Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2024

Παγκόσμια Ημέρα Δάσους 2024 - Ανασκόπηση

Τετάρτη 20/3/2024
Άλσος Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης.
Η 21η Μαρτίου είναι η καθιερωμένη Παγκόσμια ημέρα του Δάσους. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, πιστός στο κάλεσμα του δάσους κάθε χρόνο συγκεντρώνεται και συντηρεί περιαστικά μονοπάτια. Έτσι και φέτος συγκεντρωθήκαμε στους στο άλσος κάτω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης για να συντηρήσουμε ένα ολόκληρο δίκτυο μονοπατιών και να ομορφύνουμε με καθαρισμό, συντήρηση, διάνοιξη και διαμόρφωση όπου χρειαζόταν.
Η περιοχή πριν από 15 χρόνια αποτελούσε το μεγαλύτερο φυτώριο νέων φίλων της ορεινής ποδηλασίας και σημείο συνάντησης. Πολύ κοντά στην πόλη, καταπράσινο, με πυκνή βλάστηση, σκιά πεύκων το καλοκαίρι και μεγάλες κλίσεις που ανεβάζουν τον πήχη της ποδηλατικής τεχνικής που απαιτείται ειδικά στα κατηφορικά. Το μέγεθος του άλσους τεράστιο. Ενδύκνειται ακόμα και για μεγάλο αγωνιστικό event. Σήμερα εγκαταλειμμένο, ασυντήρητο και ανεκμετάλλευτο περιμένει την επόμενη χρήση του που θα το εξάγει από το περιθώριο και θα το κάνει πάλι κέντρο επαφής κι απόλαυσης όσων αγαπούν τη φύση.
Στο σημείο συντηρήθηκε μια κυκλική διαδρομή με καθάρισμα, διαμόρφωση και ανάπλαση των μπερμ . Τα χέρια πολλά στην εκδήλωση αυτή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και οι εργασίες έγιναν σε χρόνο ρεκόρ.
Η μέρα πέρασε ευχάριστα και στο τέλος της αφήσαμε γύρω στα 800 μέτρα μονοπάτια 100% καθαρά και προσπελάσιμα από κάθε άνθρωπο που θα τα διασχίσει. Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και μετά απ' αυτή τη δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, ευχόμαστε να είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που θ' απολαύσουν άφοβα πλέον, την ομορφιά, τη φύση, την ηρεμία, το οξυγόνο, το πράσινο, τη δροσιά, την ησυχία, τη θέα και την ιστορία της περιοχής σε περιήγηση, περίπατο, τρέξιμο ή βόλτα με ποδήλατο.

Περισσότερες Φωτογραφίες ΕΔΩ 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish