Logo
Print this page

Πεζόδρομος Ποδηλατόδρομος Αεροδρομίου

Πεζόδρομος Ποδηλατόδρομος Αεροδρομίου
Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 25/5/2023
Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ το δελτίο τύπου των τοπικών αρχών για την επίλυση του θέματος με τον αιγιαλό που απέκλειε κάθε πιθανότητα εκκίνησης του έργου Πεζόδρομου - Ποδηλατόδρομου ανατολικού μετώπου προς το αεροδρόμιο, που έχει ανακοινωθεί από το 2012 και κάθε χρόνο διαβάζουμε Δελτία Τύπου για την λύση ενός ακόμα προβλήματος μετά τη λύση του προηγούμενου που θα μας έφερνε πιο κοντά στην υλοποίηση. Ένα έργο που μένει στα συρτάρια των τοπικών αρχών κάτω από άλλα ανεκπλήρωτα έργα για πάνω από μια δεκαετία, επιτέλους ελπίζουμε πλέον να μπήκε σε μια σειρά για να ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια.
Το πρόβλημα με τον αιγιαλό εντοπίστηκε πριν 5 χρόνια περίπου όταν οι τότε τοπικές αρχές σε έργα συντήρησης που ξεκίνησαν να πραγματοποιήσουν, αναγκάστηκαν να διακόψουν κάθε επέμβαση. Ο δρόμος από το 1985 που "επεκτάθηκε" τότε μέσα στη θάλασσα με συνοπτικές διαδικασίες (από τα χώματα εργασιών του αεροδρομίου) δεν είχε νομιμοποιηθεί ποτέ, ούτε και κανένας σκέφτηκε ποτέ να το κάνει, όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι φτάσαμε στο 2012 να χρηματοδοτούνται εγκεκριμένα έργα Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου "μέσα στη θάλασσα" και το 2018 ακόμα να "ανακαλύπτουμε" ότι χτίζαμε πύργους στην άμμο! Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από το 2018 (άλλος θα πει 5 χρόνια προσπαθειών, άλλος 5 χρόνια αδράνειας) για να εγκριθεί το αίτημα από τις αρμόδιες αρχές κι έτσι 11 χρόνια μετά το 2012 να ελπίζουμε ότι την επόμενη 4ετία πιθανόν θα ξεκινήσει το έργο!
Η πρώτη εικόνα των τουριστών στο νησί, η βιτρίνα όσων φτάνουν στο νησί με αεροπλάνο, επιτέλους θα αναβαθμιστεί. Κι ευχόμαστε πριν ξεκινήσει το έργο, να μην παραμείνει στις αναφορές "Σουράδα" - Αεροδρόμιο" αλλά να συνεχίσει έως τη θέση "Κάτια", όπως είχε εκπονηθεί από την αρχή, 2 χιλιόμετρα πιο πέρα από το παλιό αεροδρόμιο και να μην κόβεται απότομα στον νέο κόμβο της Fraport.
Μαζί με τον Πεζόδρομο Ποδηλατόδρομο θα πραγματοποιηθούν ακόμα 4 έργα (κόμβοι, παρακάμψεις, διαμορφώσεις) στην περιοχή που στόχο έχουν την ασφάλεια στην μετακίνηση των πολιτών.
Ας ευχηθούμε, γι ακόμη μια φορά αυτό να ήταν το τελευταίο πρόβλημα που λύθηκε και σύντομα να ξεκινήσουν τα έργα.

Last modified onΠέμπτη, 25 Μάιος 2023 15:34
Κατασκευή και Υποστήριξη Ιστοσελίδας WEBGRECO.