Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Κυριακή, 22 Μάιος 2022

Lesvos Brevet 200km “Ελιά & πεύκο” - Ανασκόπηση

Ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ ένα από τα δυσκολότερα Brevet που έχει πραγματοποιηθεί στη Λέσβο. Στο Lesvos Brevet 200km “Ελιά & πεύκο” πήραν εκκίνηση 33 τολμηροί randonneurs μεταξύ των οποίων ένας από την Αθήνα και ένας από τις Σέρρες. Δυστυχώς η αλλαγή των δρομολογίων λόγω της βλάβης του καραβιού στην Χίο, δεν έκανε εφικτή την παρουσία των αθλητών από την Χίο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά από 218χλμ και 3500 θετικά υψομετρικά αλλά και με πολύ ζέστη, ο πρώτος randonneur τερμάτισε μετά από 9 ώρες και 7 λεπτά ενώ ο τελευταίος τερματισμός εντός χρόνου ήταν μετά από 13 ώρες και 6 λεπτά. Από τους 33 που πήραν εκκίνηση τερμάτισαν εντός χρόνου 20 και 1 εκτός χρόνου, ενώ εγκατέλειψαν 12 ποδηλάτες. Επίσης ο Steffen Streich είχε κάνει pre-ride την διαδρομή πριν δέκα μέρες με χρόνο 8 ώρες και 41 λεπτά.
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες σχεδιάστηκε έτσι ώστε να γνωρίσουν κάθε μέρος και στοιχείο του νησιού. Από την θάλασσα ως το ορεινό χωριό της Στύψης που βρίσκεται στο υψηλότερο βουνό της Λέσβου, τον Λεπέτυμνο και από τους καταπράσινους ελαιώνες και πευκοδάση έως το ηφαιστειακό τοπίο στο Σίγρι. Μια ιδανική διαδρομή που συναντά ηφαιστειογενή τοπία, υγροτόπους, ελαιώνες, δασικά οικοσυστήματα και θέσεις γεωλογικών μνημείων διεθνούς σημασίας!
To Lesvos Brevet 200km “Ελιά & πεύκο”, ήταν σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα σημεία ελέγχου υποστήριξαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης στην Στύψη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και το Ζαχαροπλαστείο ” Έλενα” στην Αρίσβη.

Ο διοργανωτής Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, εύχεται καλή αποκατάσταση σε όσους randonneurs έστω προσπάθησαν το δυσκολότερο ίσως Brevet που έχει γίνει στο νησί.

Δειτε τους ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ του Lesvos Brevet 200km “Ελιά & πεύκο”

Δείτε ΕΔΩ πλόυσιο φωτογραφικό υλικό

ΦΩΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish