Μυτιλήνη 2050

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

8th LESVOS ENDURO MTB Klapados

Κλαπάδος 28/4/2024
Ο 8ος αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Enduro είναι έτοιμος. Θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στις 28/4/2024 στην Περιοχή του Κλαπάδου.
Τα απαιτητικά μονοπάτια του αγώνα βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων στο κέντρο του νησιού, 5 χλμ βόρεια από την Καλλονή. Πυκνό πευκοδάσος καλύπτει ολόκληρη την περιοχή και χαμηλή βλάστηση από φτέρες και αρχέγονη δρυ γεμίζουν την ματιά κάτω από τα ψηλά πεύκα. Οι πρώτες 2 ειδικές το 'Kavouk" και το "Hamam", χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις που μειώνονται βέβαια από τις πολλές εναλλαγές πορείας, με πολλά φυσικά σημεία μεσαίας έως μεγάλης δυσκολίας και μικρά αλματάκια. Το μόνο σίγουρο, οι λάτρεις του υψηλού επιπέδου δυσκολίας μονοπατιών θα τα απολαύσουν στο μέγιστο. Είναι ότι δυσκολότερο σε αγώνα Enduro MTB έχουμε δει στο νησί.
Στην περιοχή καλά κρυμμένοι βρίσκονται δύο από τους πολλούς καταρράκτες του νησιού. Με ύψος πάνω από 15 μέτρα ο πρώτος και λίγο μικρότερος ο δεύτερος, μας εντυπωσιάζουν. Η φύση προσφέρει μαγικές εικόνες με τα νερά να πέφτουν με δύναμη, δημιουργώντας μικρές λιμνούλες. Κάπου εκεί κοντά βρίσκεται το εγκαταλειμμένο από το 1952 χωριού του Κλαπάδου που μας γυρνά πίσω σε παλιές εποχές που ο άνθρωπος ήταν ένα με την φύση και άμεσα συνδεδεμένος με αυτή.
Εκεί σ αυτά τα πανέμορφα τοπία, οι ντόπιοι ποδηλάτες έχουν ανακαλύψει, διαμορφώσει και συντηρήσει, προσθέτοντας τη δική τους φαντασία μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μονοπάτια της Λέσβου, που θα απολαύσουμε στο 8th Lesvos Enduro MTB.
Η 3η ειδική διαδρομή το "????" είναι νέα απαιτητική χάραξη, εξουθενωτική, με έδαφος που εναλλάσσεται από σκληρό χώμα με φυτεμένα βράχια και επίπεδο καταπόνησης αρκετά υψηλό.
Τέλος η 4η "Dinos" είναι παλιά γνωστή της περιοχής, ίσως η λιγότερο απαιτητική σε τεχνικά περάσματα, χωρίς βέβαια να υπολείπεται αρκετά σε "όμορφες" δυσκολίες, αλλά και η μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα του αγώνα, που μας οδηγεί στον τερματισμό των ειδικών και το τέλος της πανέμορφης αυτής αγωνιστικής ημέρας.
Παρασκευή και Σάββατο θα υπάρχει λιφτ από την εκκίνηση προς τα μονοπάτια όπως και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 28 Απριλίου.
Εγγραφές: https://www.webscorer.com/register?raceid=347277
Η περιοχή της Καλλονής σε συνδυασμό με την Σκάλα Καλλονής προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκολία της μετακίνησης, μια και βρίσκονται σε πεδιάδα. Τον κόλπο της Καλλονής, τον γνωρίζουμε για τις γνωστές σαρδέλες Καλλονής που στην εποχή τους είναι το καλύτερο συνοδευτικό του ούζου, είτε ψημένες είτε παστές.
Διοργανωτής του αγώνα είναι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τεχνικός Σύμβουλος το Lesvos Ride.
Με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.
Μεγάλος χορηγός οι ΑΦΟΙ Γ. ΠΕΤΡΙΤΖΙΚΛΗ ΟΕ και αρκετοί μικρότεροι που αγαπούν και βοηθούν τον τόπο τους.

Video με πλάνα από τις αναγνωριστικές βόλτες των μονοπατιών:

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό (Ανασκόπιση, φωτογραφίες, βίντεο)

Μυτιλήνη Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Στις 11:00 π.μ.συναντηθήκαμε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την 5η Ποδηλατάδα για τον αυτισμό. Πλήθος κόσμου με ποδήλατα, πεζοί, τρέχοντας και οδηγωντας Vespa συμμετείχαν στην πορεία που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα παιδιά που βρίσκονται το φάσμα του αυτισμού,
Το μύνημα κοινό 5 χρόνια τώρα, από την πρώτη Ποδηλατάδα του 2018. Ο αυτισμός και το ποδήλατο μπορούν να γίνουν δύο καλοί φίλοι, αρκεί να βρεθεί η ισορροπία.
Η ΣΥΝ-εξέλιξη Λέσβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε τη μαζικότερη Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό με πάνω από 600 συμμετοχές, μια δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
Την Κυριακή 14/4/2024 στις 11:00 ποδηλατίσαμε, τρέξαμε, περπατήσαμε και γνωρίσαμε το ποδήλατο ως παιχνίδι αλλά και ως μέσο μετακίνησης. Δείξαμε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί και μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Στον τερματισμό στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης πάνω από τον Ποδηλατόδρομο, πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων από κάθε συνδιοργανωτή σύλλογο. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γιαννάκας. Στην τεράστια εκδήλωση που το όμορφο πρωινό της Κυριακής γέμισε κόσμο τα Τσαμάκια συμμετείχαν: Η Χαρά Κουτρολού και ο Γιάννης Βαφειώτης με τα τραγούδια τους, το μουσικό σχήμα της Συν-εξέλιξης με την Αννίτα Ματζουράνη, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, οι Lesvos Runners, το Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, το Vespa Club Lesvos, η Χορωδία του Δ.Σ. Βαρειάς, η ΙΡΑ Λέσβου, το Πολύτροπον, οι Πρόσκοποι, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και ο σύλλογος Πελοποννησίων ο Μοριάς.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ 
Βίντεο Περίμετρος τις ΕΡΤ3
Βίντεο Αντ1 Στούντιο με θέα
Βίντεο ΕΡΤ3 
Βίντεο Στο Νησί 
Βίντεο ΕΡΤ Αιγαίου 
Βίντεο Aeolos TV

Λέσβος: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί

Μυτιλήνη 15/4/2050

Λέσβος: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Λέσβος Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» βρίσκεται στο 23ο έτος της εφαρμογής του.
Στόχος του είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων σε ότι αφορά τις αστικές μετακινήσεις μέσω της μετατροπής μιας πόλης με βαθιά ριζωμένη την αυτοκινητοκεντρική πολιτική σε βάρος της υγείας των πολιτών και της πρόσβασης αδύναμων ομάδων στο κέντρο και στην αγορά, είτε προκειμένου να εδραιωθεί το εμπόριο είτε για αναψυχή.
Έξυπνες εφαρμογές vehicle sharing που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους της Λέσβου, με ποδήλατα, αυτοκίνητα, μίνι λεωφορεία, μοτοσυκλέτες (όλα ηλεκτρικά), κατάφεραν να κάνουν τους συμπολίτες μας ν’ αφήσουν το ΙΧ στο σπίτι και να μην επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης με θόρυβο, καυσαέρια, κατάληψη χώρου, άγχος, ατυχήματα, αγένεια και όλα τα άλλα μείον της αυτοκίνησης σε αστικό χώρο. Επιτέλους η Μυτιλήνη απαλλάχτηκε από την κατάληψη της λαμαρίνας...

Σκεφτείτε πόσο ωραία είναι η επίσκεψη σε χωριά, πόλεις, τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας που δεν επιτρέπουν την είσοδο στο αυτοκίνητο και κάντε κι εσείς το ίδιο στην πόλη σας! Μπορείτε.

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Μυτιλήνη Κυριακή 14 Απριλίου 2024
στις 11:00 π.μ.
στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Ο αυτισμός και το ποδήλατο μπορούν να γίνουν δύο καλοί φίλοι, αρκεί να βρεθεί η ισορροπία...
Η ΣΥΝ-εξέλιξη Λέσβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας καλεί στην 5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό, σε μια δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
Την Κυριακή 14/4/2024 στις 11:00 θα συγκεντρωθούμε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για να ποδηλατίσουμε, να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε τον αυτισμό. Ελάτε να γνωρίσουμε το ποδήλατο ως παιχνίδι αλλά και ως μέσο μετακίνησης. Ελάτε όλοι να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί και μπορούμε να είμαστε και όλοι μαζί. Στον τερματισμό μας στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης πάνω από τον Ποδηλατόδρομο, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων από πολλούς συνδιοργανωτές συλλόγους. Συμμετέχουν: Το μουσικό σχήμα της Συν-εξέλιξης με την Αννίτα Ματζουράνη, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, οι Lesvos Runners, το Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, το Vespa Club Lesvos, η Χορωδία του Δ.Σ. Βαρειάς, η ΙΡΑ Λέσβου, το Πολύτροπον, οι Πρόσκοποι, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και ο σύλλογος Πελοποννησίων ο Μοριάς.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish