Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2022

6th Lesvos Enduro MTB new video

6/6/2022
Σήμερα κλείνει ένας μήνας από τον Αγώνα Enduro MTB της Αγιάσου που ξεκίνησε 6/5/2022 και ολοκληρώθηκε στις 8/5/2022.
Η Αγιάσος, το πιο παραδοσιακό χωριό του νησιού, φιλοξένησε τον 6ο Enduro MTB Lesvos και πρόσφερε αξέχαστες εικόνες στους 130 αγωνιζόμενους εντός κι εκτός Ελλάδας κι σε άλλους τόσους επισκέπτες του αγώνα, είτε από το γραφικό ορεινό χωριό είτε από την υπέροχη φύση που το περιβάλλει, το δάσος, το καταπράσινο τοπίο, τις απόκρημνες πλαγιές του Ολύμπου και την πολύ ωραία δουλειά και προετοιμασία ενός αγώνα που θα μείνει για πάντα χαραγμένος βαθιά στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να συμμετέχουν ή έστω να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις πριν και μετά.
Γι αυτούς που δεν ήρθαν (γιατί όσοι τα κατάφεραν, έζησαν τον αγώνα από κοντά στο μέγιστο, ζωντανά με όλη την ένταση, την εμπειρία) σας παρουσιάζουμε βίντεο με αποσπάσματα από τις 4 ειδικές διαδρομές του αγώνα 6th Lesvos Enduro MTB. Μέσα στα επόμενα 2,5 λεπτά, παρακολουθούμε εκκινήσεις, τερματισμούς, όλες τις ειδικές του αγώνα και 2 ώρες ποδήλατο στις μοναδικές πλαγιές του μαγευτικού βουνού της Αγιάσου μέσα από το φακό του Βασίλη Μαϊστρέλλη.
Όλα, κι όλη η χαρά του μοναδικού γεωπάρκου της Λέσβου, την καλύτερη εποχή, με τα ωραιότερα χρώματα, με όλους τους φίλους μας απ' όλη την Ελλάδα, (αλλά κι έξω απ' αυτή) στο πιο πολύχρωμο χωριό της Λέσβου σ' ένα αντάμωμα που θα μείνει και στους οικοδεσπότες, αλλά κυρίως στους καλεσμένους μας, αξέχαστο... Η φύση φωνάζει από παντού "άνοιξη". River, White Rock, Nuts και Paradise, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ, φοράνε τα γιορτινά τους και μας υποδέχονται με τα σηματάκια τους, τις κορδέλες, τα βελάκια τους κι έναν καταγάλανο ουρανό! Η Λέσβος εκπέμπει πανέμορφες εικόνες και κάνει γνωστές τις κρυμμένες ομορφιές αυτού του ξεχωριστού νησιού γνωστές σ' όλο τον κόσμο.

Το νέο Δ.Σ. του Πο. Συ. Λέσβου

Μυτιλήνη 5/6/2022
Στη πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, συγκεντρώθηκαν όλα τα εκλεγμένα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, προκειμένου να γίνει η ανακατάταξη αρμοδιοτήτων. Μετά τις εκλογές της 5ης Ιουνίου 2022 και όπως προστάζει το καταστατικό, τα 7 μέλη που εκλέχθηκαν πρέπει εντός 5ημέρου από τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών να συγκροτηθούν σε σώμα. Οι εκλεγμένοι και οι νέες αρμοδιότητες που τους ανατέθηκαν είναι 1) Πρόεδρος: Λασκαρίδης Ιγνάτης με 23 ψήφους, 2) Γενικός Γραμματέας: Ανεζίνος Παναγιώτης με 22 ψήφους, 2) Αντιπρόεδρος: Αράπης Χαράλαμπος με 22 ψήφους, 4) Ταμίας: Δουκαρέλλης Παναγιώτης με 20 ψήφους, 5) Σύμβουλος: Χατζέλης Εμμανουήλ με 19 ψήφους, 6) Έφορος: Βεγιάννης Ιωάννης με 18 ψήφους και 7) Ειδικός Γραμματέας: Δημητριάδης Δημήτριος με 16 ψήφους.
Ο έλεγχος και η εποπτεία της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ. ορίστηκε σε τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους 1) Τριανταφύλλου Ανδρέας με 17 ψήφους 2) Μοσχόβης Δημήτριος με 16 ψήφους και 3) Μαλαπάσχας Γρηγόριος με 15 ψήφους,
Μετά τη συγκρότηση σε σώμα ο Σύλλογος διοικείται από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τις παραπάνω αναφερόμενες αρμοδιότητες.

Ποδηλατικός Τουρισμός

Μυτιλήνη 6/6/2050
Ποδηλατικός Τουρισμός
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και ο Λεσβιακός Οργανισμός Τουρισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν ενεργά, βιώσιμα και πράσινα ταξίδια. Ένα νέο Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε μεταξύ του ΠοΣυΛε και του ΛΕΟΤ δείχνει την αυξανόμενη σημασία του ποδηλατικού τουρισμού ως ασφαλούς, υγιούς και περιβαλλοντικά βιώσιμης μορφής τουρισμού, που συνδέεται με περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας στη Λέσβο.
Οι 2 παραπάνω εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν να ενισχύσουν και να διευκολύνουν τη συνεργασία τους υπογράφοντας Σύμφωνο Κατανόησης σχετικά με τον ποδηλατικό τουρισμό. Αυτό θα δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές και θα λειάνει το έδαφος για να γίνουν κατανοητές οι αλλαγές που θα προκύψουν από το νέο κύμα τουρισμού. Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η πλέον ανερχόμενη μορφή τουρισμού στην Ευρώπη και η Ελλάδα δεν πρέπει να μένει απ’ έξω. Το νέο σύμφωνο έχει στόχο να κατευθύνει τις τοπικές επιχειρήσεις να πλησιάσουν το νέο προϊόν με γνώση, αισιοδοξία και θετική ματιά, γιατί είναι το μέλλον.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish