Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2022

3η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό - Video

3η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 3/4/2022 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, προσκεκλημένος του Συλλόγου "Συνεξέλιξη" συνποδηλάτησε σε μια μεγάλη πορεία με πεζούς και δρομείς, από το Δημοτικό Θέατρο μέχρι τα Τσαμάκια, διασχίζοντας τμήμα της προκυμαίας Μυτιλήνης. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήστε πλάνα από την πορεία που διοργανώθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τον αυτισμό.

Πωλείται GT Avalance 2.0

Πωλείται GT Avalance 2.0 Τροχοί 26”. Μέγεθος L. Μοντέλο 2011-12. Shimano 8-speed Χ 3 = 24, Πλαίσιο 6061 aluminium, 100mm μπροστινή ανάρτηση RST με lock out, τιμόνι Answer 720mm, Υδραυλικά δισκόφρενα, Κοντέρ.
Τιμή: 160€ συζητήσιμη Επικοινωνία: 6973000530, Σταύρος

Γύρος Αχλαδερής 2/4/2022

Γύρος Αχλαδερής 2/4/2022
Μόλις αλλάξει η ώρα τον Απρίλιο σε καλοκαιρινή, αρχίζουν στη Λέσβο οι "μακρινές" βόλτες, αυτές δηλαδή που απαιτούν χρόνο και έχουν διάρκεια που δεν επιτρέπει το χειμερινό ωράριο!
Πρώτη καθιερωμένη στο καλεντάρι μας, ο Γύρος Αχλαδερής. Μια όχι και τόσο απαιτητική βόλτα που είναι περισσότερο αναψυχή και λιγότερο "προπόνηση".
Η βόλτα ξεκινά λίγο πριν το καφενεδάκι του "Νώντα" στην Αχλαδερή. Έχει μια ώρα ανηφόρα 6,5 χλμ έως το πρώτο μικρό μονοπάτι 300 μέτρων που μας "ζεσταίνει" για το μεγάλο, το "καλό" μονοπάτι της βόλτας.
Το ωραιότερο μονοπάτι της διαδρομής είναι αμέσως μετά. Λέγεται "Πιστάκι Βασιλικών" με διάρκεια 2,3 χιλιόμετρα, όλο μονοπάτι, με περάσματα 4 φορές μέσα από ποτάμι με βραχώδη κοίτη, με μόλις 40 μέτρα αρνητικά υψομετρικά που κάνουν τη διαδρομή να απαιτεί πετάλι για να επιτευχθεί ο καλύτερος χρόνος που είναι περίπου στα 7-9 λεπτά διατηρώντας μια μέση ταχύτητα κοντά στα 20χλμ/ω.
Από κει περνάμε περιμετρικά γύρω από τη "Μικρή Λίμνη" που κι εδώ υπάρχει ωραίο μονοπάτι με τεχνικά σημεία. Ακολουθεί το πέρασμα κάτω από τον κεντρικό δρόμο, το δασάκι των Βασιλικών και ... οι Πηγές Πέσσας.
Φτάνουμε στο "πάνω" μπαλκονάκι κοντά στην κορυφή του καταρράκτη των Πηγών και κατεβαίνουμε την απότομη πλαγιά με τα μονοπάτια δίπλα στο χάσμα του γκρεμού των 15 μέτρων, μέχρι να φτάσουμε στο 2ο "μπαλκονάκι" στα μισά του καταρράκτη. Η διαδρομή συνεχίζει στην απότομη πλαγιά της χαράδρας μέχρι που να φτάσουμε στο επίπεδο των λιμνών κάτω που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ορμής του νερού κατά την πτώση, με αποτέλεσμα την φυσική εκβάθυνση της κοίτης των βράχων και τη δημιουργία 3ων φυσικών λιμνών.
Στο τέλος της βόλτας, μετά τα απέραντα καλλιεργήσιμα λιβάδια, που φτάνουν όσο βλέπει το μάτι, καταλήγουμε στην Παραλία Βασιλικών 1,3 χιλιόμετρα δίπλα στο κύμα που μας οδηγούν στην πασίγνωστη ευθεία της Αχλαδερής με τα κυπαρίσσια σε ευθεία. Συνήθως εκεί τον μήνα Απρίλιο συναντάμε και απέραντα πανέμορφα, κατάφοιτα λιβάδια παπαρούνας που σηματοδοτούν επίσημα την έλευση της άνοιξης του χρόνου.

Η διαδρομή στο Strava

School Streets

Μυτιλήνη 11/4/2050

School Streets

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου επισκέφθηκε και μας παρουσιάζει, έναν από τους 25 School Streets της Μυτιλήνης.
Ένα σχέδιο που ο Πο.Συ.Λε. είχε προτείνει στις αρχές με την ευκαιρία της μεταστέγασης του λιμανιού εκτός πόλης και την ελάφρυνση του ιστορικού κέντρου από το βάρος του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Οι School Streets εμποδίζουν την πρόσβαση στα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας, ενθαρρύνοντας πιο ενεργά τις μετακινήσεις με λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, θόρυβο και φυσικά με τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας για μικρούς και μεγάλους που θα επιλέξουν το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις.
Ο Πο.Συ.Λε. επισκέφτηκε το Κεντρικό Λύκειο Μυτιλήνης για να διαπιστώσει ότι το 91% των μετακινήσεων από και προς το σχολείο, γίνονται σήμερα με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish