Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Σάββατο, 30 Απρίλιος 2022

Συνάντηση του ποδηλατικού συλλόγου Λέσβου με Αντιδήμαρχο αρμόδιο της τεχνικής υπηρεσίας, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κύριο Ευστράτιο Τζίμη

Σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας ανταλλαγής απόψεων έγινε η συνάντηση του Αντιδημάρχου Μυτιλήνης αρμόδιου τεχνικής υπηρεσίας,Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, κυρίου Στρατή Τζίμη με μέρος του προεδρείου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Από πλευράς του ΠΟΣΥΛέσβου συμμετείχαν ο πρόεδρος Ιγνάτης Λασκαρίδης ο αντιπρόεδρος Μπάμπης Αράπης και ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Δημητριάδης. Έγινε ενημέρωση από τον κύριο Τζίμη για το master plan του λιμανιού της Μυτιλήνης. Ο ποδηλατικός σύλλογος έκφρασε την άποψή του για την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην πόλη μας που μπορεί να προκύψει από την ανάπτυξη ενός τέτοιου έργου.
Συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα που αφορούσαν την ανάπλαση της προκυμαίας και τις ποδηλατολωρίδες σε αυτήν . Ο ποδηλατικός σύλλογος επανέλαβε την πάγια θέση του πού έχει να κάνει με την εμπειρία της ανάπτυξης ποδηλατολωρίδων και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Πρέπει να είναι και τα δύο ρεύματα στη μία πλευρά του δρόμου και όχι χωρισμένα εκατέρωθεν του οδού. Έγινε επίσης ενημέρωση για τον ποδηλατόδρομο πεζόδρομο που θα ξεκινήσει από την Σουράδα.
Αναφέρθηκαν θέματα σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και δημοσίου χώρου.
Ο ποδηλατικός σύλλογος επισήμανε ότι εκπροσωπεί όλους τους χρήστες του δημοσίου χώρου (ας μην είναι μέλη του) , ειδικά τους ευάλωτους που είναι οι πεζοί, οι γονείς με τα παιδικά καρότσια, οι ανάπηροι με κινητικά προβλήματα και οι ποδηλάτες.
Ως η μόνη η συλλογικότητα αυτή τη στιγμή που ασχολείται με αυτά τα θέματα.
Ευχαριστούμε τον κύριο Τζίμη για την ενημέρωση και την συνάντηση.Υπάρχει η θέληση και από τα δύο μέρη για να υπέρξει συνέχεια. Ελπίζουμε να εισακουστούν οι απόψεις μας για να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός και υλοποίηση στην βιώσιμη αστική κινητικότητα της πόλης μας. Οι ποδηλάτες είναι οι καθημερινοί χρήστες του δρόμου με τον πιο ήπιο τρόπο και οι πιο ευάλωτοι και οι θέσεις μας έχουν να κάνουν με τη καθημερινή μας εμπειρία.
Να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι το ποδήλατο είναι εργαλείο του πεζού.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish