Συμβουλές

Items filtered by date: Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2020

Πωλείται gost lector (carbon) 29"

Πωλείται gost lector (carbon) 29" μέγεθος large( κατάλληλο για αναβάτες από 1,80-1,90) , με πιρούνι rockshox reba brain (αυτόματο ξεκλείδωμα) διαδρομής 110mm με άξονα 15mm, μετάδοση 2x10 shimano deore (πίσω), slx (μπροστά), φρένα xt., λάστιχα tubless. Το ποδήλατο είναι άριστη κατάσταση με γρατσουνιές από χρήση στο σκελετό (χωρίς να επηρεάζουν τη λειτουργικότητά του). Έχει γίνει γενικό σέρβις και αλλαγή πίσω ντεραγιέ , κασέτας, αλυσίδας. Η τιμή μπορεί να γίνει διαφορετική χωρίς το dropper post και τα πετάλια spd. Τιμή 1.000€

Γνωριμία με το έργο των Εθελοντικών Οργανώσεων της Λέσβου

Online εκδηλωση
9/12/2020 στις 19:00

Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας για τον Εθελοντισμό, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις της νήσου Λέσβου κάλεσαν τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου στην από κοινού παρακολούθηση αυτής της διαδικτυακής συνάντησης με σκοπό να προβληθεί το έργο από τις εθελοντικές οργανώσεις / ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί της Λέσβου. Η ημερίδα θα πραγματοποιήθηκε μέσω πλατφόρμας zoom.
Διοργανωτές: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos και Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος 60 μέλη, ομάδες, σύλλογοι.
Η Λυδία Αριστείδου από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, συντόνισε τη συζήτηση και πρώτη το λόγο πήρε η πρόεδρος της ΕΟΔ Λέσβου και Αντιγόνη Πιπεράκη.
Συνέχισε η κα Ζερβού από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων Μυτιλήνης, επισημαίνοντας τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί μας.
Το λόγο πήρε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λέσβου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία (και τη δύναμη) της συνεργασίας τόσο πολλών συλλόγων μαζί.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Καμπά από το Σωματείο εθελοντών πυροσβεστών νήσου Λέσβου. Συγχαρητήρια στη διοργάνωση έδωσε στη συνέχεια ο Αδαμάντιος Ζιγομαλάς από την Αερολέσχη Λέσβου, που με τα αεροσκάφη της συνδράμει θετικά σε κάθε καταστροφή στο νησί.
Μετά ήρθε η ώρα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ιγνάτη Λασκαρίδη και τον Γενικό Γραμματέα Ανεζίνο Τάκη. Ο Πρόεδρος μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημασία των πολλών μελών του συλλόγου μας που ποδηλατούν κάθε μέρα σε απομακρυσμένες ορεινές διαδρομές αποτελώντας τα "μάτια" αυτού του τεράστιου οργανισμού και τη σημασία αυτού, να μπορούμε να ειδοποιούμε άμεσα (κάτι που έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν) έγκυρα και έγκαιρα την πυροσβεστική και την ηγεσία της Πολιτικής προστασίας του νησιού, συμβάλοντας έτσι με τον τρόπο μας, στην πρόληψη μεγάλων καταστροφών. Η μεγάλη δύναμη του συλλόγου είναι επίσης οι γνώσεις μας σε απροσιτες και δύσβατες ορεινές τοποθεσίες αλλά και στη μεγάλη έκταση δασών που καλύπτονται καθημερινά σε βόλτες από πολλές μικρές ομάδες, όλο το χρόνο.
Συνέχισαν την προβολή του έργου τους η ομάδα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης η Άμπελος, από το Αμπελικό και η Μαρία Ελένη Χιουσένι, από το Χαμόγελο του Παιδιού. Ο Δημήτρης Μαλλιαρός διευθυντής Πολιτικής Προστασίας εξέθεσε το έργο του στο νησί.
Ακολούθησαν οι εθελοντές με πρώτο τον Παναγιώτη Κωνσταντάρα που εξέθεσε μια πραγματικά συγκινητική ιστορία από τον εθελοντισμό του στην ΕΟΔ, Οι εθελοντές κατέθεταν προσωπικές καταστάσεις κι εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις. Η Φεβρωνία Κανταρτζή (Εθελοντής στο Χαμόγελο του παιδιού) προέτρεψε περισσότερο κόσμο να στραφεί στον εθελοντισμό, να συνδράμει και να συμβάλει με τον τρόπο του σε μια από τις πολλές ομάδες που απαρτίζουν αυτή την οργάνωση.
Η Ευαγγελία Καρατζέτζου αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από τον εθελοντισμό στην ΕΟΔ αλλά και σαν εθελοντής πυροσβέστης. Την συζήτηση χαιρέτησε επισημαίνοντας τη σημασία του εθελοντισμού ο αντιπρόεδρος της ΕΟΔ Λέσβου κος Χαράλαμπος Τζανετέας.
Ο Νίκος Βιθούλκας από την 2η ΕΜΑΚ συμμετείχε στη συζήτηση από Θεσσαλονίκη, ενώ πάλι από Θεσσαλονίκη ήταν και ο κος Πεντζίκης Ιωάννης τμηματάρχης υγρού στοιχείου ΕΟΔ Θεσσαλονίκης.
Ο Κος Ανδρέας Κορίκης Από την ΕΟΔ Κέρκυρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του θέματος της εκπαίδευσης όλων αυτών που συμμετέχουν σε τέτοιες ομάδες.
Τέλος και σχεδόν δυόμισι ώρες μετά την έναρξη της διαδικτυακής μας συνομιλίας, η Λυδία Αριστείδου από την ΕΟΔ Λέσβου έκλεισε τη συζήτηση με το μήνυμα να γίνουμε όλοι εθελοντές.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish