Συμβουλές

Items filtered by date: Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022

Summer Night Ride 2022 - Ανασκόπηση

Τσαμάκια 21/9/2022
Ποδηλατόδρομος Μυτιλήνης Ώρα 20:00
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια νυχτερινή ποδηλατική βόλτα τις δροσερές μέρες του Σεπτέμβρη.
Παράδοση το Summer Night Ride, μας συντροφεύει από το 2011. Συνδυάζεται πάντα με πολύ πετάλι, σουβλάκια και μπύρες.
Φέτος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το μεγαλύτερό του τμήμα εξελίχθηκε σε όλο το μήκος του ποδηλατόδρομου από το άγαλμα της Ελευθερίας έως την βόρεια είσοδο του κάστρου.
Τετάρτη 21/9/22 μικροί και μεγάλοι ξεκινήσαμε για 3 βόλτες. Η πρώτη ήταν για μικρά παιδιά μέχρι τον κόμβο της Φυκιότρυπας και πίσω. Μετά συνεχίστηκε μια βόλτα για μεγαλύτερους αναβάτες όλων των ηλικιών που περιλάμβανε τον γύρο του κάστρου και περνούσε μέσα από τα γραφικά σοκάκια της περιοχής του Αγ. Ευδόκιμου. Η 3η βόλτα κινήθηκε πάλι στον ποδηλατοδρομο κι από κει μέσα από τα στενάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης φτάσαμε έως και τη Χρυσσομαλλούσα και τέλος επιστρέψαμε όλοι μαζί στον τόπο εκκίνησης. Όλα κύλησαν αρμονικά και απολαύσαμε μια υπέροχη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης με ασφάλεια, μια και το μεγάλο γκρουπ έχει αυτό το προτέρημα. Τουλάχιστον μέχρι να γίνει ένα εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων και να μη φοβάται κανένας άνθρωπος να κινηθεί στην πόλη. Μέχρι που να αλλάξει η νοοτροπία αυτών που μας διοικούν (στο χέρι μας είναι) και να σταματήσουν να δημιουργούν (ακόμα και το 2022) ευεργετικές συνθήκες για το αυτοκίνητο στην πόλη. Μόνο αρνητικό σημείο της βόλτας οι διπλές μπάρες που εμποδίζουν την είσοδο στο κάτω κάστρο σε πεζούς ΑμεΑ, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους, ανθρώπους σε καροτσάκι γονείς με παιδικό καροτσάκι και ποδήλατα και πάνω από τη γέφυρα τα περιστροφικά κιγκλιδώματα που καθιστούν αδύνατο στο 50% των ανθρώπων που θα φτάσουν εκεί με ποδήλατο (και όλες τις παραπάνω ευπαθείς ομάδες) να περάσουν αποκλείοντας ανθρώπους - συμπολίτες μας από το νέο έργο!!!
Μετά τη βόλτα μαζευτήκαμε στην Πλαζ ΕΟΤ όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μας περίμεναν σουβλάκια, μπύρες και πολύ συζήτηση!
Η παρέα (όπως κάθε χρονιά) επανασυνδέθηκε έτοιμη μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, για τις πρώτες φθινοπωρινές βόλτες, τα events, τους αγώνες του χειμώνα κι όλα αυτά, που μας περιμένουν το 2022-23.
Παρακολουθήστε το πόλυ όμορφο Βίντεο του Γιώργου Παπαδόπουλου τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2022

2/10/22 Μυτιλήνη
Πλατεία Σαπφούς
Ώρα: 18:00

Μετά από διακοπή 2 ετών η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία επιτέλους ξαναπραγματοποιείται.
Η Μεγάλη Βόλτα στους δρόμους της πόλης είναι ξανά εδώ.
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα θα συναντηθούμε στην πλατεία Σαπφούς.
Όταν η εθνική στρατηγική για το ποδήλατο έχει βαλτώσει... Η απάντηση είναι μια... "Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία".
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών με ποδήλατα που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα μια φορά το χρόνο την ίδια μέρα με ίδια ώρα εκκίνησης. Κάθε χρόνο πλήθος ποδηλάτων γεμίζουν τους δρόμους των πόλεων αυτή τη μέρα. Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία έγινε πρώτη φορά στην Μυτιλήνη το 2009 κι από τότε γίνεται ακολουθείται την Πανελλαδική διοργάνωση ανελλιπώς.

Μετά από τόσα χρόνια αγώνων, μετά από τόσες αρχές που πέρασα κωφεύοντας το πάγιο αίτημά μας, ήρθε επιτέλους ώρα να αποκτήσει η Μυτιλήνη πλήρες δίκτυο ποδηλατόδρομων. Παρακαλούμε, κάντε τον καθημερινό χρήστη ποδηλάτου να νιώθει ασφαλής, κάντε τον ν' αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι και να χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του στο κέντρο, το ποδήλατο του. Βοηθήστε την επόμενη γενιά να μάθει από μικρή να κινείται με ασφάλεια με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Εμείς θα βγούμε για μια ακόμη χρονιά στους δρόμους στις 2 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 18:00, να ζητήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο δρόμο. Τα μηνύματα όπως κάθε χρόνο είναι: Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, όχι κάγκελα σε πεζόδρομους ποδηλατόδρομους και καλύτερα μέσα μεταφοράς. Μαζί μας μπορούν να λάβουν μέρος στην πορεία πεζοί, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, γονείς με καρότσι, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, σύλλογοι ή άτομα που αισθάνονται ότι ζουν σε μια πόλη όχι φιλική γι αυτούς, ή όποιος άλλος πιστεύει ότι η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στην πόλη μας πρέπει να φτάσει στο τέλος της.
Στις 2 Οκτωβρίου, στις 18:00 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, ελάτε όλοι μαζί μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές. Ας κάνουμε όλοι μαζί πορεία για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωριμάζει.

Και μετά την μεγάλη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία...
Συνεχίζουμε την καθημερινή μας παρουσία στους δρόμους με τα ποδήλατο,για καφέ, μετακίνηση, ψώνια, βόλτα, ψυχαγωγία.
Έτσι θα καταλάβουν ότι υπάρχουμε ,δικαιούμαστε , διεκδικούμε.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish