Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2021

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού 2021 - Ανασκόπηση

Αμαλή 19/12/2021
Μια ντουζίνα θαρραλέοι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής στους πρόποδες της Αμαλής, με το θερμόμετρο να φλερτάρει με (τα μικρά) μονοψήφια νούμερα και ποδηλάτησαν μέχρι την κορυφή της Αμαλής.
500 μέτρα ψηλότερα, 50 λεπτά αργότερα και μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά, στην Παναγία της Αμαλής, περίμεναν κι άλλοι φίλοι-μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με τις οικογένειες τους κι αφού όλοι μαζί κεράστηκαν γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες από το Ζαχαροπλαστείο "Γαρδένια", το παραδοσιακό τσάι του Πο.Συ.Λε. φτιαγμένο με τη μυστική συνταγή του Μπάμπη Αράπη και τη ζεστή σούπα της Ιουλίας Αγιαμαρνιώτη του Lesvos Ride, παρακολούθησαν τον τερματισμό του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Amali Trail & Run" και τις βραβεύσεις των νικητών. 40 υπερθαρραλέοι ορεινοί δρομείς αψήφησαν το πολικό ψύχος και έτρεξαν στις 2 διαδρομές του αγώνα. Αμέσως μετά συγκεντρωθήκαμε μικροί κυρίως και μεγάλοι γύρω από ένα νεαρό πεύκο στο χώρο της Παναγίας Αμαλής και το στολίσαμε με Χριστουγεννιάτικα οικολογικά στολίδια. Απίστευτη η χαρά των παιδιών στο στολισμό του πραγματικού δέντρου, πολύ σωστό το μήνυμα για οικολογικά στολίδια και ιδιαίτερα μεγάλη η σημασία στον στολισμό δέντρου πάνω στο βουνό, που δεν κόπηκε και δεν κατέληξε σε κάποιο σαλόνι! Στο στολισμό συνέβαλαν εκτός από πολλά παιδιά, μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και μέλη του συλλόγου ορεινού τρεξίματος "Lesvos Runners".
Την ίδια μέρα επισφραγίστηκε με φυσική παρουσία η συμφωνία συνεργασίας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και Lesvos Runners που είχε συμφωνηθεί πριν μέρες σε κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση των συλλόγων. Οι δυο σύλλογοι μοιράζονται την ίδια αγάπη για το βουνό, το δάσος, τη φύση και τα μονοπάτια κι από σήμερα και μια συνεργασία σε επίπεδο δράσεων κι εκδηλώσεων.
Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστειο "Γαρδενια" και την Ερατώ Βαγιού, τον Δρυιδη Μπάμπη Αράπη, και το Lesvos Ride που συνέβαλαν σημαντικά στην αναθέρμανσή μας μετά την απαιτητική ανάβαση καθώς και τους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Θερμής για τα στολίδια που ετοίμασαν για τον στολισμό του δέντρου.
Στην επιστροφή μας περίμεναν 3 μονοπάτια από τα ωραιότερα του βουνού κι έτσι ολοκληρώσαμε για 10η φορά την επετειακή βόλτα που κάνουμε κάθε χρόνο προς τιμήν του βουνού της Αμαλής στα πλαίσια την Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Εθνικός Ποδηλατόδρομος

Μυτιλήνη 20/12/2050
Εθνικός Ποδηλατόδρομος
Θα έχετε παρατηρήσει πολλές φορές ότι πέραν των αυτοκινήτων στο εθνικό, επαρχιακό δίκτυο κανένας άλλος δεν μπορεί να κινηθεί άφοβα και με ασφάλεια. Δεν υπάρχουν ούτε ποδηλατόδρομοι, ούτε πεζόδρομοι, για κάποιον που δεν χρησιμοποιεί ΙΧ. Ίσως οι περισσότεροι από σας να ξεστομίσουν “αφού δεν περπατάει ο κόσμος”, ή “αφού δεν πάει από την πόλη στο χωριό ποτέ με ποδήλατο”. Η απάντηση θα δοθεί μέσα από το ερώτημα... “Πόσοι θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις υποδομές αν υπήρχαν;”
Και το ερώτημα αυτό, θα απαντηθεί σύντομα! Ξεκίνησαν τα έργα και μάλιστα κάποια τμήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση, στον παράλληλο με την Εθνική οδό πεζόδρομο ποδηλατόδρομο που θα συνδέσει σε πρώτο πλάνο τη Μυτιλήνη με όλα τα χωριά στα ανατολικά παράλια του νησιού.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish