Συμβουλές

Items filtered by date: Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2020

Βατερά 2020

Πιστοί στην "παράδοση" (στο "τάμα" του καλοκαιριού) μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, φίλοι της Ορεινής Ποδηλασίας κάναμε και φέτος την καθιερωμένη καλοκαιρινή βόλτα από τη Μεγάλη Λίμνη στα Βατερά.
Σημείο συνάντησης η διασταύρωση του Αμπελικού. Από κει κατηφορίσαμε μέσα από αγροτικά - δασικά δρομάκια και "ξεχασμένους" χωματόδρομους σε μια συνεχόμενη απολαυστική κατάβαση (500 αρνητικά - 200 θετικά υψομετρικά) δίπλα στην κοίτη του ποταμού, από κει φτάνουμε στο χωριό Σταυρός, μετά στον Κάτω Σταυρό κι από κει... Βατερά.

Φέτος η βόλτα έγινε την Τετάρτη 29/7/2019. Η εκκίνηση δόθηκε όπως κάθε χρόνο στις 16:30 με τερματισμό 2 ώρες μετά (περίπου) στην παραλία των Βατερών. Αυτή τη φορά αλλάξαμε για λίγο το τέλος της διαδρομής καθώς μετά το χωριό Κάτω Σταυρός βρήκαμε τρόπο να κινηθούμε στην ανατολική πλευρά της κοίτης του ποταμού για περίπου 4 απολαυστικά χιλιόμετρα, μέσα από έναν εκπληκτικό παράλληλο με το ποτάμι χωματόδρομο ομαλής ροής που έκανε όλο το γκρουπ να κινηθεί με μεγάλες και εντυπωσιακές ταχύτητες. Μ' αυτή την αλλαγή "γλυτώσαμε" αρκετή από την άσφαλτο της επιστροφής και φτάσαμε ως το εγκαταλελειμμένο κουφάρι του ξενοδοχείου στο ανατολικό άκρο της παραλίας των Βατερών.

Η συνάντηση περιλαμβάνει πολύ ποδήλατο όπως είναι φυσικό αλλά και μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της μεγαλύτερης παραλίας των Βαλκανίων, καφέ, σουβλάκια και μπύρες. Η βόλτα των Βατερών ξεπερνά ελάχιστα τα 20 χιλιόμετρα, θεωρείται η πιο απολαυστική βόλτα του χρόνου κι όχι άδικα καθώς είναι καθαρά ευχαρίστηση με το επίπεδο δυσκολίας να πέφτει πολύ κάτω απ' το μέσο όρο, κάτι που επιβάλλεται από την χαλαρή διάθεση που επικρατεί το καλοκαίρι.
Δείτε το βίντεο...

Φωτογραφίες 2020

 Δείτε βίντεο των προηγούμενων ετών...
Βίντεο 2019:
Βίντεο 2018:
Βίντεο 2016:
Βίντεο 2015:

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish