Παρουσιάσεις

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Η Μυτιλήνη υποδέχεται τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

18/6/2025
Μεγάλη μέρα για τον ποδηλατικό κόσμο της πόλης σήμερα. Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κος Χριστόφας Παναγιώτης ανακοινώνει την επίσημη πρώτη τοποθέτηση σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων!
Ξεκίνησε στη Μυτιλήνη η τοποθέτηση των 7 σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων, που τοποθετούνται σε σημεία της πόλης, τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε κατοίκους και επισκέπτες.
Το σύστημα θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν χωρίς χρέωση ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης, που περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.
Η έναρξη της τοποθέτησης των σταθμών συμπίπτει μάλιστα με την πιστοποίηση του Δήμου Μυτιλήνης ως ένας προορισμός φιλικός για ποδήλατα (Bike Friendly Destination) που θα λάβουμε στο περιθώριο της εκδήλωσης «Tsamakia Kids MTB 2025» από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου , που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/6 στις 10:00 στο άλσος Τσαμάκια στο πλαίσιο της Εβδομάδας Παιδικών Δράσεων που διοργανώνουμε.

Τσαμάκια KIDS ΜΤΒ 2025

Κυριακή 22 Ιουνίου 2025
Ώρα 10:00 Τσαμάκια
Μυτιλήνη Λέσβος
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου θα συμμετάσχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια σε κοινές δράσεις με τον Δήμο Μυτιλήνης.
Αυτό το καλοκαίρι μην χάσετε τις δράσεις του Δήμου μας, όπως και τις δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Κυριακή 22 Ιουνίου 10:00 "Tsamakia Kids MTB 2025"
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
=> Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά
=> Μίνι πίστα MTB για παιδιά
=> Εκμάθηση βασικών κανόνων ποδηλασίας για παιδιά
=> Εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών των ποδηλάτων και βασικές γνώσεις επιδιόρθωσης ποδηλάτων
=> Βόλτα στο ποδηλατόδρομο
Με την συνδιοργάνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και του Δήμου Μυτιλήνης.
Με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2025

4/6/2025
Πλατεία Σαπφούς
Μυτιλήνη Λέσβος

Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day).
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργάνωσε την Τετάρτη 4 Ιουνίου, βραδινή αστική ποδηλατάδα. Η διαδρομή ξεκίνησε με 45 φίλους της ποδηλασίας, όπως πάντα από την πλατεία Σαπφούς, συνέχισε στον μοναδικό χωμάτινο ποδηλατόδρομο της Ελλάδας κι έφτασε ως την βόρεια έξοδο του “κάτω κάστρου”. Από κει και πέρα, επέστρεψε μέσα από παράλληλα δρομάκια του πεζόδρομου της Ερμού, στην Πλατεία Σαπφούς. Μικρή ομάδα φίλων της ορεινής Ποδηλασίας συνέχισαν τη βόλτα τους μέχρι το παρκάκι του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης, για ένα νυχτερινό πέρασμα από τα μονοπάτια του. Κι όλοι μαζί στο τέλος συγκεντρωθήκαμε σε καφέ στα Τσαμάκια για να συζητήσουμε ποδηλατικά και άλλα θέματα.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ασφάλεια στον αέρα

Μυτιλήνη 2/6/2050
Ασφάλεια στον αέρα.
Για ακόμη μια φορά τα πρωτοποριακά Λεσβιακά μυαλά έκαναν το θαύμα τους.
Υπερυψωμένοι ποδηλατόδρομοι.
Ποιος λέει ότι τα ποδήλατα πρέπει να μένουν στο έδαφος; Αυτό πιθανότατα σκεφτόταν ο Δήμος Μυτιλήνης όταν σχεδίαζε το εναέριο δίκτυο ποδηλατόδρομων στην πόλη. Ένα τεράστιο έργο που ελπίζει να χτίσει ένα ποδηλατικό δίκτυο 24 χιλιομέτρων που εκτείνεται από άκρο σε άκρο της Μυτιλήνης, αιωρούμενο μερικά μέτρα πάνω από την γη. Ασφάλεια, ταχύτητα, πολιτισμός και πολύ ωραία εικόνα που προσθέτει ποιότητα στην πόλη, κάνοντάς τη να δείχνει έτοιμη για την εισαγωγή της στον 22ο Αιώνα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish