Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2022

3rd Petrified Forest MTB Adventure – Ανασκόπηση, αποτελέσματα και Βίντεο

Σίγρι 4 Σεπτεμβρίου 2022
Στη Λέσβο εδώ και μια δεκαετία πραγματοποιείται ένα από τα ελκυστικότερα πακέτα αγώνων στον κόσμο. Οι αγώνες Urban MTB Races συνδυάζουν με τον καταλληλότερο τρόπο το κομμάτι του αγωνιστικού ποδηλατικού ενδιαφέροντος με τις τουριστικές ομορφιές των χωριών του νησιού μας. Αγώνες με όλες τις απαραίτητες τεχνικές δυσκολίες μέσα στο γραφικό περιβάλλον των χωριών της Λέσβου.
Ένας από αυτούς τους αγώνες πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην άλλη άκρη του νησιού, στο μακρινό μαγευτικό Σίγρι. Ο απαιτητικός αγώνας γίνεται στο χωριό του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, στην έδρα του Μουσείου φυσικής Ιστορίας Λέσβου που ήταν και ο διοργανωτής του μοναδικού αυτού αγώνα στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να εντάξει μέσα στη διαδρομή όλα τα σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της περιοχής, σε συνδυασμό με δύσκολα τεχνικά πέρασμα (σκαλοπάτια, βραχώδη σημεία, απότομα κατεβάσματα, πέτρες, σαθρό...), κι όλα αυτά σε μια διαδρομή που έφτανε από την ακτογραμμή έως κορυφή του λόφου με την υπέροχη θέα στην πλαζ, τα κρυστάλλινα νερά του όρμου, ολόκληρο το παραδοσιακό χωριό κάτω, στο βάθος το κάστρο του 17ου αιώνα και τα 2 νησιά που οριοθετούν τον κόλπο του Σιγρίου, τη Νησιόπη και την Σεντούσα (ή Καβαλούρο)!
Ένας σκληρός αγώνας που απαιτεί 100% πετάλι και συγκέντρωση. Διαρκεί λίγο περισσότερο από ώρα αλλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι παλμοί είναι στο φουλ. Στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας οι αθλητές αγωνίστηκαν δίπλα σε ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών. Δίπλα σ' αυτή την τεράστια ομορφιά που μας άφησε κληρονομιά η φύση στη Λέσβο και έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πάνω από 30 χρόνια, προβάλλοντας τη Λέσβου σ' ολόκληρο τον πλανήτη.
Το άδεντρο τοπίο εξασφάλιζε κάτι μοναδικό. Τέλεια θέα σε αγωνιζόμενους και θεατές, συνοδούς, φίλους, διασώστες, που από μια θέση, είχαν θέα σε κάθε γωνία της διαδρομής. Ότι πιο τέλειο για τους πολλούς θεατές που "έφτασαν ως το τέλος" για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Στα αγωνιστικά:
Στις γυναίκες η Αναστασία Χατζέλη ανέβηκε στην πρώτη θέση με δεύτερη την Γαβριέλα Βαλσαμάκη. Στους Junior την 3άδα συμπλήρωσαν οι Χρήστος Μανωλέας, Παναγιώτης Κουρής και Αντώνης Κοσμπής.
Στην κατηγορία ανδρών πρώτος (και πρώτος γενικής) τερμάτισε ο Δημήτρης Αλεξίου αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με 2ο τον Αστέριο Νιδήμο αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και πρωταθλητή Ελλάδας στο Marathon MTB και 3ο τον Γιάννη Γιαννόγλου (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου) που μετά από μηχανικό πρόβλημα (λάστιχο) και πτώση κατάφερε να ανακάμψει και να καταταχθεί στην πολύ καλή 3η θέση!
Στους master πρώτος τη γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Γιώργος Σαραϊδάρης (Αθλητής του ΠοΣυΛε). 2ος ο Μπάμπης Μπουντάκης (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου) που μετά από πτώση και τραυματισμό κατάφερε να συνεχίσει και να κατακτήσει μια επάξια 2η θέση. Την 3άδα στο βάθρο συμπλήρωσε ο Καμάτσος Παναγιώτης.
Στην κατάταξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων πρώτος τερμάτισε ο Ιγνάτης Καλλιπολίτης, με 2ο τον Πάτροκλο Τόττα και 3ον τον Τιμολέων Κουτρούπη. Στους Veterans πρώτος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Κώστας Λαϊνάς (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου) με 2ο τον Δημήτρη Μοσχόβη και 3ο τον Αντρέα Τριανταφύλλου. (Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάτω).
Τον αγώνα διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και τεχνικός σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride.
Τέλος να μη ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τη Sigri Brewery τοπική ζυθοποιία του Σιγρίου, που μας κέρασε τις μοναδικές σε γεύση και ποιότητα μπύρες (με τα ονόματα των 2 νησιών του Σιγρίου) Sedusa και Nisiopi...
Περισσότερες φωτο ΕΔΩ

Αναλυτικά αποτελέσματα ανα κατηγορία

Ποδηλατοστάσιο Μυτιλήνης

Μυτιλήνη 5/9/2050

Ποδηλατοστάσιο Μυτιλήνης

Κάθε πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με το καθήκον να βρει λύσεις κινητικότητας σε όλο και λιγότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο. Το να δελεάζει κάθε πόλη τους τουρίστες που έρχονται με ποδήλατο, είναι προφανές αλλά πού μπορούν να παρκάρουν τόσα ποδήλατα με ασφάλεια, άνεση και οικονομία;
Ο Πο. Συ. Λέσβου πραγματοποίησε τη μελέτη και ολοκλήρωση ενός τεράστιου έργου, σε αυτό το θέμα. Οι σταθμοί ποδηλάτων υψηλής ποιότητας, γίνεται κανόνας. Αλλά πώς προκαλούμε τον επισκέπτη να στάθμευσει το ποδήλατό του με άνεση, τάξη και ασφάλεια;
Με μια μελέτη που ολοκληρώθηκε για λογαριασμό του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε ένα εμπνευσμένο έργο για το ιδανικό ποδηλατοστάσιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα πανέμορφο έργο τέχνης που προκαλεί και προσκαλεί τοπικούς αλλά και επισκέπτες χρήστες ποδηλάτου στην πόλη μας, να σταθμεύσουν.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish