Μαστορέματα

Items filtered by date: Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς 2017 - Αγώνας αντοχής - Ανασκόπηση

Κυριακή 11/6/2011
Μόλυβος Λέσβου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου.
Εδώ ανακηρύχθηκε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Masters.
Διαβάστε ΕΔΩ τα αποτελέσματα.
Η διοργάνωση; Άλλου επιπέδου. Μια και μιλάμε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το επίπεδο διοργάνωσης είναι ότι υψηλότερο μπορείς να παρακολουθήσεις ή να συμμετάσχεις στην Ελλάδα.
Η υποστήριξη; Πλήθος μοτοσυκλέτες υποστήριξης παρουσιάστηκαν στις 08:00 το πρωί της Κυριακής στο Μόλυβο, στο κάλεσμα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για συνδρομή στο ρόλο των κριτών, που χαρακτηρίστηκε με χαρά από την υπεύθυνη της διοργάνωσης σαν... "παραπάνω απ' όσο χρειαζόμαστε" !!!
Η τοποθεσία της διεξαγωγής του αγώνα: Ο Μόλυβος όπως πάντα μαγευτικός, έτοιμος να υποδεχτεί και να καλωσορίσει κάθε μεγάλο event στον τόπο μας. Η επιλογή της διαδρομής από τις καλύτερες και απαιτητικότερες στο ορεινό νησί. Διαλέχτηκε για το έντονο ανάγλυφο, το υψηλό επίπεδο δυσκολίας, την μειωμένη κίνηση οχημάτων (γιατί ο δρόμος κλεινόταν στο πέρασμα του πελοτόν) και τη γραφικότητα που προσέφερε σε αγωνιζόμενους και καλεσμένους.

Αγώνας δύσκολος για τη διοργάνωση, μια και σ' όλη τη διάρκεια που περνούσαν ποδηλάτες, οι δρόμοι έπρεπε να είναι κλειστοί! Στο τέλος του αγώνα όλα ήταν καλά, κανένα αυτοκίνητο δεν εισήλθε στην αχανή διαδρομή των 100+ χιλιομέτρων, απόδειξη της άψογης διοργάνωσης, επιπέδου Πανελληνίου Πρωταθλήματος φυσικά, αλλά και των κατοίκων της περιοχής που ναι μεν είχαν ειδοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες από τους τοπικούς φορείς για τη διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου αγώνα στον τόπο τους, όσο και της επιθυμίας των κατοίκων να υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα και κάθε άλλη δραστηριότητα που φέρνει κόσμο το νησί τους και το προβάλει με τον καλύτερο τρόπο σ' όλη την Ελλάδα.
Πλήθος κόσμου (ολόκληρα χωριά) μαζεύονταν στις κεντρικές πλατείες να χειροκροτήσουν, να θαυμάσουν αλλά και να υποστηρίξουν τον αγώνα που έδινε άλλο χρώμα στην Κυριακή τους. Τα καφενεδάκια κατάμεστα... Άνθρωποι όλων των ηλικιών παρακολουθούσαν το εντυπωσιακό και θεαματικό γεγονός που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στον τόπο τους. Παππούδες με τον καφέ στο χέρι σχολίαζαν, γιαγιάδες στέκονταν στην άκρη του δρόμου ενώ τα νεότερα παιδιά έκλειναν τους παράδρομους και φώναζαν κάθε φορά που γκρουπάκια έμπαιναν στο χωριό τους.

Τα χωριουδάκια: Ο Πολύχρωμος ποδηλατικός στόλος πέρασε μέσα από γραφικά πανέμορφα ορεινά χωριά της Λέσβου που ελάχιστοι (Λέσβοι) έχουν επισκεφτεί. Συκαμινέα, Κάπη, Πελόπη, Υψηλομέτωπο, Στύψη με παραδοσιακά σπιτάκια, πλακόστρωτα δρομάκια, θερμό κοινό και παιδάκια που καμάρωναν τους ποδηλάτες που έβλεπαν να περνάν μπροστά τους.

Η "εικόνα" στο δρόμο; Λίγο από γύρος Γαλλίας! Ποδηλάτες να τα δίνουν όλα κάτω απ τον καυτό ήλιο, ανελέητες ανηφόρες να ξεζουμίζουν κάθε υπόλοιπο αντοχής δίπλα σε υπέροχα τοπία με θέα τη θάλασσα και τα απέναντι τόσο κοντινά στην περιοχή Τουρκικά παράλια. Απότομες κατηφόρες συμπλήρωναν το σκηνικό με το γκρεμό να ανεβάζει την αδρεναλίνη σε κάθε στροφή. Αυτοκίνητα συνοδείας, ασύρματοι, ανεφοδιασμοί, προπονητές, κομισάριοι, εθελοντές, κριτές με μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα των ομάδων με ποδήλατα στην οροφή, άλλα φορτωμένα με τροχούς, με τεράστια πολύχρωμα ποδηλατικά αυτοκόλλητα... συμπλήρωναν μια εικόνα που δύσκολα διαγράφεται από το μυαλό όσων είχαν την τύχη να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου πρώτη φορά εκπροσωπήθηκε σε αγώνα από 3 αθλητές. Ο Μπάμπης Μπουντάκης, Γιάννης Ντίνος και ο Γιώργος Ντάρας πήραν το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις βουτώντας με τη μια σε "βαθιά" νερά και πολεμώντας απέναντι στους καλύτερους της Ελλάδας. Ο Πο.Συ.Λε. στο πλευρό των αγωνιζομένων, είτε με αυτοκίνητο συνοδείας είτε με μοτοσυκλέτες δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό των αθλητών του. Κάτι που τους εμψύχωνε και τους έδινε κουράγιο σε όλο το μήκος της δύσκολης, εξουθενωτικής και απαιτητικής διαδρομής.

Το αγωνιστικό επίπεδο δυσθεώρητα υψηλό. Στο πρώτο ανηφορικό του Βαφειού, αμέσως μετά την εκκίνηση, ένα από τα δυσκολότερα της Λέσβου, οι πρωτοπόροι κινούνταν με ταχύτητες που δύσκολα επιτυγχάνει ερασιτέχνης στην ευθεία! Για τις κατηφόρες ούτε συζήτηση, ούτε αυτοκίνητο ούτε μοτοσυκλέτα ήταν δυνατόν να τους ακολουθήσει!
Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Μαθιουλάκη Γιώργο του "Τάλως" να περνά πρώτος την αψίδα του τερματισμού που στήθηκε στην είσοδο του Μολύβου με χρόνο 3:02:36, και να στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδας (Μαστερς) 2017.
Οι αθλητές του Πο.Συ.Λε. κράτησαν ψηλά τον ανταγωνισμό. Ο Μπάμπης Μπουντάκης τερμάτισε στη 16η θέση της κατηγορίας "Μάστερ Κατηγορίας Β" 43 λεπτά πίσω απ τον πρωταθλητή, ο Γιάννης Ντίνος την 23η θέση στην ίδια κατηγορία, ενώ κι ο Γιώργος Ντάρας κατέλαβε την 16η θέση στην κατηγορία "Μάστερ Κατηγορίας Α". Πολύ καλή η εμφάνιση του Λέσβιου Καπνουλά που έτρεξε με την ομάδα "Ποδηλατοδρομος Πύργου Π.Τ. Σ" και κατέλαβε την 15η θέση στην κατηγορία "Μάστερ Κατηγορίας Α", όλοι τους ένα γύρω πίσω από τον Πρωταθλητή Ελλάδας Ποδηλασίας Μάστερ 2017.
Εγκαταλείψεις: Καθόλου εύκολος αγώνας μια και από τους 57 αγωνιζόμενους επιπέδου Πανελλήνιου πρωταθλήματος, δεν έλειψαν και οι εγκαταλείψεις, που έφτασαν τις 6.
Όλοι μας ζήσαμε κάτι που θα θυμόμαστε για μια ζωή. Ευχή του Ποδηλατικού Συλλόγου είναι να επαναληφθούν τέτοιες μεγάλες αγωνιστικές διοργανώσεις στον τόπο μας και ο Πο.Συ.Λε. υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει κάθε παρόμοια προσπάθεια στο μέλλον.

Αρωγοί σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι φυσικά ο "Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου" που χωρίς την ύπαρξή του δεν θα είχαμε φτάσει σ' αυτό το σημείο να μπορούμε να καλέσουμε στον τόπο μας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το Lesvos MTB που στάθηκε άξιος χορηγός επικοινωνίας. Το Lesvos Ride, που ήταν o τεχνικός σύμβουλος του αγώνα. Οι μεγάλοι χορηγοί HELLENIC και BLUE STAR. Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ με 90+ εθελοντές που υποστήριξαν τη διοργάνωση σε όλο της το μήκος. Η Ε.Ο.Δ. με κάλυψη σε 3 σημεία της διαδρομής. Οι "Γιατροί του κόσμου" με κινητό ιατρείο και γιατρό που μας συνόδεψαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πίσω από τους αγωνιζόμενους ποδηλάτες. Το ΕΚΑΒ που με ασθενοφόρο κάλυψε όλα τα χιλιόμετρα της διαδρομής. Η Διεύθυνση της αστυνομίας Λέσβου με μεγάλη δύναμη από τα Αστυνομικά τμήματα Αγίας Παρασκευής, Καλλονής, Μολύβου και Πολυχνίτου... και άλλοι πολλοί που μόνο με τη συνδρομή τους θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα τόσο τεράστιο εγχείρημα!

Solar e-bike chargers

Μυτιλήνη 12/6/2050
Στους δρόμους της Μυτιλήνη του 2050 παντού βλέπεις φορτιστές ηλεκτρικών ποδηλάτων. Με τόσα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η φόρτισή τους όπου κι αν βρίσκεσαι. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, 35 χρόνια στο πλευρό του Λέσβιου ποδηλάτη, εγκατέστησε τελευταίας τεχνολογίας ηλιακούς φορτιστές ηλεκτρικών ποδηλάτων σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish