Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2022

1st Ride 2022 - Ανασκόπηση

2 Ιανουαρίου 2022
Αμαλή Λέσβου
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή φίλων της ορεινής ποδηλασίας, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη για τις 2 Ιανουαρίου του 2022, ορεινή βόλτα που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.
Η συγκεκριμένη βόλτα είναι παράδοση του Συλλόγου από το 2012 να γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου καλωσορίζοντας το νέο έτος αλλά και κάθε νέο αναβάτη που επιθυμεί να κάνει την πρώτη του μεγάλη βόλτα με το γκρουπ των φίλων του Συλλόγου.
Από νωρίς την Κυριακή άρχισε να συγκεντρώνεται το ανυπόμονο γκρουπ για την πρώτη βόλτα του χρόνου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ρεκόρ για την ετήσια διοργάνωση!
Μετά τις απαραίτητες ευχές που αντάλλαξαν τα μέλη και φίλοι του πιο ενεργού Συλλόγου στο νησί, ξεκίνησε η 10η επετειακή βόλτα "1st Ride 2022" με πολύ ανηφόρα στην αρχή αλλά και 6 απολαυστικά μονοπάτια της περιοχής στη συνέχεια. Νέοι και παλιοί συμμετέχοντες ανέβηκαν ως την κορυφή του βουνού, απόλαυσαν τη θέα της πόλης από ψηλά, τον κόλπο της Γέρας, το πράσινο και όλα τα χρώματα που προσφέρει το δάσος αυτή την εποχή μαζί μ' έναν υπέρλαμπρο ήλιο που έκανε τα θερμόμετρα να φτάσουν έως και τους 17 βαθμούς σχεδόν 2 ώρες μετά την εκκίνηση. Μάχη δόθηκε όμως με τις πολλές λάσπες και την χειμερινή (όπως και να το κάνουμε) ψύχρα, που σε μερικά ανήλιαγα σημεία κατέβηκε έως και τους 9 βαθμούς! Η φύση, στα καλύτερά της, τα χρώματα υπέρλαμπρα, σου δώριζαν απλόχερα φωτογραφίες του βουνού που μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη. Το αστείρευτο πάθος της παρέας για μονοπάτια δεν είχε όρια. Τα νερά, η πυκνή βλάστηση και η όρεξη για ακόμα πιο μεγάλη βόλτα, σ' αυτή την πρώτη του χρόνου, έκανε τις ώρες να περνάνε σαν λεπτά. Μετά από 17 δύσκολα κι απαιτητικά ορεινά χιλιόμετρα, πάνω από 550 μέτρα υψομετρικά, πάνω από 3 ώρες παρέα με φίλους που αρέσουν τα ίδια ακριβώς πράγματα με σένα και με πολύ συζήτηση πάνω και κάτω από τις σέλες, επιστρέψαμε στο σημείο εκκίνησης, κατάκοποι μεν, αλλά γεμάτοι από χαρά, ικανοποίηση, παρέα, χρώματα και την ανυπέρβλητη θέα που χαρίζει κάθε βόλτα στην Αμαλή.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ορεινή Βιβλιοθήκη

Μυτιλήνη 3/1/2050

Ορεινή Βιβλιοθήκη

Βγάλατε το μονοπάτι σε χρόνο ρεκόρ, σπάσατε τα ΚΟΜ και τώρα πρέπει να περιμένετε όλους τους υπόλοιπους; Κανένα πρόβλημα. Διαβάστε ένα βιβλίο. Και για να μη σας κάνουμε να το κουβαλάτε, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου φρόντισε και γι’ αυτό. Ειδικά οικολογικά ξύλινα σταντ "Ορεινή βιβλιοθήκη" τοποθετήθηκαν σε κάθε έξοδο μονοπατιού με ποικιλία σε θέματα και κατηγορίες βιβλίων για όλα τα γούστα. Βιογραφίες, διηγήματα, εικονογραφημένα, αισθηματικά, επιστημονικής φαντασίας, κλασικά, ποίησης, δράσης, αστυνομικά, ποδηλατικά κ.α.
Σε κάθε Ορεινή Βιβλιοθήκη και μίνι χάρτης της περιοχής με οδηγίες "που βρίσκομαι" και τι μπορείτε να επισκεφθείτε εκεί κοντά.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish