Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2022

Ποδηλατικός Τουρισμός 2050

Μυτιλήνη 25/7/2050

Ποδηλατικός Τουρισμός 2050

Χρόνια τώρα υποδεχόμαστε τους τουρίστες στο νησί με ούζο, φέτα, λαδοτύρι, βρακοφόρους και παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια και χορούς... Αλήθεια (μόνο) αυτή είναι η Λέσβος; Αυτά νομίζετε ότι είναι τα καλύτερα που μπορεί να προσφέρει το νησί μας; Πραγματικά αυτό πιστεύετε ότι είναι το πρώτο θέαμα, που θα εντυπωσιάσει τους τουρίστες, που έχουν επιλέξει τον τόπο μας για τις διακοπές τους;
Κάτι σα να λέμε... πάει ο Έλληνας στην Ολλανδία και τον υποδέχονται εκεί με ποδηλατική ξενάγηση στο εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν αυτό για το "μέσο" Έλληνα; Σκεφτόμαστε αυτό που αρέσει σε μας και το "πουλάμε" αυτούσιο στον τουρίστα. Λέτε 50 χρόνια τώρα οι μουσικές, οι παραδοσιακές ενδυμασίες, τα εδέσματα και το αλκοόλ, αμέσως μετά την άφιξή των τουριστών να είναι αυτό που θα τους μείνει αξέχαστο από τον τόπο μας; Αν σκέφτεστε έτσι πραγματικά υποτιμάτε τον θησαυρό που έχουμε!
Ο Λεσβιακός τουρισμός το 2050 έχει ανακάμψει, όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν. Οι αρμόδιες αρχές του τόπου μας πλέον βλέπουν μπροστά. Προσεγγίζουν τον εκάστοτε τουρίστα, της κάθε χώρας με ελκυστικά πακέτα του είδους τουρισμού που αντιστοιχεί στις επιδιώξεις και τον τρόπο ζωής του. Η Λέσβος θεωρείται πλέον το Νο1 νησί της Μεσογείου, στον ποδηλατικό τουρισμό. Υπάρχουν οι υποδομές, υπάρχει η θέληση, υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, υπάρχει η σωστή προβολή, η τεχνογνωσία, η εμπειρία, υπάρχει η φύση, σ' ένα νησί που τα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα αιώνες τώρα... Απλά δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι τόσα χρόνια, να τα δουν, να οραματιστούν, να τα χειριστούν, να τα προωθήσουν και να τα προσφέρουν στον τουρίστα με τον κατάλληλο τρόπο. Ευτυχώς όλα αυτά είναι παρελθόν.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish