Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2022

Ο Γιαννόγλου Πρωταθλητής Ελλάδας

Μόλυβος Λέσβου
Στις 1/10/2022 ο Γιάννης Γιαννόγλου, αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο Μόλυβο.
Συγκεκριμένα αγωνίστηκε το Σάββατο στα πλαίσια του 3ήμερου αγώνα 7th Molyvos Urban MTB Race, έναν αγώνα διεθνή με συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος, με συμμετοχές από χώρες του εξωτερικού, με 17 Ελληνικούς Συλλόγους, σ' έναν από τους σημαντικότερους αγώνες στην Ευρώπη. Έναν αγώνα που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο νησί μας και να προβάλουμε τις ομορφιές του, στις άκρες του κόσμου.
Ειδικότερα ο Γιαννόγλου έτρεξε στο αγώνισμα Eliminator κατηγορία μαστερς, επιβλήθηκε δυναμικά του έντονου ανταγωνισμού και στον τελικό, επικράτησε των έτερων διεκδικητών του τίτλου κατακτώντας το πρώτο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ποδηλασία. Και λέμε το πρώτο γιατί ο Γιαννόγλου είναι κορυφαίος αθλητής με πολύ μέλλον στα πόδια του. Ο Γιάννης Γιαννόγλου γίνεται ο δεύτερος Πανελλήνιος Πρωταθλητής του Πο. Συ. Λέσβου μέσα στο 2022, μετά τον Αστέριο Νιδήμο που κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Marathon MTB Masters πριν από 5 μήνες. Σε μια χρονιά που οι επιτυχίες του Πο. Συ. Λέσβου σε Πανελλήνιες πρώτες, δεύτερες, κλπ θέσεις δεν έχουν τελειωμό.
Το αγώνισμα Eliminator ΜΤΒ μας κράτησε όρθιους από τα προκριματικά... Θεωρείται το πιο θεαματικό αγώνισμα ορεινής ποδηλασίας, καθότι διεξάγεται σε περιορισμένο χώρο και ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει τον ανταγωνισμό στο 100% της διαδρομής. Η διαδρομή αποτελείται από ξύλινες κατασκευές, εμπόδια, άλματα και διαρκεί πάνω από ένα λεπτό. Αυτό το όμως το λεπτό οι αθλητές τα δίνουν όλα... Ξεκινάνε ανα τετράδες και οι 2 τελευταίοι αποκλείονται από τη διαδικασία. Έτσι ο καλύτερος τρέχει με τον καλύτερο μέχρι που να φτάσουμε στον τελικό. Εκεί ο Γιάννης Γιαννόγλου στην κατηγορία Μάστερς άφησε τους πάντες πίσω του σε μια εμφάνιση κορυφαία κι αντάξια του επιπέδου του. Δεύτερος στη διαδικασία κατετάγει άλλος ένας "μεγάλος" Λέσβιος Αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, ο Γιώργος Σαραϊδάρης και τρίτος ο Κοντογιωργάκης Φανούριος του Ποδηλατικού Ομίλου της Κω. Ο Κοντογιωργάκης έδωσε μάχη μέχρι εσχάτων και στο τελευταίο μέτρο κατάφερε και πέρασε τον αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου, Μπάμπη Μπουντάκη (4ος Πανελληνίως) που έδειξε την κορυφαία κλάση του και σ' αυτό το αγώνισμα. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα έτρεξαν συνολικά 8 αθλητές του Πο. Συ. Λέσβου και κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: 5ος Πέππας Νικόλαος 7ος Γιαννούλης Παναγιώτης 8ος Νιδήμος Αστέριος 10ος Μοσχόβης Δημήτριος 11ος Ντάρας Γεώργιος και 12ος Λαϊνάς Κωνσταντίνος.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει δημόσια τον Αθλητή του Γιάννη Γιαννόγλου και του εύχεται κι άλλες τέτοιες πρωτιές. Συγχαρητήρια και στους Σαραϊδάρη, Μπουντάκη, Πέππα, Γιαννούλη, Νιδήμο, Μοσχόβη και Λαϊνά για τις κορυφαίες θέσεις που κατάφεραν στο αγώνισμα Eliminator MTB και μας έκαναν όλους περήφανους.

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Μυτιλήνης 2022 - Ανασκόπηση

Πλατεία Σαπφούς
Κυριακή 2/10/2022
Μυτιλήνη 18:00
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στη Στύψη αλλά και σε 10 άλλες Ελληνικές πόλεις η μεγάλη η πανελλήνια ποδηλατοπορεία του 2022 με τεράστια συμμετοχή. Συμμετοχή που αν μη τι άλλο στέλνει ξεκάθαρα και βροντόφωνα το μήνυμα ότι η υπάρχουσα ανυπαρξία στρατηγικής για το ποδήλατο ΠΡΕΠΕΙ άμεσα να ξεκινήσει. Σε ολόκληρο τον κόσμο που σκέφτεται τον πολίτη, ευνοούνται οι μετακινήσεις με ποδήλατο, πόδια, ΜΜΕ για το καλό της πόλης. Εμείς είμαστε ακόμα δέσμιοι της απαρχαιωμένης πολιτικής του περασμένου αιώνα να εκλέγουμε για να πραγματοποιηθούν προσωπικά ρουσφέτια. Κάποτε αυτό πρέπει να αλλάξει, ο κόσμος με τη συμμετοχή του το έδειξε, φτάνει να το καταλάβουν και οι αρχές και να μην κωφεύσουν μετά την 12η ετήσια μαζική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Μυτιλήνης, για τον τρόπο που χειρίζεται ο Δήμος μας τη μετακίνηση των πολιτών χωρίς αυτοκίνητο! Μετά από πόσες πορείες θα βρεθεί η Δημοτική αρχή που επιτέλους θα μας αποδεσμεύσει από την κατάληψη της αυτοκινητοκεντρικής πολιτικής; Ελπίζουμε αυτή να ήταν η τελευταία Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας.
Πάγιο αίτημα του ποδηλατικού κόσμου του νησιού η ύπαρξη υποδομών και ασφάλειας στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μέσα που εντάσσονται στη έννοια της μικροκινητικότητας, πεζούς, γονείς με καροτσάκι, ΑμεΑ, ανθρώπους που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Μαζί μας φέτος είχαμε την τιμή να έχουμε και τον σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας «Ελπίζω» τα μέλη του οποίου περπάτησαν μαζί μας με κοινά αιτήματα και τους ευχαριστούμε θερμά! Δώστε την πόλη στον άνθρωπο.
Φετινό σύνθημα, να ξυπνήσει ο ελέφαντας που κοιμάται. Να ξυπνήσει ο ελέφαντας και ν' αρχίσει να κινείται η Εθνική Στρατηγική για το ποδήλατο που ενώ έχει κατατεθεί μήνες πριν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν την ωθεί το Υπουργείο Μεταφορών προς τελική δημοσίευση. Να ξυπνήσει ο ελέφαντας της τοπικής αυτοδιοίκησης και μαζί του κι ο Δήμος μας, που από σχέδια του 2015 κι ενώ μετά από μια ολόκληρη θητεία, δεν έχει παραδώσει πλήρως ακόμα το έργο του ποδηλατόδρομου αναψυχής πίσω από το κάστρο, ενώ αδιαφορεί για έργα (κάγκελα) που αποκλείουν την πρόσβαση σ' αυτόν, νομίζει ότι έχει κάνει έργο για το ποδήλατο. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει τα επόμενα ποδηλατικά έργα, για να ολοκληρωθούν κι αυτά με τη σειρά τους (ευχόμαστε) 7 χρόνια μετά... Αντί αυτών και μετά από 4 ανύπαρκτα και χαμένα χρόνια, χρόνια που όλες οι πόλεις του κόσμου (2020-2021) εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην κατασκευή ποδηλατόδρομων, εδώ δεν έχει ξεκινήσει απολύτως τίποτα. Μπορεί η πολιτικοί του τόπου να σκέφτονται τις ψήφους σε σύντομο χρονικό διάστημα, εμείς όμως πρέπει να σκεφτούμε την πόλη μας σε 6-7 χρόνια. Ότι έργα εκπονηθούν σήμερα με τους ρυθμούς που παραδίδονται, θα ολοκληρωθούν το 2030. Αυτό να σκεφτούμε και να πιέσουμε να παρθούν αποφάσεις σήμερα.
Ο ποδηλατικός κόσμος και γενικότερα ο κόσμος της μικροκινητικότητας είναι μετά από μια δεκαετία διαμαρτυριών, πλέον πολύς στη Λέσβο και δεν πρέπει να τον αγνοεί καμία διοίκηση. Φέτος ήταν και η πρώτη χρονιά που έγιναν 2 Ποδηλατοπορείες στο νησί. Μία στη Μυτιλήνη και άλλη μια στη Στύψη εντάσσοντας τη Λέσβο το μόνο νησί με 2 ταυτόχρονες Πορείες την ίδια μέρα για τον ίδιο σκοπό! Η Λέσβος αλλάζει. Γίνεται πιο ποδηλατική. Το μόνο που μένει είναι να ασπαστεί αυτή την ιδέα και η πολιτεία και να μας παραδώσει υποδομές, να μας παραδώσει ένα πλήρες δίκτυο ασφαλών ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη για τις αστικές μας μετακινήσεις. Κάντε μας ν' αφήσουμε το αυτοκίνητο σπίτι, κάντε μας να ζήσουμε με υγεία, να είμαστε ενεργοί, αλλάξτε τώρα την πόλη για να μην είναι υποχρεωμένοι όλοι να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου οι πολίτες της Μυτιλήνης, διαδήλωσαν για το δικαίωμά τους να μετακινούνται με ασφάλεια στους δρόμους. Διεκδίκησαν υποδομές, διεκδίκησαν να απολαμβάνουν τη ζωή τους στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης και πάνω από όλα διεκδίκησαν Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο, που θα προωθήσει την χρήση του, αλλά και θα δημιουργήσει συγκεκριμένη προοπτική για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν. Μοιράστηκαν στο κοινό κουδουνάκια προσφορά του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, μπάρες και νερά προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Την εκδήλωση συνόδεψε με τις δυνατές μουσικές επιλογές της η Ντέπη Χατζηκαμπάνη την οποία κι ευχαριστούμε.
Σε κάθε κρίση το ποδήλατο είναι η λύση κι αυτή η λύση δίνει ζωή.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish