Βίντεο

Items filtered by date: Σάββατο, 08 Ιανουάριος 2022

Δωρεά 10 ποδηλατικών θέσεων στάθμευσης σε σχολεία όλης της Λέσβου

Ολοκληρώθηκε χθες η παραχώρηση 10 ποδηλατικών θέσεων στάθμευσης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου που προορίζονται για σχολικές μονάδες όλου του νησιού. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2021 5 ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης στην Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Μυτιλήνης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε πέντε γυμνάσια και χθες παραδόθηκαν άλλες πέντε στην Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Δυτικής Λέσβου οι οποίες θα τοποθετηθούν και αυτές τις επόμενες μέρες σε σχολικές μονάδες.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι η παρακίνηση των παιδιών να μετακινούνται με ποδήλατο προς το σχολείο το οποίο θα έχει όφελος πρωτίστως στην υγεία τους αλλά και στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.
Επίσης μέσα από αυτή την κίνηση θέλουμε να τονίσουμε την έλλειψη ποδηλατικών υποδομών και την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης των ΣΒΑΚ σε όλο το νησί το οποίο είναι παντελώς εχθρικό προς το ποδήλατο, τον πεζό την μητέρα με καρότσι και φυσικά προς ΑμεΑ.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με χορηγία από την Αστερίας ΑΜΚΕ και τους ευχαριστούμε θερμά που στηρίζουν τις δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κάθε χρόνο. Ευχαριστούμε επίσης τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών κ Ζαφειρίου Παναγιώτη και Βαρελτζή Απόστολο για την άψογη και άμεση συνεργασία.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish