Συμβουλές

Items filtered by date: Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2022

Bike Friendly Hotels

Ξενοδοχεία φιλικά στο ποδήλατο.

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η καλύτερη επιλογή για την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε προορισμούς που η High Season δεν κρατάει 8 μήνες. Από την πλειάδα των προϊόντων που προτείνονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, τα περισσότερα, είτε απαιτούν μεγάλες και χρονοβόρες επενδύσεις, είτε είναι αδύνατον να υλοποιηθούν. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120 ξενοδοχεία Bike Friendly που φαίνονται σε όποιον εκτός (ή και εντός) Ελλάδας αποφασίσει να επισκεφθεί τη χώρα μας και θέλει είτε να το κάνει με ποδήλατο, είτε να βρει εδώ έτοιμες τις εγκαταστάσεις για να επισκεφτεί τις Λεσβιακές τοποθεσίες ποδηλατώντας. Δυστυχώς η Λέσβος κλείνει την πόρτα σε όλο αυτό το είδος τουρισμού στέλνοντάς τους όλους σε άλλα Ελληνικά νησιά. Μπορεί πολλές επιχειρήσεις της Λέσβου να είναι σήμερα φιλικές στο ποδήλατο, σημασία όμως σήμερα έχει, τι απ' όλα αυτά, προβάλεται εκεί έξω. Όταν ο Ευρωπαίος πληκτρολογήσει πιστοποιημένα Bike Friendly ξενοδοχεία δε θα δει ούτε ένα τη Λέσβο. Αν περιμένουμε και το 2023 να προσελκύσουμε τουρίστες με βρακοφόρους, ούζο, φέτα και λαδοτυρι θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά μακριά νυχτωμένοι! Οι ελπίδες μας ότι θα κάνει κάτι η τοπική αυτοδιοίκηση για τον τουρισμό καλύτερα να ξεχαστούν. Αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί γι αυτό, αποτέλεσμα δεν πρόκειται να δει το νησί. Απαιτείται προσπάθεια, στοχευμένες κινήσεις, βλέμμα στο μέλλον, χρήματα και κόπος, επιμονή και υπομονή γιατί ότι είναι να γίνει δεν θα γίνει μέσα σ' ένα χρόνο.

Το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα εισοδήματα. Το είδος αυτού του τουρίστα θα τον τραβήξουν οι υποδομές. Και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έχει προσπαθήσει πολύ γι αυτό. Σίγουρα μέσα από τις σελίδες του στο διαδίκτυο ο τουρίστας μπορεί να ενημερωθεί για τα πάντα. Έως το τέλος του 2022 θα είναι έτοιμο και η νέα ιστοσελίδα του νέου ποδηλατικού μονοπατιού με πληθώρα πληροφοριών για τα πάντα που μπορεί να ενδιαφέρουν τον τουρίστα. Ο Ποδηλατικός Τουρισμός είναι φιλικός προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα γυμνάζει. Όλες οι γειτονικές χώρες έχουν ανεπτυγμένη την ποδηλατική κουλτούρα ενώ ακόμα και η Ελλάδα αριθμεί χιλιάδες ανθρώπους που ποδηλατούν καθημερινά. Είναι τρόπος ζωής, είναι η καθημερινότητα των Ευρωπαίων (και πολλών Ελλήνων) που δεν θέλουν να την αποχωριστούν στις διακοπές τους. Η Λέσβος είναι ίσως ο πιο προικισμένος τόπος στην Ελλάδα σε μονοπάτια, σε τοπία, βουνά, φυσική κληρονομιά, ποδηλατικά ενδιαφέρον ανάγλυφο, πανέμορφα γραφικά χωριά. Η Λέσβος ολόκληρη έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO έως το 2024. Έχουμε και το έδαφος και την τεχνογνωσία και τις υποδομές και τα άτομα αλλά και την θέληση να πετύχουμε σ' αυτόν τον τομέα. Η ποδηλατική κουλτούρα στη Λέσβο είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη και κάθε τουρίστας που ενδιαφέρεται όταν έρχεται και το διαπιστώνει, μένει έκπληκτος!

Η ερασιτεχνική ποδηλασία είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες clubs με εκατομμύρια μέλη. Οι ποδηλάτες προτιμούν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, όχι το κατακαλόκαιρο. Η ποδηλασία είναι πιο ευχάριστη τους μήνες πριν και μετά την τουριστική High season του νησιού και θα ήταν μια καλή ενίσχυση αυτών των μηνών στη Λέσβο.

Η απαιτούμενη επένδυση από πλευράς επιχειρήσεων είναι ελάχιστη και φυσικά πολύ μικρότερη, συγκρινόμενη με τις ανάγκες οποιασδήποτε άλλης μορφής τουρισμού.

Το πρώτο βήμα έγινε. Τα Bike Friendly Hotels ξεκίνησαν!

Ενημερωθείτε εδώ για τον θεσμό: https://www.bikehotels.travel/
Ξενοδοχεία: Πώς μπορώ να γίνω Μέλος; https://www.bikehotels.travel/join-us-hoteliers/
Αίτηση για να κάνετε την επιχείρησή σας Bike Friendly: https://www.bikehotels.travel/member-form/

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish