Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2023

Αποκριάτικη Ποδηλατοπαρέλαση Μυτιλήνης 2023

Κυριακή 26/2/2023 στις 15:00 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης συγκεντρώθηκαν τα πληρώματα για την Καρναβαλική Παρέλαση της Μυτιλήνης. Και φέτος δώσαμε δυναμικό παρόν, διασκεδάσαμε, περάσαμε το μήνυμα της χαράς, της ξεγνοιασιάς και της τρέλας που έχουμε όλοι εμείς οι φίλοι του ποδηλάτου, στο πλήθος του κόσμου που κατέβηκε στην προκυμαία για να παρακολουθήσει.
Το μήνυμα μας ίδιο τόσα χρόνια!!! "Ντου, Ντου, Ντου, ΠΟΔΗΛΑΤΑ παντού!". Αυτή τη χρονιά το σύνθημα του γκρουπ μας ήταν "Για γέλια και για κλάματα" (λες και ξέραμε!) σαν κύριο θέμα της ποδηλατοπαρέλασης επιλέγοντας κοινή εμφάνιση τον κλόουν, για το μεγαλύτερο αριθμό των μελών του γκρουπ μας μας. Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ότι κέφι και ποδήλατο πάνε μαζί! Περάσαμε τέλεια, διασκεδάσαμε, ξεφαντώσαμε και το μήνυμα του γκρουπ μας κατάφερε να αντιπροσωπεύσει τελικά ολόκληρη την οργάνωση του Δήμου Μυτιλήνης! Αγνοήσαμε τον κακό καιρό, τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα, τους ισχυρούς ανέμους και περάσαμε μέσα από μια καταιγίδα κεφιού, κατακλυσμό χαράς, πολλά μποφόρ γέλιου, θύελλα διασκέδασης και τυφώνα ευχάριστων στιγμών, που μας έκαναν να περάσουμε καλά μέσα στην Καρναβαλική Παρέλαση του Δήμου Μυτιλήνης 2023.
Καλή Σαρακοστή.

Όλο το φωτογραφικό άλμπουμ στη σελίδα μας στο Facebook

Υ.Γ. για τη διακοπή ρεύματος που κατέστρεψε ουσιαστικά την εκδήλωση.
Είναι ποτέ δυνατόν σε μια πόλη όπως η Μυτιλήνη, που όλοι ξέρουμε πόσο συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος, να μην έχει προβλέψει η διοργάνωση να έχει γεννήτρια?
Στα (άλλα) μείον της φετινής εκδήλωσης εκτός από τον κακό (μας) τον καιρό, η πρόωρη εκκίνησή της παρέλασης (πριν μαζευτεί ο κόσμος) με αποτέλεσμα τα πρώτα γκρουπ να περάσουν με πολύ μικρή προσέλευση κοινού, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οτι σχεδόν όλα τα ειδησεογραφικά του νησιού στα φωτογραφικά τους άλμπουμ στερούνται φωτογραφίες των πρώτων γκρουπ, άλλα μεγάλα λάθη ήταν η πολύ μικρή διαδρομή της παρέλασης, (Τράπεζα Ελλάδος - Πλατεία Σαπφούς = 350 μέτρα!!!), η στασιμότητα των γκρουπ στην προκυμαία μπροστά στο (όποιο) κοινό χωρίς μουσική, η απαράδεκτη ποιότητα της ηχητικής κάλυψης, η λάθος επιλογή μουσικής μια και ακούγονταν νησιώτικα τραγούδια την ώρα που περνούσαν τα γκρουπ (καμία σχέση με καρναβάλι), η έλλειψη εναλλακτικής πηγής ρεύματος (γεννήτρια για τη βασική έστω ενημέρωση του κοινού που περίμενε εκεί)... η παντελής έλλειψη οργάνωσης και η χωρίς λόγο αγένεια κάποιων που "μάλλον έδειχναν" να είναι στην οργάνωση της εκδήλωσης, ειλικρινά όλα τα γκρουπ ήρθαν στην εκδήλωση με προσωπικά τους έξοδα κόπο και χρόνο, έφτιαξαν κοστούμια για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου μας να πετύχει στο καρναβάλι και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να εισπράξουμε τα νεύρα των (α)διοργανωτών! Όλα αυτά τα πράγματα κατέστρεψαν μια εκδήλωση που τα προηγούμενα χρόνια είχε αρχίσει να έχει προοπτικές ανάπτυξης. Τα γκρουπ και ο κόσμος που συμμετείχε σ' αυτά αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης των 350 μέτρων, αναχωρούσε από την πλατεία χωρίς καθοδήγηση που πρέπει να πάει, με αποτέλεσμα δυστυχώς μετά από ώρες που αποκαταστάθηκε και η βλάβη ηλεκτροδότησης, οι Ονιράμα να τραγουδήσουν με το κοινό αποδεκατισμένο.
Ευχόμαστε τα παραπάνω σχόλια να θεωρηθούν καλοπροαίρετα σημεία προσοχής, ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και φωνάζουν για το καλύτερο, προς την αρτιότερη εκδήλωση του Μυτιληνιού Καρναβαλιού του 2024 και όχι σημείο αντιπαράθεσης.

Car Free Zones

Μυτιλήνη 27/2/2050
Car Free Zones...
Από τα πρώτα χρόνια της βιώσιμης αστικής μετακίνησης και τις κολοσσιαίες επενδύσεις για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αργότερα, καταλάβαμε ότι είτε βενζίνη, είτε πετρέλαιο, είτε άλλα ορυκτά καύσιμα, είτε ηλεκτρισμός, το πρόβλημα αυτοκίνητο, παραμένει πρόβλημα.
Έτσι μετά από σκέψη, μελέτη και διορατικότητα, ο Δήμος Μυτιλήνης καθιερώνει τις “Περιοχές μηδενικών εκπομπών και ατυχημάτων” στο ιστορικό κέντρο και στην παλαιά πόλη της Μυτιλήνης, μέσα στην οποία επιτρέπεται να κυκλοφορούν πλέον μόνο μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία, πεζοί και ποδήλατα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish