Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Κυριακή, 03 Οκτώβριος 2021

Take A Kid Mountain Biking Day 2021 - Ανασκόπηση

Τσαμάκια Μυτιλήνη 2 Οκτωβρίου 2021
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε την ετήσια γιορτή "Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας" που έχει καθιερώσει η "Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας" εδώ και 14 χρόνια.
Η εκδήλωση έγινε σ' έναν πανέμορφο πνεύμονα πρασίνου, το άλσος Τσαμάκια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τόσο όμορφο, τόσο κοντά, τόσο κατάλληλο για "Ποδηλατικό Πάρκο" αλλά και τόσο ανεκμετάλλευτο κι εγκαταλειμμένο!
Από νωρίς 10δες παιδάκια όλων των ηλικιών και φύλων συνέρρεαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αλσύλλιο, για να πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στην ορεινή ποδηλασία.
Ηλικιακά τα παιδιά από 6 έως 12 χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Τα μικρά στο κέντρο της πλατείας διδάχτηκαν από τον εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και μέλος του Πο.Συ.Λε. Τίτο Χατζέλη (Lesvos Ride) σταθερή πορεία, φρενάρισμα και ασκήσεις ελιγμών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με κώνους. Τα λίγο μεγαλύτερα μεταφέρθηκαν με εκπαιδευτή τον Πρόεδρο του Πο.Συ.Λε. Ιγνάτη Λασκαρίδη, δίπλα ανάμεσα στα πεύκα όπου πήραν τα πρώτα τους απλά μαθήματα στο χώμα, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος τα μεγαλύτερα με τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννούλη (Ticket2Ride), πήραν γερές βάσεις με πιο σοβαρά μαθήματα, από τον διακεκριμένο αθλητή του ΠοΣυΛε. Το πάθος όλων των παιδιών, η χαρά τους, το χαμόγελο στα πρόσωπα, αλλά και η επιμονή τους να τα "καταφέρουν", οι ατέλειωτες δυνάμεις τους για "ακόμα ένα γύρο" η ευχάριστη "δυσκολία" των εκπαιδευτών να τα βγάλουν από την διαδρομή για να μπει το επόμενο παιδί, μας γέμισε δύναμη, κουράγιο και επιθυμία να επαναλάβουμε την εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ποδηλατικά δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν και εξέλιξαν τις οδηγικές τους ικανότητες από τόσο μικρή ηλικία. Και πραγματικά αυτή τη φορά αφού μαζέψαμε τα πάντα, καθαρίσαμε, μιλήσαμε και φεύγαμε... ακόμα είχαν μείνει παιδιά κι έκαναν τις διαδρομές με τους γονείς να αδυνατούν να τα κάνουν να σταματήσουν!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ποδηλατικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του συλλόγου, το Lesvos Ride αλλά και το νεοσύστατο ποδηλατικό κατάστημα Ticket2Ride, για την πολύτιμη παροχή βοήθειας που προσέφεραν στην εκπαίδευση των μικρών φίλων της ορεινής ποδηλασίας.
Κάθε φορά που γίνεται μια ποδηλατική εκδήλωση στην πόλη μας για παιδιά, διαπιστώνουμε πόσο λείπουν οι ποδηλατικές υποδομές από το νησί. Πόσο μικροί και μεγάλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατο αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν το μέρος, τον τρόπο... Εδώ λοιπόν, έρχεται ο Ποδηλατικός Σύλλογος κάθε πόλης να πραγματοποιήσει αρχικά εκδηλώσεις που θα πιάσουν τον παλμό και θα διαπιστώσουν τις επιθυμίες των συμπολιτών μας για περισσότερο ποδήλατο και θα τις μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα στις αρχές του τόπου με σκοπό να στρέψει το βλέμμα της πολιτείας στους συνανθρώπους μας που είτε επιθυμούν απλά να μετακινούνται με ποδήλατο στην πόλη, είτε επιθυμούν να αθλούνται σε ελεγχόμενο κι ασφαλή χώρο και θα ζητήσει από το Δήμο ποδηλατόδρομους, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ακόμα και ένα "Ποδηλατικό Πάρκο Αναψυχής", μέσα στο πράσινο, μέσα στην πόλη, μέσα στον αστικό ιστό... Ίσως το επόμενο βήμα να είναι εκεί δίπλα στον "1ο Ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης" να γίνει και το "1ο Ποδηλατικό Πάρκο Ορεινής Ποδηλασίας Μυτιλήνης"!!!

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish