Μαστορέματα

Elysion Avance

Items filtered by date: Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2021

Παγκόσμια ημέρα βουνού 2021

Προσοχή! Λόγω κακών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν στην περιοχή της Αμαλής, η προγραμματισμένη δράση ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Την Κυριακή 12/12/2021 ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού διοργανώνοντας βόλτα στην Αμαλή και στολισμό του ποδηλατικού δέντρου!
Κάθε χρόνο η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται παγκοσμίως ως Ημέρα Βουνού. Για 11η χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορεινή ποδηλασία στη Λέσβο. Η Παγκόσμια ημέρα Βουνού έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρηση και προστασία του βουνού αλλά και την ανάδειξή του ζωτικού ρόλου που παίζει στη ζωή των ανθρώπων. Η Αμαλή είναι δίπλα μας και πάντα μας χαρίζει ατέλειωτες ώρες προπόνησης, αναψυχής, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Για αυτό πάντα είμαστε εκεί να την τιμάμε και να την προστατεύουμε.
Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 10:30 πμ ξεκινάμε ποδηλατώντας από την Αγία Μαρίνα (κάτω απ το γήπεδο) με προορισμό το εκκλησάκι της Παναγίας της Αμαλής. Εκεί θα βρούμε ένα πευκάκι (από αυτά που έχουμε συμβάλει στη σπορά τους μερικά χρόνια πριν) και θα το στολίσουμε συμβολικά με οικολογικά στολίδια. Στη βόλτα για την Ημέρα βουνού όλοι φέρνουμε από ένα στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας. Έτσι θα τιμήσουμε το δέντρο, το δάσος ολόκληρο το βουνό, τη φύση, που μας προσφέρουν τόσα πολλά και η αξία τους είναι ανεκτίμητη.
Εφοδιαστείτε με νερό, σνακ, καλά προετοιμασμένο ποδήλατο και όπως πάντα, το κράνος σας.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish