Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019

Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Στύψης - Ανασκόπηση

Η αυλαία του Λεσβιακού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας 2019 άνοιξε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 στη Στύψη.
Η Στύψη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, το Lesvos Ride και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης έθεσαν ψηλά τον πήχη για μια διοργάνωση που αν και πρώτη φορά στο χωριό δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλους τοπικούς αγώνες. Η αλήθεια είναι οτι η επιθυμία των ανθρώπων του χωριού να υποδεχτούν, να οργανώσουν ένα τέτοιο event, προσκαλώντας κόσμο να γνωρίσει το μακρινό (τουλάχιστον από τη Μυτιλήνη) χωριό ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη. Μας άρεσε και θέλουμε να ξαναπάμε στη Στύψη. Οι άνθρωποι αγαπάνε το ποδήλατο (νομίζω με πρέσβη του χωριού τον Στέφανο (Steffen Streich) μόνιμο κάτοικο Στύψης, δεν θα γινόταν κι αλλιώς) και νομίζω και η ποδηλατική κοινότητα τους αγάπησε και ανυπομονεί για το 2020.
Η Στύψη περήφανα χτισμένη στην πλαγιά της καλντέρας του Λεπέτυμνου που από τη μια αγναντεύει τον κάμπο της Στύψης κι από πίσω το Πετρί, την Πέτρα και το Μόλυβο σ' ένα τοπίο που σε μαγεύει αλλά έχει να προσφέρει και έντονα αγωνιστικά υψομετρικά που χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αυτόν τον αγώνα. Η διαδρομή ιδιαίτερη όπως και και όλο το πρωτάθλημα συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, το πευκοδάσος, και το παραδοσιακό αστικό περιβάλλον των χωριών του νησιού. Στενά δρομάκια, χωματόδρομοι, δάσος, ανηφόρες, τσιμέντα και λιθόχτιστοι δρόμοι συνέθεταν ένα μοναδικό τοπίο που πάντρευε τη φύση, το πράσινο, την ταχύτητα, την αντοχή με την εξερεύνηση σε γειτονιές της Στύψης λίγο πιο μακριά απ' την κεντρική πλατεία, λίγο πιο απόμακρες, που αν δε γινόταν αγώνας δεν θα περνούσαμε ποτέ! Ανακαλύψαμε έτσι μικρές χαμένες καρτ ποστάλ μιας ανεξερεύνητης Ελλάδας που αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να τις ζήσουμε. Παραδοσιακά πετρόχτιστα σπιτάκια με αυλές και γιαγιάδες θεατές με τις καρεκλίτσες τους μαζεμένες σε ασφαλή σημεία, πληθώρα εθελοντών του χωριού που εξασφάλιζαν ομαλή διεξαγωγή αλλά και ασφάλεια, ήταν σε κάθε στροφή του αγώνα, μαζί με την ομάδα διάσωσης παράρτημα Λέσβου, ολοκλήρωναν την εικόνα μιας διοργάνωσης δεν είχε τίποτα να ζηλέψει.
Το ορεινό χωριό της Λέσβου γέμισε το Σάββατο το απόγευμα ποδήλατα, θεατές, εθελοντές, ντόπιους κι αγωνιζόμενους. Σχεδόν σύσσωμη ήταν η ομάδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος που κατέκτησε τα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου των νικητών. (Αποτελέσματα ένθετο)
Ο αγώνας αποτελεί τον πρώτο από 3 που θα κρίνουν τον πρωταθλητή Λέσβου ορεινής ποδηλασίας 2019. Ο επόμενος θα γίνει την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 11:00 στην Πλατεία Σκαλοχωρίου, ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στη Σκάλα Ερεσού στις 10:30. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Ακολουθεί mini φωτογραφικό αρχείο, ενώ οι υπόλοιπες έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Lesvos MTB στο Facebook
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα 2019 ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish