Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Elysion Avance
Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος πρώτος στο X-Terra Greece 2021

8th XTERRA Greece Championship
Βουλιαγμένη 16/10/2021

Τον μικρό Παναγιώτη τον θυμόμαστε από τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις σε κάθε αγώνα τριάθλου που έχει λάβει μέρος. Ξεκίνησε από μικρός και τα "έβαζε" με ηλικιακά μεγαλύτερες κατηγορίες και συχνά νικούσε. Ο κόσμος τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Ο μικρός Παναγιώτης που δεν το έβαζε κάτω και πολεμούσε δυνατά μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό και την έκανε περήφανη. Σε κάθε του εμφάνιση πάει και όλο καλύτερα... και χθες 16/10/2021, έφτασε η μεγάλη στιγμή. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος τερμάτισε πρώτος γενικής στο 8th XTERRA Greece Championship που διεξήχθει στη Βουλιαγμένη Αττικής. Ο μικρός Παναγιώτης που μόλις έγινε 18 ετών (!) έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA.
Ο Παναγιώτης από την αρχή του αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα. Μόνος του αντίπαλος ο Jens Roth από τη Γερμανία.
Πρώτο τμήμα του αγώνα, η κολύμβηση με 1,5 χλμ και πρώτο τον Γερμανό με χρόνο 17:34 και τον τριαθλητή από τη Μυτιλήνη ν' ακολουθεί με 17:36... μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω. Οι καρδιές μας πάνε να σπάσουν. Ξέρουμε όλοι ότι το δυνατό σημείο του Παναγιώτη είναι το ποδήλατο... Στη διάρκεια των 30 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας, ο Παναγιώτης κι ενώ προηγείται, έχει μια πτώση που πάει να ανατρέψει τον αγώνα. Η αγωνία για τον τερματισμό κορυφώνεται. Παρόλο τον μικροτραυματισμό του, τερματίζει στο ποδήλατο πρώτος με χρόνο 1:19:22 και δεύτερο τον Jens Roth, μόλις αυτός τώρα 2 δευτερόλεπτα πίσω του! Κι έρχεται το τρέξιμο... 10 χιλιόμετρα ορεινού απαιτητικού τρεξίματος. Εκεί ο τριαθλητής από τη Μυτιλήνη, προπονημένος στην απαιτητική Αμαλή, δεν είχε αντίπαλο, δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για την κυριαρχία του κι έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, αφού έκανε μόνο στο τρέξιμο, μέσα σε 36:46΄΄ διαφορά 2,5 λεπτών από τον Roth. Ο συνολικός χρόνος του Παναγιώτη ήταν 2:15:28.856. Επικράτησε του κορυφαίου Γερμανού τριαθλητή Jens Roth που κατέκτησε τη 2η θέση με συνολικό χρόνο 02:18:09.959 και συνολικά 3 περίπου λεπτά πίσω από τον Παναγιώτη. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ιταλός Spinazzè Federico με συνολικό χρόνο 2:25:10.383. Εκτός της πρώτης θέσης Γενικής ο Παναγιώτης κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία του (M 15-19). Πρώτος της κατηγορία του (M 30-34) ήταν επίσης ο Roth Jens ενώ και ο τρίτος γενικής ο Ιταλός Spinazzè Federico ήταν πρώτος της κατηγορίας M 20-24.
Ο Παναγιώτης στη Βουλιαγμένη ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τη Γαλανόλευκη. Ένα παιδί που ήδη έχει κάνει περήφανο όλο το νησί της Λέσβου με τις έως τώρα εμφανίσεις του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Από χθες μπορεί και επίσημα πλέον να θεωρείται ο Νο1 καλύτερος "ορεινός" τριαθλητής της Ελλάδας.
Ένα παιδί που σε κάθε του εμφάνιση σηκώνει ψηλά τα χρώματα της Ελλάδας και μας κάνει να καμαρώνουμε όλους μας για το "GRE" της φόρμας του. Εμάς εδώ στη Λέσβο μας τιμά και μόνο η ευκαιρία που έχουμε να πάμε μια βόλτα μια πορεία μαζί ή να έχουμε μια συνάντηση μαζί του. Η Λέσβος έχει πάρα πολλά χρόνια να καμαρώσει για αθλητή αυτού του επιπέδου κι ευχόμαστε ο Παναγιώτης στο υπέρλαμπρό του μέλλον που διαγράφεται πλεον ολοκάθαρα, να έχει την κατάλληλη προβολή αυτή του η υπερπροσπάθεια, που τιμά και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου μια και διετέλεσε αθλητής του τμήματος της ποδηλασίας, και μέσα απ' όλο αυτό, να έχει την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη από την πολιτεία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα πιστέψει στο φαινόμενο "Μπιτάδος" αυτό το παιδί θαύμα, που είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα ότι πολύ σύντομα θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: https://www.my.esportevents.gr/results.php?id=20210027

Take A Kid Mountain Biking Day 2021 - Ανασκόπηση

Τσαμάκια Μυτιλήνη 2 Οκτωβρίου 2021
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε την ετήσια γιορτή "Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας" που έχει καθιερώσει η "Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας" εδώ και 14 χρόνια.
Η εκδήλωση έγινε σ' έναν πανέμορφο πνεύμονα πρασίνου, το άλσος Τσαμάκια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τόσο όμορφο, τόσο κοντά, τόσο κατάλληλο για "Ποδηλατικό Πάρκο" αλλά και τόσο ανεκμετάλλευτο κι εγκαταλειμμένο!
Από νωρίς 10δες παιδάκια όλων των ηλικιών και φύλων συνέρρεαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αλσύλλιο, για να πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στην ορεινή ποδηλασία.
Ηλικιακά τα παιδιά από 6 έως 12 χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Τα μικρά στο κέντρο της πλατείας διδάχτηκαν από τον εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και μέλος του Πο.Συ.Λε. Τίτο Χατζέλη (Lesvos Ride) σταθερή πορεία, φρενάρισμα και ασκήσεις ελιγμών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με κώνους. Τα λίγο μεγαλύτερα μεταφέρθηκαν με εκπαιδευτή τον Πρόεδρο του Πο.Συ.Λε. Ιγνάτη Λασκαρίδη, δίπλα ανάμεσα στα πεύκα όπου πήραν τα πρώτα τους απλά μαθήματα στο χώμα, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος τα μεγαλύτερα με τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννούλη (Ticket2Ride), πήραν γερές βάσεις με πιο σοβαρά μαθήματα, από τον διακεκριμένο αθλητή του ΠοΣυΛε. Το πάθος όλων των παιδιών, η χαρά τους, το χαμόγελο στα πρόσωπα, αλλά και η επιμονή τους να τα "καταφέρουν", οι ατέλειωτες δυνάμεις τους για "ακόμα ένα γύρο" η ευχάριστη "δυσκολία" των εκπαιδευτών να τα βγάλουν από την διαδρομή για να μπει το επόμενο παιδί, μας γέμισε δύναμη, κουράγιο και επιθυμία να επαναλάβουμε την εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ποδηλατικά δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν και εξέλιξαν τις οδηγικές τους ικανότητες από τόσο μικρή ηλικία. Και πραγματικά αυτή τη φορά αφού μαζέψαμε τα πάντα, καθαρίσαμε, μιλήσαμε και φεύγαμε... ακόμα είχαν μείνει παιδιά κι έκαναν τις διαδρομές με τους γονείς να αδυνατούν να τα κάνουν να σταματήσουν!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ποδηλατικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του συλλόγου, το Lesvos Ride αλλά και το νεοσύστατο ποδηλατικό κατάστημα Ticket2Ride, για την πολύτιμη παροχή βοήθειας που προσέφεραν στην εκπαίδευση των μικρών φίλων της ορεινής ποδηλασίας.
Κάθε φορά που γίνεται μια ποδηλατική εκδήλωση στην πόλη μας για παιδιά, διαπιστώνουμε πόσο λείπουν οι ποδηλατικές υποδομές από το νησί. Πόσο μικροί και μεγάλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατο αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν το μέρος, τον τρόπο... Εδώ λοιπόν, έρχεται ο Ποδηλατικός Σύλλογος κάθε πόλης να πραγματοποιήσει αρχικά εκδηλώσεις που θα πιάσουν τον παλμό και θα διαπιστώσουν τις επιθυμίες των συμπολιτών μας για περισσότερο ποδήλατο και θα τις μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα στις αρχές του τόπου με σκοπό να στρέψει το βλέμμα της πολιτείας στους συνανθρώπους μας που είτε επιθυμούν απλά να μετακινούνται με ποδήλατο στην πόλη, είτε επιθυμούν να αθλούνται σε ελεγχόμενο κι ασφαλή χώρο και θα ζητήσει από το Δήμο ποδηλατόδρομους, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ακόμα και ένα "Ποδηλατικό Πάρκο Αναψυχής", μέσα στο πράσινο, μέσα στην πόλη, μέσα στον αστικό ιστό... Ίσως το επόμενο βήμα να είναι εκεί δίπλα στον "1ο Ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης" να γίνει και το "1ο Ποδηλατικό Πάρκο Ορεινής Ποδηλασίας Μυτιλήνης"!!!

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Πωλείται Gost lector HTX

Πωλείται Gost lector HTX (carbon) 29" μέγεθος large( κατάλληλο για αναβάτες από 1,80-1,90) , με πιρούνι rockshox reba brain (αυτόματο ξεκλείδωμα) διαδρομής 110mm με άξονα 15mm, μετάδοση 2x10 shimano deore (πίσω), slx (μπροστά), φρένα xt., λάστιχα tubless αγορασμένα τον Μάιο. Ρόδες Dt Swiss. Το ποδήλατο είναι άριστη κατάσταση με γρατσουνιές από χρήση στο σκελετό (χωρίς να επηρεάζουν τη λειτουργικότητά του). Έχει γίνει γενικό σέρβις και αλλαγή πίσω ντεραγιέ , κασέτας, αλυσίδας.

Τιμή: 1000€  Επικοινωνία: 6936133997, Πάνος

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish