Βίντεο

Items filtered by date: Τρίτη, 26 Ιούλιος 2022

4η και 5η Θέση για τον Μπάμπη Μπουντάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2022 στο XCO και XCC

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η αποστολή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, στη Νεάπολη Λασιθίου. Η διοργάνωση των αγώνων άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις κι όλες οι κατηγορίες χάρισαν όμορφο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν δια ζώσης τους αγώνες.
Ο Μπάμπης Μπουντάκης αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, έτρεξε τις δυο μέρες του πρωταθλήματος Σάββατο και Κυριακή. Το Σάββατο στον αγώνα XCO και την Κυριακή στο XCC.
Το Σάββατο ο αθλητής από τη Λέσβο εκκίνησε στις 16:00 τον αγώνα των Masters μαζί ε άλλους 37. Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 40o εκκίνησε 15 θέσεις πίσω από τους πρώτους. Στην διαδρομή του αγώνα βάλθηκε να προσπερνά όσους προηγούνταν μέσα από ελαιώνες, τσιμεντόδροους, χωματόδρομους κι ένα μικρό μονοπάτι 100 μέτρων. Αμέσως μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνούσε μέσα από ένα μικρό σιρκουί μέσα σε γήπεδο με 6-7 αλματάκια, εμπόδια και rock garden. Στον ίδιο χώρο ήταν ο ανεφοδιασμός και το σέρβις. Ο Μπάμπης Μπουντάκης άρτια προετοιμασμένος και προπονημένος δεν αντιμετώπισε κανένα μηχανικό πρόβλημα με μόνο "θέμα" (όλων των αθλητών) στον αγώνα την πολύ σκόνη. Κάτι που περιόριζε σημαντικά την ορατότητα στην διαδρομή. Μετά από 1 ώρα αι 22 λεπτά τερμάτισε ο πρώτος. 32 ήταν αυτοί που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον απαιτητικό αγώνα με τον αθλητή από τη Λέσβο να καταλαμβάνει επάξια την 8η θέση στη Γενική κατάταξη των Μάστερς και την 4η στην επιμέρους ηλικιακή κατηγορία Μάστερς Β.
Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή, ο αγώνας εκκίνησε στις 14:00. 32 αγωνιζόμενοι συμμετείχαν στον XCC αγώνα short track σε ένα μικρό σιρκουί κι ένα μικρό ανηφορικό σε κύκλους που κράτησαν 22 λεπτά. Εκεί ο Μπάμπης εκκίνησε 13ος και κατάφερε με έναν εξαιρετικά δυνατό αγώνα που τα έδωσε όλα για 22 λεπτά και κατάφερε να αναρριχηθεί έως και την πολύ καλή 5η θέση. Κι εδώ όλα πήγαν τέλεια για τον αθλητή του Πο Συ. Λέσβου (εκτός όπως πάντα από τη σκόνη)
Ας δούμε όμως ανά κατηγορία την εξέλιξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Άνδρες
Στην κατηγορία των ανδρών, έπειτα από την σπουδαία μονομαχία που μας χάρισαν, Δημήτρης Αντωνιάδης και Περικλής Ηλίας, τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές ορεινής ποδηλασίας πάλεψαν μέχρι τέλους, με τον αθλητή του ΠΓΣ Λάρισας να αποδεικνύεται πιο δυνατός στο XCC και να παίρνει τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο ο Αντωνιάδης ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τη διοργάνωση και συνολικά τρία μετάλλια (2ος σε XCR και XCO).

Γυναίκες
Η Ελευθερία Γιάχου του Άλφα Καλλιθέας κατέκτησε τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ελλάδας και στο Short Track και στο Cross Country. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αλεξάνδρα Αδάμ (ΠΣ Μάνδρας Δυτική Ακτή) και στην τρίτη η Ειρήνη Καρούσου (Κρόνος Νίκαιας).

Έφηβοι
Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας της κατηγορίας εφήβων, με τον Ιωάννη Χιώτη να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδας. Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Ευάγγελος Σταματόπουλος του ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ και στην τρίτη ο Ερατοσθένης Κωτούλας από τον ΒΑΟ.

Παίδες
Ο Σταμάτης Εγγλέζος και στο Cross Country και στο Short Track, ήταν ο πιο δυνατός από τους συμμετέχοντες κερδίζοντας τη δεύτερη φανέλα πρωταθλητή Ελλάδας στην φετινή διοργάνωση. Ο νεαρός αθλητής του ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ άφησε στην δεύτερη θέση τον Εμμανουήλ Αλαμανιώτη (ΑΣ Μαχητές Πεύκων) μόλις για 11 δευτερόλεπτα, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Σταματόπουλος (ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ).

Κορασίδες
Η Ειρήνη Μαγιόγλου του ΠΟ Δρήρου κατέκτησε την κορυφή. Η Μαρία Θεοχάρη του ΑΠΟ Κορωπίου έπειτα από τη νίκη του Σαββάτου, πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην συλλογή της, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η μαχητική Γεωργία Δούκα (ΣΟΧ Φλώρινας).

Παμπαίδες
Στην κατηγορία των παμπαίδων ο Άγγελος Φωτεινόπουλος πήρε τη νίκη στον μεγάλο τελικό. Ο νεαρός ποδηλάτης του ΠΔΣ Οδυσσέα αποδείχτηκε ο πιο σταθερός σε απόδοση στους τρεις γύρους που πραγματοποιήθηκαν στο σιρκουΐ και με συνολική επίδοση 20:12’ πέρασε μόνος πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Στην δεύτερη θέση, 33 δευτερόλεπτα πίσω, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Ιωάννης Φραγκιαδάκης του ΠΟ Δρήρου και στην τρίτη ο Θοδωρής Βαρελάς του Αερωπού.

Παγκορασίδες
Στην κατηγορία των παγκορασίδων, έγινε μάχη με τις διαφορές να είναι μικρές. Η Αθηνά Τσισμενάκη του ΠΟΧ Τάλου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο την Άννα Ταλαντιάνου του ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αργυρώ Μπούσδρα (ΑΟ Ανταιος).

Masters
Στην κατηγορία των Masters, η πρώτη τριάδα ήταν ακριβώς ίδια σε πρόσωπα όπως και στο Cross Country. Το μόνο που διαφοροποιήθηκε ήταν η σειρά της κατάταξης. Ο Αλέξανδρος Μπαξεβάνος του ΠΟ Καρδίτσας είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2022, έπειτα από τεράστια μάχη με τον Παναγιώτη Ζυλή του Άπειρου. Πίσω από τους δύο τερμάτισε εκ νέου ο Απόστολος Χρυσαφέλης (Άλφα Καλλιθέας) με μικρή διαφορά.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες Ελλάδας, καθώς και τον δικό μας Μπάμπη Μπουντάκη και εύχεται καλή αποκατάσταση καλή ξεκούραση και καλή επιστροφή.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish