Μαστορέματα

Elysion Avance
Ιγνάτης Λασκαρίδης

Ιγνάτης Λασκαρίδης

Enduro Greek Series 2021 Poikillers

Ο τελικός του πρωταθλήματος Enduro Greek Series(EGS) για το 2021 γράφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ποικίλο όρος στην Πετρούπολη Αττικής. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας ENDURO για κατηγορίες ανδρών και γυναικών από την ΕΟΠ.
Διοργανωτής του αγώνα ήταν ο Ποδηλατικός – Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης, ο οποίος σε συνεργασία με τους τοπικούς ποδηλάτες ετοίμασε 4 ειδικές διαδρομές απαιτητικές όπως αρμόζει σε ένα τελικό αγώνα. Το κύριο χαρακτηριστικό όλων ήταν ή πέτρα, τα στενά περάσματα και οι πολλές στροφές οι οποίες είχαν πολύ καλή στήριξη. Η βροχή που έπεσε το βράδυ της Παρασκευής αλλά και του Σαββάτου, είχε σαν αποτέλεσμα να φύγει όλο το χώμα που με πολύ κόπο είχαν τοποθετήσει για τις ανάγκες του αγώνα οι διοργανωτές και σε συνδυασμό με το βρεγμένο τερέν έκανε όλους τους αναβάτες σκεπτικούς για τις ρυθμίσεις και τον εξοπλισμό του ποδηλάτου.
Την Κυριακή ο ήλιος μας έκανε την χάρη να εμφανιστεί από το πρωί και η διοργάνωση σωστά καθυστέρησε την εκκίνηση κατά μια ώρα για να προλάβουν να στεγνώσουν οι διαδρομές. Εκκίνηση πήραν πρώτα τα ηλεκτρικά με ρεκόρ συμμετοχών..... 24 εγγραφές και 18 τερματίσαντες. Συνέχεια είχαν οι κατηγορίες Men Elite, Men, Under-21, Master, Veterans και Womens.
Από αγωνιστικής πλευράς κυριάρχησε στην γενική κατάταξη ο Σωκράτης Ζώτος(Under-21) με δεύτερο τον Ελισσαίο Γούβη(Men Elite) και τρίτο τον Αγιομαυρίτη Γιώργο(Under-21). Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα. Η Λέσβος εκπροσωπήθηκε από τον αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου Παναγιώτη Γιαννούλη ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει την 4η Θέση στην κατηγορία MEN και τους Μωυσή Νίκο που κατάκτησε την 2η θέση στην κατηγορία VETERANS, Λασκαρίδη Ιγνάτη 5ος στην κατηγορία MASTER και τον Αλέξανδρο Κέλμαλη 11ος στην κατηγορία MEN ELITE.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά του τέλος του αγώνα ανακοινώθηκαν οι προορισμοί του EGS για το 2022 και η Λέσβος θα έχει την χαρά και τιμή να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, τον Μάιο του 2022. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε επόμενη φάση.

Biketify 2021 - Πιστοποιημένες επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο

Ο Πο. Συ. Λέσβου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν σχέση με τον τουρισμό, να συμμετάσχουν στο Biketify 2021.
Προσφάτως λάβαμε μια επιστολή από την Ελληνική Ένωση Αστικής Ποδηλασίας, στο τελευταίο Δ.Σ. της οποίας συμμετείχαμε και εμείς, μια και είμαστε ιδρυτικά μέλη, για το θεσμό Biketify. (αναλυτικά μπορείτε να μελετήστε παρακάτω στη συνημμένη επιστολή και τα 2 συνημμένα έντυπα που λάβαμε και σας προωθούμε)
Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας στον ποδηλατικό τουρισμό και στη σημασία του τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3% του συνολικού τουρισμού πανευρωπαϊκά (με την Ελλάδα ακόμα να είναι στο μηδέν) και τείνει να φτάσει έως και το 5% τα επόμενα χρόνια. Η Λέσβος έχει ένα από τα ωραιότερα πακέτα για ποδηλασία, αμέτρητα μικρά και μεγάλα βουνά, αναρίθμητα μονοπάτια στους ατέλειωτους ελαιώνες, πανέμορφα τοπία, καταπράσινα δάση πεύκης, ανεπτυγμένο δίκτυο μονοπατιών (πεζοπορικών και ποδηλατικών), ενδιαφέρον οδικό δίκτυο και πάνω απ' όλα, 320 μέρες ηλιοφάνεια, μικρό και ήπιο χειμώνα, και γενικά μέρες χωρίς ακραίες θερμοκρασίες! Στοιχεία που δεν τα εκτιμάμε αλλά εξιτάρουν το νέο κύμα τουριστών. Η Λέσβος έχει έναν πολύ δυνατό και δραστήριο ποδηλατικό σύλλογο, πληθώρα ποδηλατικών εξειδικευμένων ποδηλατικών επιχειρήσεων από πωλήσεις, επισκευές, πλήρη γκάμα ανταλλακτικών έως και διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων, περιηγήσεων, εκδρομών... Τομείς που μετα βεβαιότητας μπορούν να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο είδος τουρισμού.
Το Biketify δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΤΟΠΟς (Τουρισμός με ΠΟδήλατο - Τ1ΕΔΚ-04981- Δράση ΕΔΚ). Δρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι κάτι που σίγουρα η ίδια η Ευρωπαϊκή ένωση θα προωθήσει στους πολίτες της με πολλούς τρόπους. Όλες οι πιστοποιημένες φιλικές προς το ποδήλατο επιχειρήσεις θα καταγραφούν σε ένα χάρτη. Κάθε τουρίστας (που ενδιαφέρεται γι αυτό το είδος τουρισμού) θα μελετήσει αυτόν τον χάρτη για να δει ποιο μέρος στην Ευρώπη του παρέχει υπηρεσίες φιλικές προς το ποδήλατο. Ας είναι κι η Λέσβος εκεί... με πολλά είδη επιχειρήσεων!
Καιρός είναι να πάψουμε να σκεφτόμαστε (όπως οι πρόγονοί μας) πάνω στον τουρισμό και να στραφούμε (και) σ' αυτά που αρέσουν στις νεότερες ηλικίες τουριστών. Αυτούς που θα στηρίξουν τον Ευρωπαϊκό τουρισμό την επόμενη και τη μεθεπόμενη τουλάχιστον δεκαετία. Τα ποδηλατικά καταστήματα, κάθε είδους επιχείρηση που έχει άμεση ή έμμεση επαφή με τον τουρίστα, πρακτορεία, ξενοδοχεία, όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να στραφούν άμεσα στα νέα μέσα προσέλκυσης τουριστών και τις νέες τάσεις. Αυτές που θα επικρατήσουν από εδώ και πέρα. Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή Λεσβιακών επιχειρήσεων στην παρακάτω λίστα. Όταν οι νέοι ενδιαφερόμενοι διαβάζουν τις λίστες ανα την Ευρώπη που πληρούν τις προδιαγραφές που θα τους κάνουν να επιλέξουν τον επόμενο τουριστικό τους προορισμό, καλό θα είναι να είναι εκεί το δικό μας νησί πρώτο. Να είμαστε από τους πρώτους εγγεγραμμένους με πολλές φιλικές στο ποδήλατο επιχειρήσεις. Πιστευουμε οτι αν κινηθούμε σωστά σ' αυτόν τον τομέα, θα καταφέρουμε να πιάσουμε ένα μεγάλο τμήμα αυτής της ανερχόμενης μορφής τουρισμού, φτάνει να ενταχθουν αρκετές επιχειρήσεις σ' αυτό το δίκτυο νωρίς. Αν αυτό γίνει έγκαιρα, πριν προλάβουν να ανταποκριθούν άλλες χώρες, θα πάρουμε σίγουρα ένα μεγάλο μερίδιο της πίτας και η πληττόμενη από πολλά τουριστική σεζόν της Λέσβου θα δει και να επιμηκύνεται και να ενδυναμώνεται από άλλα, έξω από τα συνηθισμένα (σε μας) είδη τουρισμού.
Από σας, θα θέλαμε να μελετήστε τα παρακάτω έντυπα και να επιλέξτε να καταγράψτε την επιχείρησή σας στο Biketify. Είναι μια κίνηση που μόνο πίσω δεν θα πάει τον τουρισμό στην Ελλάδα! Είναι μια νέα ιδέα που εδώ και τώρα πρέπει να πιστέψουμε πρώτοι στην Ευρώπη. Για το καλό του νησιού της Λέσβου.

Biketify - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βiketify Corporate Presentation 2021 part1

Βiketify Corporate Presentation 2021 part2

 

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος πρώτος στο X-Terra Greece 2021

8th XTERRA Greece Championship
Βουλιαγμένη 16/10/2021

Τον μικρό Παναγιώτη τον θυμόμαστε από τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις σε κάθε αγώνα τριάθλου που έχει λάβει μέρος. Ξεκίνησε από μικρός και τα "έβαζε" με ηλικιακά μεγαλύτερες κατηγορίες και συχνά νικούσε. Ο κόσμος τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Ο μικρός Παναγιώτης που δεν το έβαζε κάτω και πολεμούσε δυνατά μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό και την έκανε περήφανη. Σε κάθε του εμφάνιση πάει και όλο καλύτερα... και χθες 16/10/2021, έφτασε η μεγάλη στιγμή. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος τερμάτισε πρώτος γενικής στο 8th XTERRA Greece Championship που διεξήχθει στη Βουλιαγμένη Αττικής. Ο μικρός Παναγιώτης που μόλις έγινε 18 ετών (!) έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA.
Ο Παναγιώτης από την αρχή του αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα. Μόνος του αντίπαλος ο Jens Roth από τη Γερμανία.
Πρώτο τμήμα του αγώνα, η κολύμβηση με 1,5 χλμ και πρώτο τον Γερμανό με χρόνο 17:34 και τον τριαθλητή από τη Μυτιλήνη ν' ακολουθεί με 17:36... μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω. Οι καρδιές μας πάνε να σπάσουν. Ξέρουμε όλοι ότι το δυνατό σημείο του Παναγιώτη είναι το ποδήλατο... Στη διάρκεια των 30 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας, ο Παναγιώτης κι ενώ προηγείται, έχει μια πτώση που πάει να ανατρέψει τον αγώνα. Η αγωνία για τον τερματισμό κορυφώνεται. Παρόλο τον μικροτραυματισμό του, τερματίζει στο ποδήλατο πρώτος με χρόνο 1:19:22 και δεύτερο τον Jens Roth, μόλις αυτός τώρα 2 δευτερόλεπτα πίσω του! Κι έρχεται το τρέξιμο... 10 χιλιόμετρα ορεινού απαιτητικού τρεξίματος. Εκεί ο τριαθλητής από τη Μυτιλήνη, προπονημένος στην απαιτητική Αμαλή, δεν είχε αντίπαλο, δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για την κυριαρχία του κι έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, αφού έκανε μόνο στο τρέξιμο, μέσα σε 36:46΄΄ διαφορά 2,5 λεπτών από τον Roth. Ο συνολικός χρόνος του Παναγιώτη ήταν 2:15:28.856. Επικράτησε του κορυφαίου Γερμανού τριαθλητή Jens Roth που κατέκτησε τη 2η θέση με συνολικό χρόνο 02:18:09.959 και συνολικά 3 περίπου λεπτά πίσω από τον Παναγιώτη. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ιταλός Spinazzè Federico με συνολικό χρόνο 2:25:10.383. Εκτός της πρώτης θέσης Γενικής ο Παναγιώτης κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία του (M 15-19). Πρώτος της κατηγορία του (M 30-34) ήταν επίσης ο Roth Jens ενώ και ο τρίτος γενικής ο Ιταλός Spinazzè Federico ήταν πρώτος της κατηγορίας M 20-24.
Ο Παναγιώτης στη Βουλιαγμένη ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τη Γαλανόλευκη. Ένα παιδί που ήδη έχει κάνει περήφανο όλο το νησί της Λέσβου με τις έως τώρα εμφανίσεις του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Από χθες μπορεί και επίσημα πλέον να θεωρείται ο Νο1 καλύτερος "ορεινός" τριαθλητής της Ελλάδας.
Ένα παιδί που σε κάθε του εμφάνιση σηκώνει ψηλά τα χρώματα της Ελλάδας και μας κάνει να καμαρώνουμε όλους μας για το "GRE" της φόρμας του. Εμάς εδώ στη Λέσβο μας τιμά και μόνο η ευκαιρία που έχουμε να πάμε μια βόλτα μια πορεία μαζί ή να έχουμε μια συνάντηση μαζί του. Η Λέσβος έχει πάρα πολλά χρόνια να καμαρώσει για αθλητή αυτού του επιπέδου κι ευχόμαστε ο Παναγιώτης στο υπέρλαμπρό του μέλλον που διαγράφεται πλεον ολοκάθαρα, να έχει την κατάλληλη προβολή αυτή του η υπερπροσπάθεια, που τιμά και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου μια και διετέλεσε αθλητής του τμήματος της ποδηλασίας, και μέσα απ' όλο αυτό, να έχει την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη από την πολιτεία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα πιστέψει στο φαινόμενο "Μπιτάδος" αυτό το παιδί θαύμα, που είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα ότι πολύ σύντομα θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: https://www.my.esportevents.gr/results.php?id=20210027

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish