Logo
Print this page

1st Lesvos Enduro MTB - Φωτογραφίες

1st Lesvos Enduro MTB - Φωτογραφίες
Rate this item
(2 votes)

Μυτιλήνη 8/5/2016
Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία...
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το μέγεθος αυτού που ζήσαμε την Κυριακή το πρωί. Ανεξάρτητα από κάθε άλλου είδους διοργάνωση (όχι απαραίτητα ποδηλατικού ενδιαφέροντος) ήταν η πιο οργανωμένη εκδήλωση που είχαμε δει μέχρι σήμερα στο νησί. Πολλοί που έζησαν παρόμοιες διοργανώσεις και εκτός νησιού την χαρακτήρισαν πολύ πολύ ανώτερη.
Εκκίνηση από την παραλία, δίπλα στο κύμα. Εκεί που ο κόσμος έκανε μπάνιο και άραζε στις απλώστρες. Στόχος μας η κορυφή του βουνού! Με 4 ξεχωριστές χρονομετρημένες διαδρομές οι οποίες είχαν σχεδιαστεί με γνώμονα την διασκέδαση και την ασφάλεια από τον διοργανωτή Τίτο Χατζέλη του Lesvos Ride. Με πάνω από 1000 μέτρα υψομετρικά ανεβήκαμε (εκτός την πρώτη ειδική που ήταν περίπου στα μισά του βουνού) τρεις φορές μέχρι την κορυφή της Αμαλής. Οι ενδιάμεσοι χρόνοι ήταν τέλεια υπολογισμένοι για να φτάνουν όλοι στις εισόδους των ειδικών έγκαιρα. Οι ειδικές είχαν απ' όλα... Ενδιαφέρον rock garden, αλλά και αρκετό πετάλι στο "Δασικό", σφιχτές στροφές και σαθρό στην "Κουτρερή-Σκαλάκια", έντονες κλίσεις, άλματα και ταχύτητα στο "Herb" και μονοπάτι φαρδύ σαν "αεροδρόμιο", χωρίς δέντρα, πέτρες, με μαλακό χώμα και πάνω απ' όλα με θέα κάτω μας το στόμιο του κόλπου της Γέρας το "Secret". Θέα που έκανε πολλούς μετά το τέλος της ειδικής να γυρίσουν πίσω και να την απολαύσουν...
Μετά το τέλος και της 4ης ειδικής και την αποφώνηση του αγώνα από τους διοργανωτές, μπροστά στην εκκλησία της Παναγίας της Αμαλής, ζήσαμε ακόμα κάτι ωραίο... οι ποδηλατες από τον δασικό δρόμο της Αμαλής προς το αεροδρόμιο κατέβηκαν όλοι μαζί. Και μιλάμε για 50+ ποδήλατα... Κάτι που θα μείνει στις μνήμες μας αξέχαστο.
Τα ποδήλατα κατέληξαν στις 3:00μμ και πάλι στο Beach Bar Kohilia απ' όπου είχαμε ξεκινήσει στις 10:00πμ και ακολούθησαν οι βραβεύσεις.
Νικητές ήταν όλοι που έζησαν είτε από μέσα είτε σαν θεατές αυτή τη μοναδική ποδηλατική εκδήλωση.
Ανυπομονούμε για το επόμενο Lesvos Enduro MTB, που σίγουρα δεν θα χάσουμε...

Και ετοιμαζόμαστε για...
15/5/2016: 9η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία (Πλατεία Σαπφούς 5:00μμ)
22/5/2016: 3ο Ποδηλατικό γύρο Μολύβου (3rd Molyvos Urban MTB Race)

Last modified onΤρίτη, 10 Μάιος 2016 17:49
Κατασκευή και Υποστήριξη Ιστοσελίδας WEBGRECO.