Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2023

Παιδικοί ποδηλατόδρομοι στη Μυτιλήνη

Μυτιλήνη 30/1/2050

Παιδικοί ποδηλατόδρομοι στη Μυτιλήνη

Μπορεί να αντικατασταθεί η μετακίνηση προς το σχολείο με το ποδήλατο;
Μπορούμε να εμπιστευτούμε τα παιδιά μας να κινηθούν μόνα τους, χωρίς επίβλεψη στο εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων της πόλης μας;
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έβαλε στόχο να το καταφέρει.
Εδώ και 27 χρόνια οι ποδηλατικές υποδομές έχουν αναπτυχθεί αρκετά στην πόλη μας. Πολλοί άνθρωποι άρχισαν (τότε) να τις χρησιμοποιούν, κυρίως νέοι. Αργότερα οι ίδιοι έκαναν οικογένειες και συνέχισαν να κυκλοφορούν στην πόλη με τα παιδιά τους, πάντα με ποδήλατο. Επέλεξαν το νηπιαγωγείο, το σχολείο, το φροντιστήριο με βάση τις ποδηλατικές υποδομές, έτσι ώστε να μπορούν να τα κάνουν όλα με το αγαπημένο τους μέσο. Όταν όμως τα παιδιά μεγάλωσαν αρκετά κι έπρεπε να πάρουν τα δικά τους ποδήλατα, διαπιστώσαμε ότι οι ποδηλατόδρομοι δεν είναι πραγματικά για παιδιά!
Έτσι λοιπόν προσπαθήσαμε να κάνουμε το ήδη ανεπτυγμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων ιδανικό και για παιδιά.
Το πρόβλημα ήταν και είναι η συμπεριφορά των αυτοκινητιστών στον χρήστη ποδηλάτου μέσα στην πόλη και ο σεβασμός στα όρια των ποδηλατόδρομων!
Η λογική του όλου εγχειρήματος είναι απλή: αντί να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο με αυτοκίνητα ή με το σχολικό λεωφορείο, να αντικαταστήσουμε αυτές οι μετακινήσεις με ποδήλατα. Η καθημερινή ποδηλατοπορεία παιδιών κάνει ακριβώς το ίδιο που θα έκανε και το σχολικό. Διανύει μια “γραμμή” με στάσεις. Κατά μήκος της διαδρομής μπαίνουν στην πορεία όλα τα παιδιά ένα-ένα και στη συνέχεια καθώς περνά από όλα τα σχολεία, το κάθε παιδί “βγαίνει” την πορεία για τη δική του τάξη.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish