Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2022

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Τμήμα αρχαιολογίας

867 μέρες μετά την έναρξη του έργου "Ποδηλατόδρομος - πεζόδρομος κάστρου Μυτιλήνης" και 9 ακριβώς μήνες μετά την ολοκλήρωση του τμήματος του Δήμου μήκους 1300 μέτρων, κάτι δείχνει να ολοκληρώνεται και στο τμήμα του κάτω κάστρου.
Αμέσως μετά το εκκλησάκι του Άη Γιάννη και την μικρή πλατεία ολοκληρώθηκαν τα έργα γύρω από τη γέφυρα που θα ενώνει τα 2 τμήματα. Με την είσοδο στο χώρο του κάτω κάστρου, η διαδρομή χωρίζεται στα 2. Αμέσως μετά τη γέφυρα, αριστερά για τους πεζούς και ίσια για το ποδήλατο. Οι πεζοί θα περπατάνε περιμετρικά του χώρου, ως το εκκλησάκι της Παναγιάς της Γαλατούσας κι από κει θα εξέρχονται από τη Βόρεια Πύλη του κάστρου. Οι επισκέπτες του χώρου που θα τον διασχίσουν με ποδήλατο θα περνάνε από κει που περνούσε και ο παλιός δρόμος (διαδρομή 200 μέτρων) με μια μικρή παράκαμψη αριστερά και πάνω από το Τουρκικό λουτρό. Σ' αυτό το σημείο, ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος ενώνονται και οδηγούν μαζί στην έξοδο του χώρου.
Το υλικό του ποδηλατόδρομου δείχνει ασφαλές και σίγουρα αντιολισθιτικό κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Η ποιότητά του υπερεπαρκής για να χρησιμοποιηθεί από ποδήλατα πόλης ή δρόμου.
Μερικά σημεία μόνο, ελάχιστων πια μέτρων, έχουν μείνει ανολοκλήρωτα για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι από τη βόρεια πύλη μέχρι το άγαλμα της ελευθερίας έχουμε ποδηλατόδρομο.
Η εικόνα του έργου δείχνει εκπληκτική, σίγουρα αναβαθμίζει, ομορφαίνει και δίνει ζωή στην περιοχή. Αν μάλιστα συνδυαστεί αυτή την εποχή με το πράσινο και τη φύση που ανθίζει, αποτελεί μια εκπληκτική βόλτα τόσο κοντά στην πόλη και τόσο ξεχωριστή που μπορούμε να πούμε ότι προσθέτει θετικά σ΄ολόκληρη την πόλη. Κάτω από το επιβλητικό κάστρο της πόλης, με θέα στα βόρεια προάστια, πάνω από τη θάλασσα με πολλά ωραία σημεία για να επισκεφτείς, με τα πόδια, να περπατήσεις, να τρέξεις, ή με το ποδήλατο, να θαυμάσεις ή απλά να καθίσεις και ν' αγναντεύεις το πέλαγος.
Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί σύντομα έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας και οι τουρίστες του νησιού, να το χαρούν τα επόμενα χρόνια.
O Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία μεγάλης γιορτής αντάξιας του τεράστιου έργου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που θα γίνει στο συγκεκριμένο χώρο του κάτω κάστρου αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες στις 19 Ιουνίου του 2022. Περισσότερες πληροφορίες σε επόμενο άρθρο μας.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 Μέρα 1η: Μέρα 50: Μέρα 106: Μέρα 147: Μέρα 197: Μέρα 217:Μέρα 282: Μέρα 320: Μέρα 340: Mέρα 360:Μέρα 460Μέρα 517:

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την εκτέλεση του έργου «Δημιουργία ορεινής ποδηλατικής διαδρομής σε δημόσια δασική έκταση στη περιοχή της Αμαλής Μυτιλήνης».

Στα πλαίσια του προγράμματος "ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)", ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, κατέθεσε αίτηση στήριξης για την δημιουργία ορεινής ποδηλατικής διαδρομής σε δημόσια δασική έκταση στην περιοχή της Αμαλής Μυτιλήνης.
Η εγκεκριμένη αίτηση με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0010866641 περιλαμβάνει εκτέλεση του έργου «Δημιουργία ορεινής ποδηλατικής διαδρομής σε δημόσια δασική έκταση στη περιοχή της Αμαλής Μυτιλήνης», για την οποία και ζητείται από τους ενδιαφερόμενους, η υποβολή προσφοράς μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής. Οι φάκελοι προσφοράς θα απευθύνονται προς τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, ως φορέα υλοποίησης του ανωτέρω έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να καταθέσουν έγγραφες προσφορές, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια του νομίμου εκπροσώπου τους ή µε νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, είτε ταχυδρομικώς μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, από την Δευτέρα 4/42022 και ώρα 07:00 π.μ ως την Παρασκευή 15/4/2022 και ώρα 14:00 μ.μ. στην έδρα του Πο. Συ. Λέσβου που βρίσκετε επί της οδού Ε. Βοστάνη 52.
Για τυχόν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του Πο. Συ. Λέσβου κο Λασκαρίδη Ιγνάτιο στο τηλέφωνο 6942821287 από τις 6:00μμ έως τις 9:00μμ ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logosESPA

Car-Free Sundays

Μυτιλήνη 4/4/2050
Car-Free Sundays
Σαν σήμερα στις 4 Απριλίου του 2023 καθιερώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα "Car-Free Sundays". Μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, μηδένισε τις εξαγωγές υγρών καυσίμων αμέσως μετά το τέλος πολέμου στην Ευρώπη. Σε χρόνο ρεκόρ η τιμή του λίτρου έφτασε έως και τα 52,00€. Λόγω της πετρελαϊκής κρίσης που προέκυψε, η Ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να καθιερώσει δελτίο, στη διανομή καυσίμων προκειμένου να κινηθούν τα πολυάριθμα αυτοκίνητα της εποχής. Για να περιορίσει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση πετρελαίου ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων όλες τις Κυριακές. Αυτό σήμαινε ότι τα 7,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που κυκλοφορούσαν τότε στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καθόλου τις Κυριακές. Οι δρόμοι του κράτους ερήμωσαν! Οι άνθρωποι έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να μετακινηθούν, να πάνε στις δουλειές τους. Τότε οι Έλληνες άρχισαν να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα τους και μέχρι σήμερα δεν τα αποχωρίστηκαν ποτέ!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish