Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018

Lesvos Mobility 2050

5/2/2050
ΣΕ 32 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Στο τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής από τα Γυμνάσια που ενδιαφέρθηκαν να λάβουν μέρος στη νέα περίοδο της Εκστρατείας LESVOSMOBILITY 2049-2050.
Ο Πο.Συ.Λε. που συντονίζει τις κινήσεις της εκστρατείας, γνωστοποίησε ότι στην 35η χρονιά της θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 32 Σχολεία της Λέσβου, που ανέλαβαν να ερευνήσουν προβλήματα πρόσβασης και να καταθέσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2050 προτάσεις στις Τοπικές Αρχές, για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη τους.
Οι νέες και οι νέοι θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους που κινούνται με τα πόδια ή το ποδήλατο, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης. Θα προσεγγίσουν εκπροσώπους τοπικών Φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα ερευνήσουν τη γνώμη των πολιτών για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα και επιχειρήσεις καθώς και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish