Παρουσιάσεις

Items filtered by date: Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2024

5th Petrified Forest Adventure MTB

Σίγρι 1 Σεπτεμβρίου 2024
5th Petrified Forest Adventure MTB
Μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και τη φύση αποτελεί ο ποδηλατικός αγώνας “5th Petrified Forest Adventure MTB”, που διοργανώνεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και την τεχνική υποστήριξη από το Lesvos Ride.
Ο ποδηλατικός αγώνας ΜΤΒ στην καρδιά της προστατευμένης περιοχής του Απολιθωμένου δάσους Λέσβου διοργανώνεται για 5η χρονιά. Ένας απαιτητικός αγώνας ταχύτητας ανάμεσα σε απολιθωμένους κορμούς εκατομμυρίων ετών, μέσα στο μαγευτικό, γραφικό Σίγρι, με θέα να γεμίζει φως, ήλιο και χρώματα κάθε φωτογραφία, κάθε πλάνο του θεατή. Γυμνό ξηρό βουνό κι ανεμοδαρμένη καταγάλανη θάλασσα, στον "τέρμα" του νησιού, ζεστός ήλιος και δροσερό αεράκι σ' ένα μοναδικό τοπίο, με αθλητές ορεινής ποδηλασίας να περνάνε με ταχύτητα δίπλα στους ακίνητους για εκατομμύρια χρόνια απολιθωμένους κορμούς. Το απέραντο της θάλασσας δένει αρμονικά με το άδενδρο τοπίο σε μια εικόνα που σίγουρα δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο. Κάθε βλέμμα μας, όπου και να εστιάσει η ματιά μας, βλέπει τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Η Νησιώπη, ο Καβαλούρος, το κάστρο του 17ου αιώνα, η παραλία, ολόκληρο το γραφικό ψαροχώρι, η θάλασσα που απλώνεται στον ορμίσκο και τα χρώματα του ουρανού, γράφουν εκπληκτικές εικόνες. Σ' αυτό το μοναδικό μέρος τα μονοπάτια στο λόφο έχουν αλάτι και η θάλασσα είναι γεμάτη "δέντρα".
Ώρα εκκίνησης 11:00 από την είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορία. Αθλητές όλων των ηλικιών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναγωνιστούν διασχίζοντας το Απολιθωμένο Δάσος και περνώντας δίπλα από απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών και εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς γεωτόπους.
Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 6937083538 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish