Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην τοπική εφημερίδα "Εμπρός"

Στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας #EuropeanMobilityWeek. Οι πολίτες της Μυτιλήνης που έχουν εντάξει το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις δεν γιορτάζουν βέβαια καμιά βελτίωση του οδικού δικτύου ή την δημιουργία υποδομών. Γιορτάζουν όμως την ενίσχυση ενός κινήματος που διεκδικεί το δικαίωμα στη μετακίνηση με ασφάλεια στους δρόμους. Και είναι μια ευκαιρία να παρακινήσουμε φίλους και γνωστούς, να τολμήσουν την μετακίνηση με ποδήλατο. Μόνο αν γεμίσουν με ποδήλατα οι δρόμοι, θα κατορθώσουμε να στείλουμε το μήνυμα, σε δημάρχους πρωθυπουργούς και υπουργούς.
Αναρτήστε έξυπνες προσωπικές φωτογραφίες με ένα ποδήλατο και γεμίστε το διαδίκτυο. Όχι στολές, όχι κράνη, όχι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Οι ποδηλάτες δεν είναι ούτε αστροναύτες, ούτε σούπερ ήρωες. Το ποδήλατο δεν είναι μόνο αγώνισμα, ούτε μόνο διασκέδαση, αναψυχή και παιδικό παιχνίδι. Δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα μιας δύσκολης, ακριβής και επίπονης συνήθειας.
Το ποδήλατο είναι καθημερινό μέσω μεταφοράς για κάθε συνηθισμένο άνθρωπο για να πάει στο καφέ, να πάει για ψώνια στην γειτονιά, να πάει στη δουλειά του. Αυτό πρέπει να δείξουμε και αυτό είναι το μήνυμα.
Παρακινήστε τους φίλους σας να ξεσκονίσουν το ποδήλατό τους, να το πάνε στο συνεργείο και από 16 Σεπτεμβρίου να κάνουν την δοκιμή για να το βάλουν στην καθημερινότητά τους.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου προγραμματίζει για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 3 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης, το μόνο ποδηλατικό έργο υποδομής που έχει πραγματοποιηθεί στο νησί.

Με την ευκαιρία της εβδομάδας ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κος Ιγνάτης Λασκαρίδης παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην Ανδρονίκη Κουτσαβλή απο την τοπική εφημερίδα "Εμπρός"  βίντεο της οποίας μπορείτε να παρακολουθήστε παρακάτω.

Ποδήλατο με συνταγή γιατρού

Ποδήλατο με συνταγή γιατρού
Μυτιλήνη 12/9/2050
Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα που οι θεράποντες γιατροί θα συνταγογραφούν ώρες ποδηλασίας, αντί φαρμάκων για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας! Τέλος στην εξάρτηση από τις φαρμακοβιομηχανίες δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, με υποχρεωτική συνεδρία των ασθενών με πιστοποιημένους εκπαιδευτές ποδηλασίας. Ειδική εφαρμογή του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα καταγράφει χιλιόμετρα, καρδιακό ρυθμό και διάρκεια άσκησης κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
Στη Λέσβο ο Ποδηλατικός σύλλογος Λέσβου σαν μόνος έγκυρος φορέας της ποδηλασίας στον τόπο μας, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος που θα περιλαμβάνει εκπαίδευση ποδηλασίας ενηλίκων, δωρεάν δάνεια ποδηλάτων και οργανωμένες ομάδες ποδηλασίας.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish