Logo
Print this page

GRANDE GERA MTB xc+enduro Ανασκόπηση & Αποτελέσματα

GRANDE GERA MTB xc+enduro Ανασκόπηση & Αποτελέσματα
Rate this item
(1 Vote)

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5/12/2021 ο διπλός αγώνας GRANDE GERA MTB xc+enduro, με μεγάλη επιτυχία στο Πέραμα της Γέρας και ικανοποιητικό αριθμό αθλητών (31 εκκινήσαντες στον XC και 40 στον Enduro), πολλούς εθελοντές και θεατές. Μ' αυτόν τον ποδηλατικό αγώνα έκλεισε αγωνιστικά και το 2021 για τη Λέσβο.
Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα με καταρρακτώδη βροχές, η Κυριακή του αγώνα μας έφερε ζεστό ηλιόλουστο πρωινό και αναπάντεχα υψηλές θερμοκρασίες. Η ατμόσφαιρα ολοκάθαρη αναδείκνυε τις ομορφιές του κόλπου της Γέρας στο μέγιστο. Η φύση καταπράσινη και τα χώματα νωπά, ότι καλύτερο για ορεινή ποδηλασία. Η επιλογή της διαδρομής ίσως μια από τις καλύτερες της Λέσβου, χωρίς απαιτητικές ανηφόρες (200μ συνολικά υψομετρικά) αλλά με όλη την απόλαυση στα κατηφορικά. Ο αγώνας ξεκινούσε με ήπια ανηφορικά, μικρά μονοπάτια και χωματόδρομους στο 39%, συνέχιζε με ενδιαφέροντα τεχνικά κατηφορικά μέτριας έως υψηλής δυσκολίας σ' ένα ποσοστό μόλις 19% και ενδιάμεσα, ατέλειωτα απολαυστικά μονοπάτια με επίπεδη κλίση (στο 42%) που απαιτούσαν γρήγορο πετάλι για να κερδίσεις τα ελάχιστα δευτερόλεπτα της διαφοράς που απαιτούνται, ειδικά στον αγώνα enduro.
Το πρωινό της Κυριακής ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Περάματος στη Γέρα για τον πρώτο αγώνα, τον GRANDE GERA MTB xc. 31 αθλητές ορεινής ποδηλασίας επέλεξαν να εκκινήσουν τον πρώτο αγώνα της ημέρας, τον Cross Country (XC). Ο αγώνας περιλάμβανε 2 γύρους των 10 χιλιομέτρων στην κοινή διαδρομή με τον αγώνα Enduro MTB. Τον αγώνα XC τον ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλοι οι αγωνιζόμενοι. 3 ώρες αργότερα ακολούθησε ο 2ος αγώνας, αυτός του αγώνα Enduro MTB. 3 ειδικές χρονομετρημένες διαδρομές, η μια ωραιότερη από την άλλη. Τον αγώνα enduro τερμάτισαν οι 39 από τους 40 συμμετέχοντες. Βρεγμένα χώματα, λάσπες, πολλά νερά που είχαν μείνει από μια ολόκληρη εβδομάδα ισχυρών βροχοπτώσεων, πέτρες και βράχια που γλιστρούσαν, απότομες ανηφόρες και κατηφορικά, υπέροχα καταπράσινα λιβάδια με ελαιόδεντρα, ποτάμια, ρεματιές με πλούσια βλάστηση και πολύ νερό σε κάθε ρυάκι, αλλά ακόμα περισσότερο στην επιστροφή, μια και το τέλος του αγώνα η επιστροφή μας επιφύλασσε πέρασμα μέσα από την κοίτη του ποταμού. Άπαντες ολοκλήρωσαν τον αγώνα επιτυχώς και τερμάτισαν μ' ένα τεράστιο χαμόγελο, αυτό που σου προσφέρει η επαφή με τη φύση, την προικισμένη με ομορφιά περιοχή της Γέρας, αλλά και ολόκληρου του νησιού που με τους ελαιώνες και τα αμέτρητα μονοπάτια που συνυπάρχουν αρμονικά με το περιβάλλον, σε κάθε πλαγιά, σε κάθε βουνό, σε κάθε κάμπο, καθιστά με άνεση το νησί ολόκληρο, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους σε ποδηλατικές διαδρομές προορισμό στην Ελλάδα για τουριστική (και αγωνιστική φυσικά) ορεινή ποδηλασία.
Στον αγώνα XC πρώτος Γενικής ήταν ο Γιώργος Σαραϊδάρης με τον Γιάννη Γιαννόγλου να τερματίζει 2ος και τον Μπάμπη Μπουντάκη στην 3η θέση.
Στον Enduro MTB πρώτος Γενικής με καλύτερο χρόνο ήταν ο Παναγιώτης Γιαννούλης αθλητής του ΠοΣυΛε 2ος ο Τιτιρέκης Λευτέρης και τρίτος ο Γιαννόγλου Γιάννης.
Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης στην πλατεία, το κατάστημα Ticket2Ride παρουσίαζε τα προϊόντα του, παρέα με την ντόπια ποτοποιία το Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά που προσέφερε τα προϊόντα της για να συνοδεύσουμε τους θαλασσομεζέδες (σαρδέλα) που μας προσέφερε το ιχθυοπωλείο του Περάματος ¨Η ΓΕΡΑ".
Ο αγώνας διοργανώθηκε από κοινού από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον Δήμο Μυτιλήνης και το Επιμελητήριο Λέσβου. Είχε την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) και πολλών εθελοντών. Η Τεχνική Υποστήριξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε από το Lesvos Ride.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ:

Άλμπουμ Νο1

Άλμπουμ Νο2

Άλμπουμ Νο3

 

 

Last modified onΠέμπτη, 09 Δεκέμβριος 2021 14:03
Κατασκευή και Υποστήριξη Ιστοσελίδας WEBGRECO.