Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Τρίτη, 20 Ιούλιος 2021

Τα εκατοστήσαμε...

Στις 19/7/2021 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, μετά από 6 χρόνια (και 9 μέρες για την ακρίβεια) υπόστασης κατάφερε να εντάξει στα βιβλία του, 100 καταγεγραμμένα μέλη. 100 ανθρώπους στη Μυτιλήνη που κοινό σκοπό έχουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα περισσότερο ποδηλατικό αύριο στην πόλη μας. Ευτυχώς βέβαια οι συμπαραστάτες μας στο δύσκολο αυτό έργο είναι πολύ περισσότεροι, απλά δεν είναι εγγεγραμμένοι επίσημα στα βιβλία και στη "δύναμη" του Πο.Συ. Λέσβου.
Ο Σύλλογος συνετέλεσε σε ότι ποδηλατικό έχει δει το νησί αυτό τα τελευταία 6 χρόνια. Οι προσπάθειές του (βέβαια) ξεκινούν μια δεκαετία πριν, όταν ακόμα δεν ήταν σύλλογος. Είναι αδύνατον να αναφερθούμε στο τι κατάφεραν αυτοί οι 100 (σήμερα) άνθρωποι χωρίς να αραδιάσουμε έναν ατέλειωτο πίνακα εκδηλώσεων, πορειών, αγώνων, γιορτών, παγκόσμιων ημερών, με ποδηλατοπορείες, πορείες συμπαράστασης, διαμαρτυρίας, αφύπνισης και άλλα πολλά...
Σήμερα 100 μέλη μετά, μπορούμε να πούμε με σιγουριά οτι οι σημαντικότεροι στόχοι του Πο. Συ. Λε. επιτεύχθηκαν. Καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε η αγωνιστική ποδηλασία στη λέσβο. Διαδόθηκε κι αναπτύχθηκε η ποδηλατική κουλτούρα στη Λέσβο. Δημιουργήθηκε αθλητικό τμήμα που εδώ και 4 χρόνια συμμετέχει και στο Πανελλήνιο κάθε χρόνο! Υποστηρίχθηκε κάθε αθλητική ποδηλατική εκδήλωση στο νησί. Δημιουργήθηκαν και συντηρήθηκαν υπαίθρια μονοπάτια με σκοπό την ανάδειξη της ορεινής ποδηλασίας και του ποδηλατικού τουρισμού. Υποβλήθηκαν άπειρες προτάσεις στις υπηρεσίας της πολιτείας με σκοπό τα έργα υποδομής για τους χρήστες ποδηλάτων στην πόλη μας. Θεωρούμε μεγαλύτερες επιτυχίες αυτά τα χρόνια την δημιουργία (υπό εξέλιξη) του πρώτου (επίσημου) ποδηλατικού μονοπατιού στην Ευρώπη αλλά και την ολοκλήρωση του πρώτου ποδηλατόδρομου στο νησί.
Οι στόχοι του Πο. Συ. Λε. δεν έχουν τέλος. Με την αμέριστη συμπαράσταση των μελών μας προχωράμε στο μέλλον και ελπίζουμε αυτά να είναι τα επιτεύγματα του Συλλόγου μας στα πρώτα του βήματα μόνο. Ο Πο. Συ. Λε. έχει πολλά και μεγάλα σχέδια για το μέλλον που διαγράφεται τα τελευταία χρόνια πιο ποδηλατικό από ποτέ. Μακάρι να συνεχίσει αυτή η ανοδική πορεία και σε έργα, και σε εκδηλώσεις και σε μέλη και να έρθει μια μέρα η στιγμή που θα τα ... χιλιάσουμε !!!
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Πο. Συ. Λε. για την συμπαράστασή τους όλα αυτά τα χρόνια κι ελπίζουμε να σας δούμε στην Γενική Συνέλευση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου 2021

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish