Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 29 Απρίλιος 2024

8th LESVOS ENDURO MTB Klapados - Ανασκόπηση και αποτελέσματα

28/4/2024
Καλλονή - Κλαπάδος
Λέσβος Ελλάδα

Get 2gether Enduro MTB Festival. Για 8η φορά η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου (μια φορά το χρόνο) ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλλονής. Πλήθος αθλητών απόλαυσαν τη φύση, τα μονοπάτια, το Λεσβιακό κλίμα, τον ήλιο και την μεγάλη ποδηλατική παρέα του νησιού, στον καλύτερο αγώνα Enduro ΜΤΒ που έγινε ποτέ στο νησί. Σίγουρα η εμπειρία των 7 προηγούμενων ετών αποτέλεσε γερή υποδομή και περιμένουμε από τώρα με αγωνία την διοργάνωση του Απριλίου του 2025.
68 συνολικά συμμετοχές, οι 11 από Τουρκία, στον πιο απαιτητικό αγώνα Enduro MTB που έγινε ποτέ στο νησί, εκκίνησαν το πρωί της Κυριακής από την Καλλονή. Με 4 μονοπάτια το ένα πιο τεχνικό απ' το άλλο και το καθένα με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα Kavouk, Hamam, ???? και Dino, απαιτούσαν εκτός από το 101% της προσοχής, υψηλές δεξιότητες, θάρρος, εμπειρία, αντοχές, εξαίρετο έλεγχο των ορίων, και ικανότητες χειρισμού που ξεπερνούν κατα πολύ τα όρια του καθημερινού αναβάτη. Πραγματικά εκπληκτικές εικόνες θαύμασαν όσοι τυχεροί κατάφεραν να φτάσουν μέσα στα μονοπάτια στις απότομες βραχώδεις πλαγιές του βουνού και το πυκνό καταπράσινο δάσος του Κλαπάδου, για να ζήσουν αυτό το εντυπωσιακό άθλημα που συμβαίνει μια φορά το χρόνο στο νησί, με συμμετοχές από τους καλύτερους αναβάτες του Ανατολικού Αιγαίου, της Λέσβου, της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας. Αναβάτες που επιδεικνύουν κορυφαίες στο χώρο ικανότητες και κινούνται με απίστευτο τρόπο και ασύλληπτη ταχύτητα ανάμεσα στα όμορφα φυσικά εμπόδια των ειδικών διαδρομών, που απλόχερα η περιοχή του Κλαπάδου προσφέρει. Πολύ θετικά σχόλια ακούστηκαν από τους αγωνιζόμενους για τη νέα τοποθεσία διεξαγωγής του αγώνα σ' ένα τεράστιο νησί που άσχετα αν κάποιοι από' αυτούς έρχονται κάθε χρόνο, έχουν και κάτι νέο και διαφορετικό να δουν στη Λέσβο, που είναι ανεξάντλητη σε ομορφιές αυτού του είδους! Από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό, τα χαμόγελα των αθλητών δεν έσβηναν από τα πρόσωπά τους. Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου έκανε αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε... Get Together και πολύ ποδήλατο, μονοπάτι και παρέα! Και του χρόνου.

Αποτελέσματα:
WOMEN E-ENDURO BIKE (Εγγραφές 1) Πρώτη και μόνη συμμετοχή η Sibel Ocal από Τουρκία.
WOMEN (Εγγραφές 1) Κι εδώ μια και μόνη συμμετοχή η Αναστασία Χατζέλη.
E-ENDURO BIKE (Εγγραφές 13) 5 Τούρκοι και 8 Έλληνες διαγωνίστηκαν στην πιο καυτή κατηγορία στους τελευταίους αγώνες, αυτή των ηλεκτρικών. Εδώ επικράτησε ο Φώτης Τζανής με δεύτερο τον Γιαννούλη Παναγιώτη (αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) και 3ο τον Κωνσταντίνο Βεργίνα από τη Χίο.
JUNIOR 15 - 18 (Εγγραφές 8) 7 από τους καλύτερους Λέσβιους "μικρούς - junior" και ο Wilmer Kauffman, το μέλλον του Λεσβιακού Enduro MTB διαγωνίστηκαν εδώ. ΝΙκητής ο Χρήστος Μανωλέας, 2ος ο Νίκος Τσιγκρίτης και 3ος ο Χρήστος Σαχλός.
MASTERS 40-49 (Εγγραφές 12) Πρώτος ο Λευτέρης Τιτιρέκης, 2ος ο Βασίλης Μωυσής και 3ος στο βάθρο ο Μπάμπης Μπουντάκης (αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου).
MEN 19-39 (Εγγραφές 20) Με πρώτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση τον Γιάννη Γιαννόγλου, τη 2η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Γουγούλας και 3ος ο Μάνος Χατζέλης (Σύμβουλος του Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου).
VETERANS +50 (Εγγραφές 13) Πρώτος ο Νικόλας Μωυσής, 2ος ο Μάριος Λουτραγώτης και 3ος ο Παναγιώτης Καμάτσος.
Διοργανωτής του αγώνα ήταν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τεχνικό Σύμβουλος το Lesvos Ride.
Με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.
Μεγάλος χορηγός οι ΑΦΟΙ Γ. ΠΕΤΡΙΤΖΙΚΛΗ ΟΕ.

Άλμπουμ φωτογραφιών του Lesvos MTB: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=LesvosMTB&set=a.984796563266983
Φωτογραφικό άλμπουμ του Γιώργου Τσιρτσή: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=george.tsirtsis&set=a.10232616141332145
Φωτογραφίες από το Lesvos Ride: (Εν αναμονή!)
Video του αγώνα: (Εν αναμονή!)
Διαβάστε εδώ την αρχική προκήρυξη της εκδήλωσης με περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα: https://www.lesvosmtb.gr/index.php/podilatika-nea/ekdiloseos/item/4509-8th-lesvos-enduro-mtb-klapados

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish