Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

3 Πρωταθλήματα μέσα σε 12 μήνες

29/5/2023
Σήμερα κλείνουμε χρόνο από την πρώτη αυτή φορά που αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου φόρεσε την επίσημη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας και μαζί μ' αυτό γιορτάζουμε μια χρονιά που έφερε τόσες ποδηλατικές επιτυχίες στο νησί! Όσο κι αν προσπαθούμε να φέρουμε στο μυαλό Λεσβιακό αθλητικό σύλλογο και μάλιστα νεοσύστατο που να έφερε σε λιγότερο διάστημα από 12 μήνες (από σήμερα) 3 Πρωταθλήματα (Πανελλήνια και Ομίλων), μας είναι αδύνατον.
Στις 29/5/2022 στην Αργιθέα Καρδίτσας o Αστέριος Νιδήμος γίνεται ο πρώτος πρωταθλητή Ελλάδας από το σύλλογό μας, στο αγώνισμα Marathon ΜΤΒ Μάστερς του 2022.
Στις 1/10/2022 ο Γιάννης Γιαννόγλου, αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδας Eliminator MTB Μάστερς στο Μόλυβο.
Στις 9/4/2023 πάλι ο Γιάννης Γιαννόγλου στην κατηγορία Μάστερς στο αγώνισμα XCO Πρωτάθλημα Αττικής Ορεινής Ποδηλασίας 2023 στέφεται Πρωταθλητής.
Κι εδώ σίγουρα δεν θα αναφερθούμε σε 2ες, 3ες κλπ θέσεις και τις πολύ καλές εμφανίσεις που κατέγραψαν οι κορυφαίοι αθλητές του τοπικού συλλόγου.
Παρόλα αυτά όμως και δυστυχώς, η αθλητική ποδηλασία στον τόπο μας δεν έχει την απαιτούμενη από τα τοπικά ΜΜΕ προβολή (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ούτε και την απαιτούμενη αναγνώριση από τις αρχές του τόπου που εξυμνούν με διαγγέλματα την μετριότητα, αγνοώντας αυτούς που πραγματικά προσπαθούν και προβάλλουν ευγενικά την αθλητική κουλτούρα του τόπου μας, έξω από το νησί μας, ακόμα κι έξω από την Ελλάδα.

Νέος Ποδηλατόδρομος Αεροδρομίου

Μυτιλήνη 29/5/2050

Νέος Ποδηλατόδρομος Αεροδρομίου

Εγκαίνια είναι έτοιμα να κάνει το νέο υπερσύγχρονο έργο του Πεζόδρομου - Ποδηλατόδρομου στο πλάι της ανακαινισμένης οδού του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Μοντέρνα αισθητική, ποιοτική κατασκευή, ασφάλεια και μελέτη έργου που μόνο ο Δήμος Μυτιλήνης είναι άξιος να παραδώσει στους Λέσβιους πολίτες. Παράλληλα με τη θάλασσα, με θέα την πόλη της Μυτιλήνης, είναι ο τέλειος περίπατος αναψυχής, ενώ συμβάλει παράλληλα στην βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη και αποτελεί τον Νο1 τρόπο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Ένα έργο πνοής, ανάπτυξης, πολιτισμού, ακριβώς εκεί που το χρειάζεται η πόλη. Στην είσοδο των τουριστών - επισκεπτών της πόλης. Η βιτρίνα, ο προθάλαμος της ποιότητας, της εύρυθμης λειτουργίας, της ανθρωπιάς και του πολιτισμού που σε περιμένει αμέσως μετά την είσοδό σου στην πόλη της Μυτιλήνης.

Lesvos Brevet 200km "Ελιά και πεύκο" 2023 - Ανασκόπηση

Μυτιλήνη 27/5/2023
Με επιτυχία και για 10η φορά διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία Brevet στη Λέσβο (σε διοργάνωση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) Brevet 200ων χιλιομέτρων στο νησί της Λέσβου.
Τα Brevet είναι ποδηλατικές διοργανώσεις ποδηλατικού τουρισμού, που αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία για αθλητές ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων να γνωρίσουν ένα νέο μέρος, ένα νησί ολόκληρο σε μία μέρα!
Οι διοργανωτές σύλλογοι πρέπει να συνδυάσουν τα ωραιότερα μέρη του νησιού, κάθε φορά διαφορετικά, με μια ήπιας δυσκολίας διαδρομή, συνήθως πριν το καλοκαίρι.
Η μεγάλη ευκαιρία για τον ποδηλατικό Σύλλογο του νησιού, να προβάλει τις ομορφιές της Λέσβου στους ποδηλατικούς τουρίστες, επετεύχθει με τον καλύτερο τρόπο. Αθλητές από Ξάνθη, Σέρρες, Ηράκλειο, Ελευσίνα, και μέσα από τη Λέσβο, Καλλονή, Στύψη, Πληγώνι, Δάφια και Μυτιλήνη πλαισίωσαν τις 30 συμμετοχές που εκκίνησαν το 200άρι της Λέσβου.
Η διοργάνωση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.
Από τους 30 που πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν εντός χρόνου 22 ενώ 8 ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
Η διαδρομή καλύφθηκε σε 7 ώρες και 3 λεπτά έως και 12 ώρες και 22 λεπτά. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν οι καλύτερες κι ευχόμαστε σε όλους καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή στον τόπο τους.
Το ΔΣ του ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντας και ιδιαίτερα όλους αυτούς που συνδύασαν τις διακοπές τους με την συμμετοχή τους στο Brevet μας. Επίσης τις επιχειρήσεις και συλλόγους που βοήθησαν στα σημεία ελέγχου και συγκεκριμένα, το Μουσικό καφενείο (εκκίνηση-τερματισμόο), το Κέντρο Επίπλου Χαλκοδαίμων στην Καλλονή(1ο Control), το Parasol Beach Bar στην Σκάλα Ερεσού (2ο Control) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης στη Στύψη (3ο Control). Τέλος ευχαριστούμε το Ούζο Veto και το Οικογενειακό Αγρόκτημα Λέσβου Τεπές για τα αναμνηστικά προϊόντα που δόθηκαν στους συμμετέχοντες. Φυσικά για μια ακόμη φορά όλη η διοργάνωση έγινε χάρη στην στήριξη των χορηγών μας, Eco Technology by Korakas GROUP, Δημήτρης Ευστρ. Κατζουρίδης, Χρωματοπωλείο ΜΑΝΙΑΤΕΛΛΗΣ, Elysion Hotel, Anagno Cycles, Ticket2Ride, Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια, BIKE Service, Kassimatis Cycling, Peugeot Μυρσινιάς ΑΒΕΕ.
Πίνακας με χρόνους κοντρόλ και τερματισμού: ΕΔΩ
Περισσότερες φωτό ΕΔΩ:

Πεζόδρομος Ποδηλατόδρομος Αεροδρομίου

Μυτιλήνη 25/5/2023
Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ το δελτίο τύπου των τοπικών αρχών για την επίλυση του θέματος με τον αιγιαλό που απέκλειε κάθε πιθανότητα εκκίνησης του έργου Πεζόδρομου - Ποδηλατόδρομου ανατολικού μετώπου προς το αεροδρόμιο, που έχει ανακοινωθεί από το 2012 και κάθε χρόνο διαβάζουμε Δελτία Τύπου για την λύση ενός ακόμα προβλήματος μετά τη λύση του προηγούμενου που θα μας έφερνε πιο κοντά στην υλοποίηση. Ένα έργο που μένει στα συρτάρια των τοπικών αρχών κάτω από άλλα ανεκπλήρωτα έργα για πάνω από μια δεκαετία, επιτέλους ελπίζουμε πλέον να μπήκε σε μια σειρά για να ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια.
Το πρόβλημα με τον αιγιαλό εντοπίστηκε πριν 5 χρόνια περίπου όταν οι τότε τοπικές αρχές σε έργα συντήρησης που ξεκίνησαν να πραγματοποιήσουν, αναγκάστηκαν να διακόψουν κάθε επέμβαση. Ο δρόμος από το 1985 που "επεκτάθηκε" τότε μέσα στη θάλασσα με συνοπτικές διαδικασίες (από τα χώματα εργασιών του αεροδρομίου) δεν είχε νομιμοποιηθεί ποτέ, ούτε και κανένας σκέφτηκε ποτέ να το κάνει, όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι φτάσαμε στο 2012 να χρηματοδοτούνται εγκεκριμένα έργα Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου "μέσα στη θάλασσα" και το 2018 ακόμα να "ανακαλύπτουμε" ότι χτίζαμε πύργους στην άμμο! Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από το 2018 (άλλος θα πει 5 χρόνια προσπαθειών, άλλος 5 χρόνια αδράνειας) για να εγκριθεί το αίτημα από τις αρμόδιες αρχές κι έτσι 11 χρόνια μετά το 2012 να ελπίζουμε ότι την επόμενη 4ετία πιθανόν θα ξεκινήσει το έργο!
Η πρώτη εικόνα των τουριστών στο νησί, η βιτρίνα όσων φτάνουν στο νησί με αεροπλάνο, επιτέλους θα αναβαθμιστεί. Κι ευχόμαστε πριν ξεκινήσει το έργο, να μην παραμείνει στις αναφορές "Σουράδα" - Αεροδρόμιο" αλλά να συνεχίσει έως τη θέση "Κάτια", όπως είχε εκπονηθεί από την αρχή, 2 χιλιόμετρα πιο πέρα από το παλιό αεροδρόμιο και να μην κόβεται απότομα στον νέο κόμβο της Fraport.
Μαζί με τον Πεζόδρομο Ποδηλατόδρομο θα πραγματοποιηθούν ακόμα 4 έργα (κόμβοι, παρακάμψεις, διαμορφώσεις) στην περιοχή που στόχο έχουν την ασφάλεια στην μετακίνηση των πολιτών.
Ας ευχηθούμε, γι ακόμη μια φορά αυτό να ήταν το τελευταίο πρόβλημα που λύθηκε και σύντομα να ξεκινήσουν τα έργα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish