πάσα που θα ανοίξουμε και φλαντζόκολλα.
Η διαδικασία είναι απλή για όσους γνωρίζουν να ανοίγουν πάσα! Πρώτα ανοίγουμε πάσα στην βαλβίδα εισόδου (Φωτο 1) και αντίστοιχα στην φιάλη στο σημείο που φαίνεται στην φωτο (Φωτο 2). Βάζουμε λίγη φλαντζόκολλα και βιδώνουμε την βαλβίδα (Φωτο 3). Στην συνέχεια ανοίγουμε στην πάνω πλευρά της φιάλης την τρύπα που θα προσαρμόσουμε τον διακόπτη (Φωτο 4). Ανάλογα την μούφα που έχουμε και το πάσο που έχει, κάνουμε και στην φιάλη (Φωτο 5). Βιδώνουμε τον διακόπτη βάζοντας φλαντζόκολλα και από την πάνω πλευρά βιδώνουμε τον αντάπτορα για να μπει το σωληνάκι (Φωτο 6). Ασφαλίζουμε το σωληνάκι με σφικτηράκι και στο τέλος του σωλήνα βάζουμε την κεφαλή που ταιριάζει και στα δυο είδη βαλβίδων (Φωτο 7).
Πρώτη δοκιμή ασφαλείας!
Τοποθετούμε το Φορητό Κομπρεσέρ πίσω από ένα τοίχο και εμείς μαζί με την τρόμπα πάμε από την πίσω πλευρά. Αφού σιγουρευτούμε ότι ο διακόπτης είναι κλειστός με την τρόμπα εδάφους βάζουμε από την βαλβίδα εισόδου 120psi. Αφήνουμε το Φορητό Κομπρεσέρ για 24 ώρες και αν όλα πάνε καλά και δεν σκάσει ελέγχουμε αν έχει κρατήσει την πίεση. Αν η πίεση είναι υψηλή τότε είμαστε έτοιμοι για δοκιμή. Βάζουμε την κεφαλή του Φορητού Κομπρεσέρ στην βαλβίδα του ελαστικού που θέλουμε να φουσκώσουμε και ανοίγουμε την βαλβίδα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αέρα με την τρόμπα εδάφους.
Καλό είναι να μην αφήνουμε την φιάλη γεμάτη αλλά να την φουσκώνουμε όταν θα την χρησιμοποιήσουμε!

Subscribe to this RSS feed
Banner

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish