Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Το μεγάλο ταξίδι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τετάρτη 19:30 στο Open Space
Ο Steffen Streich στο διάστημα από 14 έως 28 Αυγούστου 2022 συμμετέχοντας στην εκδήλωση "Bring Them Back" ξεκίνησε με το ποδήλατό του από το Βρετανικό Μουσείο και μετά από 3000 χιλιόμετρα, τερμάτισε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η δράση αυτή είχε ιερό σκοπό και διοργανώθηκε σαν ένα κίνημα υποστήριξης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το μουσείο του Λονδίνου στην Ακρόπολη. Μαζί με τον Στέφανο συνποδηλάτισαν οι Βασιλική Βουτζαλή, Γιάννης Ευθυμίου, Bασίλης Κόρδας, Σταύρος Σούμας και στο Ελληνικό έδαφος μαζί τους ο αθλητής ΑΜΕΑ Χρήστος Κορομηλάς, άτομο με αναπηρία όρασης.
Την Τετάρτη 7/12/2022 στις 07:30 μμ ο Steffen Streich θα μιλήσει στο Open Space για την ποδηλατική εκστρατεία #bringthemback που έγινε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

"Bring Them Back"

Νέο Ποδηλατικό κατάστημα στην πόλη της Μυτιλήνης - AGIASSOTELLIS BIKE SERVICE

Νέο Ποδηλατικό κατάστημα στην πόλη της Μυτιλήνης. Το επισκεφτήκαμε, γνωρίσαμε τον ιδιοκτήτη κο Αγιασσωτέλλη και σας το παρουσιάζουμε.
Στο AGIASSOTELLIS BIKE SERVICE, του Μανώλη Αγιασσωτέλλη στη Μυτιλήνη, πέραν από την πώληση παντός τύπου ποδηλάτων και αξεσουάρ, σας παρέχει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών σε ότι αφορά τη συντήρηση και επισκευή του ποδηλάτου σας.
Το AGIASSOTELLIS BIKE SERVICE, προσφέρει στο πελατολόγιο του, αξιόπιστες, γρήγορες και οικονομικές τεχνικές υπηρεσίες, αλλαγή σαμπρέλας η εξωτερικού ελαστικού, ακτινολόγηση, ρύθμιση ταχυτήτων, αλλαγή φρένων, αντικατάσταση ντιζών ή όποια άλλη εργασία χρειάζεται το ποδήλατο σας.
Στη διεύθυνση του, στην οδό Ασκληπιού στη Χρυσομαλλούσα, στο ποδηλατάδικο παρέχει, όλες τις τεχνικές υπηρεσίες που αφορούν τη συντήρηση, επισκευή, αναβάθμιση του ποδηλάτου σας καθώς και την πώληση / τοποθέτηση ανταλλακτικών και αξεσουάρ.
Mountain bikes, Trekking, Fitness, Hybrid, BMX, Fat bikes, Cruiser, Πόλης, Δρόμου, Αναδιπλούμενα, Ηλεκτρικά, Τριάθλου, Χρονομέτρου, Παιδικά, Προπαιδευτικά, Τρίτροχα, Τετράτροχα, Μονόροδα ή ότι άλλο και εάν διαθέτετε ανεξαρτήτου τύπου ή μάρκας, το νέο κατάστημα είναι εδώ για να σας υποστηρίξει!
Το AGIASSOTELLIS BIKE SERVICE αναλαμβάνει να εκπληρώσει οποιαδήποτε μικροεπισκευή στον χώρο σας ή για πιο σημαντική εργασία να το παραλάβει και να το μεταφέρει στο κατάστημα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ασκληπιού 54, Τ.Κ. 81100, Μυτιλήνη - Λέσβος
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2251303140 & 6975871685
SOC. NETWORKS: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087380794477&sk=about

Αλλάξτε ταχύτητα

Μυτιλήνη 5/12/2050
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Με μεγάλη Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις του για το 2050 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.
Με μήνυμα “Αλλάξτε ταχύτητα” απευθύνεται στο Δήμαρχο και ζητά να αλλάξει ταχύτητα στον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται, μελετά, διαχειρίζεται, υλοποιεί, ολοκληρώνει και παραδίδει τα έργα ποδηλατικών υποδομών στους πολίτες. Οι επενδύσεις στην ποδηλασία και το περπάτημα εξακολουθούν να είναι κάτω από το 1% σε σύγκριση με άλλες δαπάνες μεταφορών ή αθλημάτων. Όταν οι άνθρωποι χρειάζονται φθηνότερο τρόπο μετακίνησης είναι πλέον ανάγκη να στραφούν στο ποδήλατο και για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένα ασφαλές κι εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων που θα συνδέει όλες τις γειτονιές με το κέντρο. Δεν γίνεται ένα έργο στις μέρες μας, να κάνει πάνω από 8 χρόνια για να παραδοθεί στο κοινό. Πρέπει ν' αλλάξει ταχύτητα ο Δήμος στον τρόπο που αποφασίζει αρχικά τα έργα κι αυτά να γίνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Τα έργα σ’ έναν τόπο πρέπει να προηγούνται της ανάγκης! Αποτέλεσμα αυτής της υστέρησης είναι η συνεχώς αυξημένη μετακίνηση με ποδήλατο μέσα στην πόλη, να μην μπορεί να καλυφθεί από τα υλοποιούμενα έργα και έτσι και οι χρήστες του δρόμου να αγανακτούν και εξέλιξη να μην υπάρχει στο αιώνιο θέμα του κυκλοφοριακού στη Μυτιλήνη.

Ημέρα Βουνού 2022

Την Κυριακή 11/12/2022 ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού διοργανώνοντας βόλτα στην Αμαλή.
Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται παγκοσμίως ως Ημέρα Βουνού. Για 12η χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορεινή ποδηλασία στη Λέσβο. Η Παγκόσμια ημέρα Βουνού έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρηση και προστασία του βουνού αλλά και την ανάδειξή του ζωτικού ρόλου που παίζει στη ζωή των ανθρώπων. Η Αμαλή είναι δίπλα μας και πάντα μας χαρίζει ατέλειωτες ώρες προπόνησης, αναψυχής, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Για αυτό πάντα είμαστε εκεί να την τιμάμε και να την προστατεύουμε.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 10:30 πμ ξεκινάμε με τα ποδήλατα από την Αγία Μαρίνα (κάτω από το γήπεδο) με προορισμό το εκκλησάκι της Παναγίας της Αμαλής. Εκεί (στις 12:00) θα βρούμε όσους επιθυμούν να έρθουν στην εκδήλωση με τις οικογένειές τους και ν' ανέβουν με αυτοκίνητο. Εκεί θα υπάρχει σταντ του Ποδηλατικού Συλλόγου με ζεστά ροφήματα και γλυκά. Έτσι θα τιμήσουμε και φέτος τα μονοπάτια, το βουνό και τη φύση που μας προσφέρουν τόσα πολλά και η αξία τους είναι ανεκτίμητη.
Εφοδιαστείτε με νερό, σνακ, καλά προετοιμασμένο ποδήλατο και όπως πάντα, το κράνος σας.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish