Περιφερειακά

Items filtered by date: Σάββατο, 16 Μάρτιος 2024

Ώρα Γης 2024

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024
Ώρα 20:00
Πλατεία Σαπφούς

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από το WWF ("World Wide Fund for Nature") το 2007 ως μια εκδήλωση για να δείξουμε τη συλλογική μας υποστήριξη προς τον πλανήτη μέσω της συμβολικής ενέργειας των ανθρώπων να σβήνουν τα φώτα τους για μια ώρα σε όλο τον πλανήτη στα τέλη Μαρτίου κάθε χρόνο.
Εδώ και 18 χρόνια, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου γιορτάζουμε παγκοσμίως την Ώρα της Γης. Η Ώρα της Γης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα στον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος, στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο πολίτες, σύλλογοι και ομάδες σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου. Είναι μια συμβολική δράση που προάγει την ενότητα, την οικονομία φυσικών πόρων και την οικολογική μετακίνηση, που τόσο πολύ αυτή τη στιγμή έχουμε όλοι ανάγκη.
Η Ώρα της Γης, το Σάββατο στις 23 Μαρτίου, είναι μια ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες. Θέλουμε ασφαλή μέσα μαζικής μετακίνησης. Μόνο ενωμένοι και με μια ισορροπημένη σχέση με τη φύση θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον κόσμο που οραματιζόμαστε.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο.Συ.Λε.) καλεί τους φίλους του ποδηλάτου, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας, με την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ποδηλατοπορεία μας στους δρόμους της Μυτιλήνης, την ώρα που τα φώτα της πόλης θα είναι σβηστά!
Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον πλανήτη, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 και να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.
Αν θέλουμε να γυρίσουμε τον διακόπτη, δεν αρκεί να προστατέψουμε όση φύση μας έχει απομείνει ζωντανή. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποκαταστήσουμε όσα η ανθρωπότητα έχει καταστρέψει και να γιατρέψουμε τις πληγές. Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση.
Στη Λέσβο ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου είναι ο μόνος φορέας που πραγματοποιεί εκδήλωση ενημέρωσης γι αυτή την Παγκόσμια Ημέρα εδώ και 13 χρόνια! Πιθανόν κάποια στιγμή καλό θα ήταν να συνέβαλε με κάποια παράλληλη εκδήλωση, ή έστω με μια ανακοίνωση που να ευαισθητοποιεί τους πολίτες κι επιχειρήσεις της Μυτιλήνης να σβήσουν κι αυτοί συμβολικά για μία ώρα τα φώτα τους, ή κι ακόμα πιο απλά με σβήσιμο ΟΛΩΝ των φώτων, δημοσίων κτιρίων, προκυμαίας, δρόμων, για μια ώρα!! Ειδικά αυτό το τελευταίο θα θέλαμε πολύ να το βλέπαμε από τη Δημοτική αρχή φέτος.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 καλείσαι να πάρεις μέρος στην ποδηλατοπορεία του Πο.Συ.Λέσβου για την " Ώρα της Γης " και να ενωθείς με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Όπως κάθε χρόνο το ραντεβού μας είναι 23 Μαρτίου και ώρα 20:00 στη Πλατεία Σαπφούς για την καθιερωμένη ποδηλατοπορεία αφιερωμένη στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Έλα κι εσύ στην ποδηλατοβόλτα "Ώρα της Γης" στη Μυτιλήνη, ένωσε τη φωνή σου με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε παράλληλες εκδηλώσεις.
Ας κάνουμε τη φετινή Ώρα της Γης ένα σύμβολο αλληλεγγύης, μια κίνηση για το μέλλον μας, προς όφελος των ανθρώπων και του πλανήτη.
* Οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικο κηδεμόνα.
* Υποχρεωτικά διάφανο φως εμπρός και κόκκινο πίσω για τη συμμετοχή την ποδηλατοπορεία.

#BiggestHourForEarth #EarthHour #MyEarthHour

Video WWF Greece:

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish