Συμβουλές

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

PETRIFIED FOREST ADVENTURE MTB (video)

Σίγρι 11 Οκτωβρίου 2020
Αξίζει να φτάσεις ως το τέρμα.
Ήρθε η ώρα όπως μετά από κάθε αγώνα, να θυμηθούμε τη διαδρομή, τους συναθλητές μας, τα τοπία, τα μονοπάτια, το μοναδικό και ξεχωριστό σκηνικό της περιοχής. Αναμνήσεις για όσους αγωνίστηκαν, εικόνες για όσους δεν συμμετείχαν, στον καλύτερο αγώνα του 2020. Τα είχε όλα, μονοπάτια ανάμεσα σε απολιθωμένους κορμούς, τεχνικά σημεία, μεγάλες ανηφόρες, ατελείωτες ευθείες, σκαλοπάτια, μεγάλες ταχύτητες, ηφαιστειογενές έδαφος, απολαυστικές κατηφόρες, αξέχαστο πέρασμα δίπλα στον ποταμό Τσιχλιώντα (πάνω απ' την ομώνυμη παραλία), μα πάνω απ' όλα μαγευτικά τοπία και θέα που χαράσσονται για πάντα στο μυαλό σου. Ωραιότερο σημείο της διαδρομής το υψηλότερο σημείο στο πάρκο της Πλάκας αμέσως μετά το κιόσκι που φιλοξενείται ο γιγαντιαίος απολιθωμένος κορμός, περιμέτρου 13,7 μέτρων που αποτελεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, τον μεγαλύτερο σε διαστάσεις ιστάμενο απολιθωμένο κορμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Από κει κατεβαίνοντας συναντάς σκαλοπάτια στη συνέχεια που ανεβάζουν την ένταση, με το βλέμα να γαληνεύει με την υπέροχη θέα ολόκληρου του χωριού με την πλαζ και ένα από τα 3 κάστρα του νησιού, ενώ η σκέψη ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο του πελάγους που απλώνεται στον ορίζοντα με τη Νησιώπη να αγκαλιάζει και να προφυλάσσει τον όρμο. Το Σίγρι με τη Νησιώπη (ή Μεγαλονήσι) αποτελεί ένα φυσικό σίγουρο λιμάνι. Λέγεται οτι οι Ρωμαίοι το έλεγαν "σίγουρο λιμάνι", (seguro) κι αυτό έδωσε το όνομά του στο Σίγρι. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτός ο υπέροχος αγώνας ήρθε για να μείνει στο καλεντάρι του πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας της Λέσβου κι ήδη ανυπομονούμε για τον αγώνα του 2021.

Petrified Forest MTB Adventure - Ανασκόπηση & Αποτελέσματα

Σίγρι 11/10/2020

Πρώτη φορά στη Λέσβο το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας διοργανώνει αγώνα στο μακρινό Σίγρι. Και πραγματικά το Σίγρι επιβεβαίωσε το μότο του "Αξίζει να φτάσεις ως το τέρμα". Με διοργανωτή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σχεδιάστηκε αγώνας με κύριο γνώμονα την επαφή και γνωριμία του αγωνιζόμενου και του θεατή με το απολιθωμένο δάσος και τους κορμούς που έχουν βρεθεί περιμετρικά του χωριού και ειδικά στην περιοχή της Πλάκας. Ο αγώνας περιελάμβανε περάσματα δίπλα από πολλά απολιθωμένα δέντρα που εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο πάρκο της "Πλάκας", σε ειδική διαδρομή που είχε σχεδιαστεί από κοινού από το Μουσείο και το Lesvos Ride με κοινό στόχο την παρουσίαση των εκθεμάτων αλλά και τις απαραίτητες τεχνικές δυσκολίες που απαιτεί ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας. Στο τέλος της διαδρομής στο ψηλότερο σημείο της 2ης εισόδου μας μέσα στο πάρκο συναντήσαμε μεταξύ των ευρημάτων και περάσαμε περιμετρικά έναν γιγαντιαίο απολιθωμένο κορμό, περιμέτρου 13,7 μέτρων που αποτελεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, τον μεγαλύτερο σε διαστάσεις ιστάμενο απολιθωμένο κορμό σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η διαδρομή αποτελείται στο μεγαλύτερό μέρος της (κάτι λιγότερο από 20 χιλιόμετρα) από τον κεντρικό χωματόδρομο μέτριας κατάστασης επαρχιακό δρόμο, που ενώνει το Σίγρι με την Ερεσό. Από εκεί 2 μικρές διαδρομές μέσα στο πάρκο πλάκας και 2 παρακάμψεις εκτός του άξονα της διαδρομής. Η μία μας πήγαινε κάτω στον κάμπο του Τσιχλιώντα και μέσα από μια εκπληκτική σηματοδοτημένη διαδρομή μας έφτανε ως τις εκβολές του. Από κει ακολουθούσαμε την όχθη του ποταμού πάνω μέχρι να μπούμε ξανά στο δρόμο και μετά ακολουθούσε ένα άλλο μονοπάτι που περνούσε μέσα από την (ξερή στο σημείο) αλλά πετρώδη κοίτη του ποταμού Τσιχλιώντα. Ο αγώνας ολοκληρωνόταν με επιστροφή πάλι στο Σίγρι, μπροστά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ο καιρός σύμμαχός μας. Αν και λίγο δύσκολο να βρεις το Σίγρι χωρίς αέρα, η μέρα ήταν ήρεμη, ηλιόλουστη και η θάλασσα λάδι. Αν και μέσα Οκτωβρίου πολλοί ήταν αυτοί που είχαν επιλέξει το Σίγρι για το μπάνιο τους. Η διαδρομή διέσχιζε κατά μήκος ολόκληρη την πλαζ του χωριού. Στις άδεντρες ευθείες αν έχει βοριά, η κατάσταση δυσκολεύει πολύ. Τη μέρα του αγώνα δεν είχε ούτε ένα μποφόρ! Ο αέρας καθαρός μετά τη βροχή καθιστούσε την υπέροχη θέα του Σιγρίου στη θάλασσα ακόμα ελκυστικότερη. Καβαλούρος και Νησιόπη επιβάλλονταν σε κάθε μας ματιά στην ανοιχτή θάλασσα.
Αν και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος, αν και (για τους Μυτιληνιούς) η μεγαλύτερη διαδρομή του νησιού, αν και Οκτώβριος μετά από βροχή... ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ευχάριστα αναπάντεχος. Δυστυχώς λόγω πρωτοκόλλων προστασίας δεν καταφέραμε να δούμε και τους 60+ εγγεγραμμένους στη σειρά εκκίνησης όλους μαζί. Είδαμε όμως ευχάριστα 8 ξεχωριστές εκκινήσεις των 7-10 αθλητών που ίσως σηματοδοτούν και την νέα τάξη πραγμάτων τουλάχιστον έως ώστε ομαλοποιηθούν τα πράγματα.
Οι εκκινήσεις του αγώνα δόθηκαν μπροστά στην είσοδο του Μουσείο του Σιγρίου. Στους Junior ξεχώρισε από την αρχή ο Πρόδρομος Γιαννίκος και συμπληρώθηκε από την πολύ καλή εμφάνιση του συνεχώς ανερχόμενου Παναγιώτη Ζούρου. Στην κατηγορία FS Men Νάστας, Ορφανός και Γιαννούλης έδιναν μάχη από αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα τερματίζοντας με λίγα λεπτά διαφορά. Στους FS Masters ο Ιγνάτης Λασκαρίδης ήταν αδιαμφισβήτητος διεκδικητής του ψηλότερου σκαλιού του βάθρου της κατηγορίας δείχνοντας τα δόντια του από την εκκίνηση! Τον συμπλήρωσαν στο βάθρο ο Βασίλης Μωυσής και ο Λευτέρης Δαλέκος με δευτερόλεπτα μεταξύ τους διαφορά στον τερματισμό. Στις γυναίκες κατ' αρχήν είχαμε έκπληξη συμμετοχών. Με 5 μάχιμες αθλήτριες να στήνονταν στη γραμμή της εκκίνησης το ενδιαφέρον για το ποιες θα δούμε πρώτες στον τερματισμό, ήταν ανεβασμένο. Τελικά η Αφροδίτη Ζούρου με μια εξαιρετική εμφάνιση ξεχώρισε από την αρχή αφήνοντας 2η την Μαντού Ολίνα και την 3η την Ξένια Πατακιά (στον πρώτο της αγώνα). Και στα e-bikes είχαμε πλήθος συμμετοχών (πρώτη φορά κι αυτό!) Με 7 εκκινήσαντες ξεχώρισαν από την αρχή ο Στρατής Αναγνώστου, ο Ευστράτιος Αμπατζής και ο Βασίλης Γαβριηλίδης. Λίγο πάνω από λεπτό η διαφορά 1ου - 2ου και κάτω του λεπτού 2ος - 3ος! Όσοι τους τύχαμε στην επιστροφή, πήραμε μια γεύση της μάχης που δόθηκε. Εδώ να σημειώσουμε οτι οι χρόνοι των ηλεκτρικών κυμάνθηκαν στα 40 λεπτά (πάνω κάτω) και οι χρόνοι των πρώτων γενικής στα 45 λεπτά περίπου!
Στους ΗΤ Veteran άνετα τερμάτισε ανενόχλητος πρώτος ο Λαϊνάς Κώστας δίνοντας έναν σκληρό αγώνα. Πίσω του όμως δόθηκε μάχη στο δευτερόλεπτο, Καθώς μόλις 5 δευτερόλεπτα χώρισαν στη γραμμή του τερματισμού τον Λουλαδέλλη Παναγιώτη και τον Ανδρέα Τριανταφύλλου. Στους ΗΤ Master ο Ισραηλινός Dror Pecatch που έκανε και τον καλύτερο χρόνο του αγώνα (πλην ηλεκτρικών) τερμάτισε πρώτος μετά από 44 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε συνοδοιπόρο τον Γιώργο Σαραϊδάρη. Ο αγώνας μεταξύ τους ήταν πολύ σκληρός. Ακόμα και μέσα στο πάρκο της Πλάκας 1,7 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό ο Σαραϊδάρης κρατούσε δυνάμεις για την τελευταία του επίθεση. Την εξαπέλυσε στο ανέβασμα των σκαλιών όπου αναδείχθηκε καλύτερος στην τεχνική, αλλά ο Pecatch ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος για να ενδώσει στις συνεχόμενες επιθέσεις του Σαραϊδάρη και κρατήθηκε πρώτος ως και τον τερματισμό. Στο νήμα του τερματισμού μόλις 4 δευτερόλεπτα χώριζαν τους 2 νικητές αυτού του υπέροχου αγώνα που μας γέμισε αδρεναλίνη σε κάθε πέρασμα κατηγορίας σε κάθε τερματισμό! Ο Γιώργος Σαραϊδάρης εκτός από μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε και τον 2ο καλύτερο χρόνο του αγώνα κάτι που δείχνει την εξαιρετική του φυσική κατάσταση και μας προϊδεάζει θετικά για το πρωτάθλημα του 2021! Φέτος ολοκλήρωσε μια χρονιά με πρωτιές στην κατηγορία του και θα στεφθεί πρωταθλητής (σε ειδική εκδήλωση) του 2020 στην κατηγορία του.
Τέλος, η κορυφαία κατηγορία των ΗΤ Ανδρών είχε νικητή τον Δημήτρη Αλεξίου, δεύτερο τον Νίκο Πέππα και 3ο τον Γρηγόρη Χατζηγιαννάκη. Ο Δημήτρης Αλεξίου ολοκλήρωσε μια χρονιά χωρίς ατυχίες κέρδισε όλους τους αγώνες την κατηγορία του, έκανε στο Σίγρι τον 3ο καλύτερο χρόνο με 45:31 και διατήρησε καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα διαφορά ασφαλείας με τον Πέππα και τον Χατζηγιαννάκη. Η διοργάνωση του αγώνα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ήδη το Μουσείο ανακοίνωσε την διεξαγωγή και του Νο2 αγώνα Petrified Forest MTB Adventure, το 2021. Ο αγώνας ήταν διοργάνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τεχνικό σύμβουλο είναι το LESVOS RIDE, είχε την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και της Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Lesvos MTB.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Περισσότερες φωτό

Ο Πο.Συ.Λε. έκανε τη νύχτα μέρα

Μυτιλήνη 12/10/2050

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έκανε κάτι πρωτοποριακό για τα παγκόσμια δεδομένα της ορεινής ποδηλασίας. Στα πλαίσια του "Take Care of Your Trails 2050" φωταγώγησε με μοντέρνες τεχνικές και μέσα, ένα από τα εμβληματικότερα μονοπάτια του νησιού. Το "Αμαλή 2" θα είναι το πρώτο μονοπάτι στον κόσμο που θα φωταγωγηθεί σε όλο του το μήκος! Η ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται, συλλέγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή). Σύγχρονοι συνδυασμοί αισθητήρων που συλλαμβάνουν την κίνηση (και τη φορά) ανάβουν τα φώτα μπροστά από τον αναβάτη για τα επόμενα 150 μέτρα. Την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της εκδήλωσης "Night Ride 2050" θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου. Εκεί θα διοργανωθεί και η παγκόσμια πρώτη νυχτερινή κατάβαση μονοπατιού, χωρίς φακούς!

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 320η

Σε ενάμιση μήνα θα κλείσουμε χρόνο από την έναρξη των εργασιών του έργου του Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου που θα ενώσει το άγαλμα της Ελευθερίας με την βόρεια είσοδο του κάστρου περιφερειακά πίσω από την πόλη.
Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο, το τμήμα του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων έχει ολοκληρωθεί και καταληφθεί ήδη άναρχα από αυτοκίνητα.
Έως το άγαλμα και μέχρι την πλατεία Φυκιότρυπας και τον κυκλικό κόμβο αναστροφής (που κάποιοι έσπευσαν να παρερμηνεύσουν σε ... πάρκινγκ!) έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Αναμένονται τους επόμενους μήνες να τοποθετηθούν τα φωτιστικά σώματα που θα δώσουν ζωή και τη νύχτα στην περιοχή, αλλά και η διαμόρφωση του χώρου με παρτέρια και μεταφυτεύσεις.
Στο τμήμα του Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου μόλις ξεκίνησαν οι εργασίες. Στη Φυκιότρυπα διαμορφώνεται ο χώρος με πετρόχτιστα παγκάκια και άλλες κατασκευές που θα γίνουν στο μέλλον.
Ο χώρος μέσα στα Τσαμάκια εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα σαν χώρος στάθμευσης. Το πλάτος του δρόμου μαζί με τη διαπλάτυνση τώρα υπερεπαρκεί για κίνηση 2 αυτοκινήτων ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει και πρόβλεψη για παράλληλη χρήση του δρόμου με 3η λωρίδα για στάθμευση!
Μέρα 1η:
Μέρα 50:
Μέρα 106: 
Μέρα 147:
Μέρα 197: 
Μέρα 217: 
Μέρα 282: 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish