Βίντεο

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

BIG CITY FESTIVAL

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων στις 18 και 19 Ιουνίου 2022 στα Τσαμάκια και το Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.
Ενόψει ολοκλήρωσης των έργων του νέου πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου και στο κάτω κάστρο Μυτιλήνης που ξεκίνησαν το 2019, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, διοργάνωσαν Σάββατο και Κυριακή σειρά εκδηλώσεων (Πρόγραμμα
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος συμμετείχε την Κυριακή με μια εκδήλωση για μικρά παιδιά που περιλάμβανε παιχνίδια εκμάθησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, ασκήσεις δεξιοτεχνίας σε ξύλινες κατασκευές με εμπόδια μικρής έως και μεσαίας τεχνικής δυσκολίας για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, ενώ τα ακομα μεγαλύτερα αφού έκαναν πρώτα όλα τα παραπάνω στάδια, ολοκλήρωσαν το μάθημα εκπαίδευση με μεγάλη βόλτα στα τσαμάκια και γύρω από το κάστρο.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση μικρών φίλων του ποδηλάτου, μεγαλύτερη η χαρά των μικρών φίλων και τεράστια η δική μας ικανοποίηση που μια τόσο πετυχημένη προετοιμασία από τα μέλη του συλλόγου μας που δεν άφησε ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην τύχη, είχε και την αντίστοιχη αντιμετώπιση από το κοινό που συγκεντρώθηκε από τις 18:00 το απόγευμα στο κάτω κάστρο κοντά στη γέφυρα για να αρχίσει να αποχωρεί μια ώρα μετά τη λήξη της εκδήλωσης κι αυτό γιατί ο χώρος έπρεπε να παραδοθεί για το μεγάλο κλείσιμο του 2ημερου φεστιβάλ, τη μεγάλη συναυλία της Ανδριάνας Μπάμπαλη.
Τέτοια χαρά στο πρόσωπο των παιδιών είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Γονείς παιδιά και παρευρισκόμενοι αναρωτιούνταν για ακόμη μια φορά γιατί events σαν κι αυτό να μη γίνονται πιο συχνά. Εισπράξαμε πολύ αγάπη, πολύ ευγνωμοσύνη και πολλά συγχαρητήρια γι αυτή την εκδήλωση που μας χάρισε την ικανοποίηση της δημιουργίας, της προσφοράς και της χαράς να βλέπεις τόσα πολλά χαμόγελα.
Φωτογραφικό Υλικό ΕΔΩ

Kravara Enduro 2022 - Ανασκόπηση

19/6/2022 Κράβαρα
Μεγάλες επιτυχίες από τους 3 Λέσβιους αθλητές που ακολούθησαν τον 2ο γύρο του Enduro Greek Series που ξεκίνησε στις 8/5/2022 στην Αγιάσο της Λέσβου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα Κράβαρα Αιτωλοακαρνανίας και η αποστολή από τη Λέσβο περιλάμβανε, τη γυναίκα της ομάδας, Αναστασία Χατζέλη, τον Αλέξανδρο Κέλμαλη στην κατηγορία Men και τον Χρήστο Μανωλέα στην under 21.
Tο 2o Kravara Enduro MTB είναι ενσωματωμένο στο Enduro Greek Series αποτελεί το 2ο σταθμό του πρωταθλήματος στην Ελλάδα κι ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 19/6/2022.
Τα μονοπάτια της Άνω Χώρας και της Ελατούς στο Ελατόδασος των Κραβάρων σκόρπισαν χαμόγελα και ενθουσιασμό σε συμμετέχοντες και σε θεατές.
Τα χωριά Άνω – Κάτω Χώρα και η Ελατού πρόσφεραν στους αγωνιζόμενους μια ζεστή μοναδική φιλοξενία και απίστευτα αγωνιστικά μονοπάτια.
Το Λεσβιακό ενδιαφέρον για τον αγώνα επικεντρώνεται στην κατάκτηση πολύτιμων θέσεων από τους αθλητές μας.
Η Αναστασία Χατζέλη τα "έβαλε" με τις καλύτερες Ελληνίδες (και την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας) που συμμετείχαν στον αγώνα και κατέκτησε (με ποινή 3 λεπτών) την 5η θέση στην κατάταξη μετά τις Βάσω λαζοπούλου (1η θέση), Κατσαρού Μαρία (2η θέση) και Zaharieva Veneta (3η Θέση).
Ο Αλέξανδρος Κέλμαλης κατετάγει 9ος στην κατηγορία Men 31-38 και ο Χρήστος Μανωλέας 15ος στην Under-21 κατηγορία.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τους αθλητές του νησιού μας και τους εύχεται καλή αποκατάσταση, καλή επιστροφή στη Λέσβο και καλή συνέχεια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro MTB.

Κόκκινοι δρόμοι

Μυτιλήνη 20/6/2050
Κόκκινοι δρόμοι
Η πρωτεύουσα της Λέσβου είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη, ξεχωρίζει θετικά απ’ όλες τις άλλες νησιωτικές πόλεις της Μεσογείου. Οι δρόμοι της είναι κόκκινοι και τις περισσότερες φορές είναι γεμάτοι ποδήλατα.
Η Μυτιλήνη είναι μια αρχαία πόλη που χτίστηκε πριν τα αυτοκίνητα καταλάβουν τις πόλεις. Θα έλεγε λοιπόν κανείς, ότι πόλη είναι σχεδιασμένη για ποδήλατα, όχι εκ των υστέρων, αλλά από την αρχή για να δοθεί προτεραιότητα στην ευκολία μετακίνησης με τα πόδια ή άλλες μορφές ήπιας μετακίνησης όπως το ποδήλατο.
Στη Μυτιλήνη δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και κολωνάκια για να απαγορεύουν τα αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία έχει διαμορφωθεί από την πρώτη στιγμή με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει προτεραιότητα στην ευκολία μετακίνησης με ποδήλατο.
Εντός της πόλης, η πρόσβαση μεταξύ των γειτονιών με αυτοκίνητο είναι περιορισμένη, καθιστώντας τα ποδήλατα τον πιο γρήγορο, καθαρό και πιο ευχάριστο τρόπο μετακίνησης.
Το αποτέλεσμα είναι μια πόλη που είναι ασφαλής, ήσυχη, φιλική και όμορφη.

Ο Πο.Συ. Λέσβου ετοιμάζεται για το Big City Festival

16/6/2022
Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το Big City Festival που θα γίνει με παιχνίδια για ποδήλατο και μαθήματα ασφαλείας για μικρούς και μεγαλύτερους, την Κυριακή 19/6/2022 στις 18:00 στο κάτω κάστρο.
Η είσοδος για όλους είναι δωρεάν. Τα παιδιά θα παίξουν σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κορίνες και σήματα οδικής κυκλοφορίας, τα μεγαλύτερα θα εκπαιδευτούν με παιχνίδια τραμπάλας,
κατασκευών ισορροπίας, γέφυρες, ράμπες, σκαλάκια και άλλες ξύλινες κατασκευές που προετοιμάστηκαν ειδικά για το φεστιβάλ από τον ίδιο τον Πο. Συ. Λέσβου. Τα ακόμα μεγαλύτερα παιδιά θα εκπαιδευτούν σε διαδρομές εκτός δρόμου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές μέλη κι αθλητές του Συλλόγου.
Παράλληλα με το ποδηλατικό τμήμα της εκδήλωσης θα γίνεται και εκδήλωση από το Πολύτροπον «Ανακατασκευάζοντας το Κάστρο της Μυτιλήνης» για παιδιά 6-12 ετών.
Ενώ η μεγάλη γιορτή θα κλείσει με Συναυλία της Ανδριάνας Μπάμπαλη στις 21.00.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish