Διαδρομές με κούρσα

Items filtered by date: Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019

Get2Gether Enduro MTB Molyvos 2019 Ανασκόπηση

24 Μαρτίου 2019
Την Κυριακή το πρωί όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Μόλυβο... Με 57 εγγραφές και αμέτρητο κόσμο θεατές στο χώρο της εκκίνησης τερματισμού έδειχνε απ το πρωί ότι αυτό το event δεν ήταν τυχαίο.
Μετά από 2 αναβολές λόγω καιρού, η μια στη Χίο κι η άλλη εδώ ένα μήνα πριν, επιτέλους ο καιρός ήταν τέλειος. Λίγο παραπάνω αέρας και λίγο κρύο, μόνο θετικά θα τα βρίσκαμε... αργότερα.
Στο χώρο της εκκίνησης όλοι οι φανατικοί λάτρες της enduro ποδηλασίας απ΄ τη Λέσβο, τη Χίο αλλά και από τη γείτονα Τουρκία. Εκεί το Get2Gether πραγματικά έκανε δουλειά καθώς πιστό στον τίτλο του έφερε "2gether" 2 σημαντικούς αναβάτες enduro στον τόπο τους, με προηγούμενες συμμετοχές και σε άλλους αγώνες εδώ στη Λέσβο, τον Erman Balkin από το Μπαλίκεσιρ με τον Ali Karakci από τη Σμύρνη, που δεν γνωρίζονταν πριν!
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 από στο άλσος του γραφικού και φιλόξενου Μολύβου με θέα το επιβλητικό κάστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της ανατολικής Μεσογείου και 2ο μεγαλύτερο της Λέσβου.
Το αγωνιστικό τοπίο λίγο διαφορετικό, ελάχιστα δέντρα, πολλά βράχια, σημεία με πράσινο, αμέτρητα ποταμάκια, λάσπη και σαθρά χώματα. Η θέα από παντού μαγευτική. Όπου κι αν σταματούσες, όπου κι αν γύριζες το κεφάλι, το κάστρο του Μολύβου σαν στέμμα πάνω απ' τον παραδοσιακό (από το 1957) οικισμό με τα πετρόχτιστα σπιτάκια να στριμώχνονται για μια θέση στις απόκρημνες πλαγιές του λόφου του χωριού.
Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τους αγωνιζόμενους, τόσο σε επίπεδο ανταγωνισμού συμμετοχών όσο και σε αρτιότητα διοργάνωσης, εφάμιλλος του πρωταθλήματος EGS. Το μόνο που μας έλειπε ήταν η ηλεκτρονική χρονομέτρηση αλλά κι αυτή η "χειρόγραφη" ήταν άψογη, κάτι που φυσικά ήταν αποτέλεσμα των έμπειρων πλέων διοργανωτών, του Lesvos Ride Races, που δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν για κανένα παράπονο. Μαζί με την παρέα του Μολύβου, το "Molybos MTB" είχαν επιλέξει καιρό τώρα τα μονοπάτια τα είχαν συντηρήσει και σηματοδοτήσει τόσο τέλεια που δεν υπήρχε σημείο μέσα στις ειδικές να χαθείς ή να πάρεις λάθος δρόμο. Η επιλογή των ειδικών ήταν τέτοια, με τεχνικές δυσκολίες που οριακά τις ξεπερνούν όλοι, έτσι ώστε να μένει στον αγωνιζόμενο η αίσθηση της επιτυχίας, αποκλείοντας ταυτόχρονα όμως τον κίνδυνο. Μαγική συνταγή! Όλη η διαδικασία των χρονομετρημένων ειδικών δούλεψε ρολόι, κάτι που αποδεικνύει ότι οι διοργανώσεις αυτού του επιπέδου στη Λέσβο είναι πια ... "παιχνιδάκι".
Μετά από μια τέτοια μέρα δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ. Τις ατέλειωτες ανηφόρες; Την ένταση; Το άγχος; Την κούραση; Ή τη χαρά της παρέας; Την απόλαυση των απαιτητικών ειδικών; Την πανέμορφη φύση την άνοιξη, τα εκπληκτικά σημεία φυσικής ομορφιάς και τη χαρά του τερματισμού χωρίς δυσάρεστα κι απρόοπτα; Πάνω απ όλα αυτός ο αγώνας μας γέμισε αναμονή για τον επόμενο... Ραντεβού στις 13 και 14 Απριλίου στις απόκρημνες πλαγιές του Ολύμπου στην Αγιάσο για το Enduro Greek Series 2019.

Περισσότερες φωτογραφίες

Φωτογραφικό υλικό από τον Γιώργο Κοντό

Αποτελέσματα

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish