Μαστορέματα

Items filtered by date: Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020

Brevet Λέσβου 2020

Το Brevet της Λέσβου ¨Ελιά & Πεύκο¨ αναβάλλεται για τις 24/10/2020 Δείτε την νέα ανακοίνωση

Το Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά το Brevet της Λέσβου με ονομασία ¨Ελιά & Πεύκο¨.
Το Brevet είναι ποδηλατική διαδρομή μη υποστηριζόμενη, όπου οι ποδηλάτες έχουν μόνο όσα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα πάνω στο ποδήλατο τους, καλούμενοι να καλύψουν συγκεκριμένη διαδρομή των 200 χλμ μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο. Νικητές είναι όλοι όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου, το οποίο είναι αρκετό για να απολαύσουν τις ομορφιές της Λέσβου.
Από το 2019 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου για τη διοργάνωση του Brevet, συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Κάθε Brevet στη Λέσβου είναι και ένα ταξίδι στο χρόνο. Η Λέσβος είναι ολόκληρη αναγνωρισμένη ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO / UNESCO Global Geopark. Το Brevet Λέσβου 2020 είναι ένα ταξίδι με ιστορία 300ων εκατομμυρίων ετών που μας δείχνει τον τρόπο δημιουργίας αυτού του τόσο ιδιαίτερου τόπου.
Εκκίνηση για το Brevet Λέσβου 2020 θα δοθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 μπροστά από το "Μουσικό Καφενείο" στη Μυτιλήνη στις 8:00 πμ με κατεύθυνση τον Μανταμάδο. Στην Συνέχεια μέσω της Στύψης θα κατευθυνθούν προς την Καλλονή και Αχλαδερή, όπου στον Άγιο Δημήτριο Αγιάσου θα βρίσκεται το προτελευταίο σημείο ελέγχου. Τέλος η προσπάθειά τους θα ολοκληρωθεί με επιστροφή από το Πλωμάρι και πάλι στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο τερματισμός θα δοθεί στην Πλατεία Σαπφούς. Η συνολική απόσταση είναι 201 χλμ ενώ τα υψομετρικά διατηρούνται και πάλι στα 2,500 μ μέσα στην πανέμορφη Λεσβιακή ύπαιθρο ανάμεσα στα πεύκα και τους ελαιώνες της Λέσβου, πάντα συντροφιά με την αύρα του Αιγαίου.
Δείτε ΕΔΩ την διαδρομή του Brevet της Λέσβου ¨Ελιά & Πεύκο¨.
Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σε νεότερα μηνύματα.


Chios Mountain Challenge 2020 - Αποτελέσματα

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στα Αυγώνυμα της Χίου. Απεσταλμένοι του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, οι Δημήτρης Αλεξίου, Μπάμπης Μπουντάκης και Νίκος Τελωνιάτης αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Πο.Συ.Λέσβου, μαζί με τον Δημήτρη Ακριώτη από τη Λέσβο.
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στα Αυγώνυμα (δυτικά της πόλης της Χίου). Ο αγώνας ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί από την κεντρική Πλατεία του χωριού. Η διαδρομή κινήθηκε πιο βόρεια από τον Ανάβατο σε μια από τις πιο πράσινες περιοχές της Χίου, ξεκίνησε από 472 μέτρα πάνω απ' την επιφάνεια της θάλασσας κι έφτασε έως και τα 700. Μετά από 23,31 χιλιόμετρα, 59 λεπτά και 59δλ, 489 μέτρα θετικά υψομετρικά, έπεσε η καρό σημαία στον νικητή.
Μετά από έναν απαιτητικό αγώνα στα βουνά της Χίου γύρω απ τα Αυγώνυμα σε άψογη διοργάνωση από τους "Ποδηλάτες Χίου", νικητής ανάμεσα σε 23 αγωνιζόμενους αναδείχθηκε ο Δημήτρης Αλεξίου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, δείχνοντας ακόμα μια φορά το κορυφαίο επίπεδο προετοιμασίας στο οποίο βρίσκεται ο Λέσβιος αθλητής. Ο Αλεξίου επικράτησε άνετα του ανταγωνισμού. Μ' ένα δυνατό ξεκίνημα στα πρώτα 6 ανηφορικά χιλιόμετρα, κράτησε το ρυθμό ψηλά, μη επιτρέποντας σε κανέναν να αμφισβητήσει την πρωτοπορία του και κατάφερε να αποσπαστεί από τους υπόλοιπους αθλητές. Mε ένα ελεγχόμενο τέμπο από κει και πέρα, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού καταγράφοντας μέση ταχύτητα 23,5 χιλιόμετρα! Τη δεύτερη θέση πλαισίωσε ο Αντώνης Τσουκαλοχωρίτης από τους "Ποδηλάτες Χίου" με χρόνο 1:02:34. Ενώ την 3η θέση της ίδιας κατηγορίας Hard Tail "A" κατέκτησε ο επανερχόμενος στον Πο.Συ.Λε. μετά τη 2ετή μεταγραφή του, Νίκος Τελωνιάτης χάρη στην άριστη προετοιμασία του.
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας Hard tail "Β" ανέβηκε ο αθλητής του Πο.Συ.Λε. Μπάμπης Μπουντάκης (πρωταθλητής Λέσβου Veteran HT 2019) με χρόνο 1:02:22 (μόλις 2 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Αλεξίου!) καταγράφοντας δε και την εκπληκτική για αγώνα ΜΤΒ μέση ταχύτητα, των 22,7 χιλιομέτρων. 2ος ήταν ο Άρης Σταυριανός (1:04:27) με 3ο τον Διαμαντή Ποδιά και οι 2 από τους "Ποδηλάτες Χίου". 5ος στην ίδια κατηγορία κατετάγη ο Δημήτρης Ακριώτης με χρόνο 1:18:25, απαριθμώντας 4 θέσεις από Λέσβιους αθλητές στα βάθρα της Χίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου συγχαίρει τους αθλητές του και εύχεται σε όλους τους αγωνιζόμενους καλή αποκατάσταση.

Αποτελέσματα

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish