Συμβουλές

Items filtered by date: Κυριακή, 02 Απρίλιος 2023

Enduro Greek Series 2023 - KeenOnSpeed Enduro MTB στην Κω - Ανασκόπηση & Αποτελέσματα

Κως 2/4/2023
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος Enduro Greek Series στην Κω με ονομασία "KeenOnSpeed Enduro MTB". Ένας αγώνας διαφήμιση για τα ποδηλατικά μονοπάτια της Κω, που με μεράκι έχουν φτιάξει και συντηρήσει η ομάδα των Mud Turtles και ο ποδηλατικός κόσμος της Κω. Μια ανάδειξη του αθλήματος των ορεινών διαδρομών και των δυνατοτήτων που έχουμε στην Ελλάδα να φιλοξενούμε ποιοτικούς αγώνες για να αναδείξουμε το κομμάτι του ποδηλατικού τουρισμού, που έχει μέλλον και ποιότητα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΒΣ τμήμα αθλητισμού.
Η αποστολή από τη Λέσβο περιλάμβανε τον Δημήτρη Μοσχόβη όπως γράψαμε και σε πρόσφατο άρθρο μας που συμετείχε στη διαδικασία και αγωνίστηκε στην κατηγορία των Veterans. Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε μια πλήρη συνέντευξη που μας παραχώρησε αποκλειστικά, μετά τη λήξη του απαιτητικού αγώνα της Κω:
"Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και έδειχνε ότι είχε γίνει πολύ δουλεία στην προετοιμασία της διαδρομής. Η διοργάνωση με πολύ ευγένεια εξυπηρετούσε τους αγωνιζόμενους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η μεγάλη απόσταση όμως από την Αθήνα, ήταν το αποτέλεσμα για μικρό αριθμό συμμετοχών, με τους "συμβατικούς" (μη ηλεκτρικούς) τερματίσαντες αγωνιζόμενους να μην υπερβαίνουν τους 66 (7 απ' αυτούς γυναίκες). Μεγάλο γκρουπ είχε έρθει από τη γειτονική Τουρκία με αθλητές που γνωρίζουμε από τους αγώνες στη Λέσβο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η εθνική σύνθεση της εκκίνησης με αθλητές από Κροατία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αγγλία, Νότιο Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Σερβία και Γερμανία να συμπληρώνουν τον αριθμό Ελλήνων αγωνιζομένων.
Τα μονοπάτια ήταν ιδιαίτερα, αρκετά δύσκολα και με επίπεδο πολύ πάνω απ' τον μέσο όρο. Υπήρχε ροή σε πολλά σημεία ενώ είχαν γίνει παντού μπερμ σε κάθε στροφή. Πολλά ήταν και τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και τα μεγάλα άλματα.
Ο κόσμος μετά το τέλος του αγώνα ήταν ευχαριστημένος, ιδιαίτερα από την άψογη οργάνωση. Μεγάλο ήταν και το πάρτι που ακολούθησε, με πολύ κέφι. Στις απονομές παρόν ήταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του διοργανωτή συλλόγου, αλλά και ο Δήμαρχος της Κω! Πράγμα που δείχνει τη σημασία που δείχνει ολόκληρο το νησί στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων, στον αγωνιστικό τουρισμό, τον ποδηλατικό και κάθε είδους διοργάνωση που φέρνει πρεσβευτές σ' έναν τόπο, έτοιμους να τον διαφημίσουν στις άκρες του κόσμου.
Προσωπικά θεωρώ πως ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Ο 3ος μου αγώνας σ' αυτό το είδος (Enduro MTB) και σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τερέν. Στα αποτελέσματα, τερμάτισα 6ος στην κατηγορία Veterans που είχε 15 συμμετοχές.
Ο αγώνας είχε πολλές εγκαταλείψεις, πολλά ατυχήματα, πολλά από αυτά πριν καν την έναρξη του αγώνα, στα δοκιμαστικά. Εκεί κι εγώ είχα μια πτώση που με ανάγκασε να τρέξω την ημέρα του αγώνα με πόνους στα πλευρά."
Στα χρονόμετρα επικράτησε ο Ζώτος Σωκράτης-Άρης της ομάδας Propain Positive με χρόνο 16:34.45, 2ος ο Αγιομαυρίτης Γιώργος με συνολικό χρόνο 16:48.75, 3ος ο Τσαλαφούτας Γρηγόρης με χρόνο 17:02.55, με 4ο τον Ελισσαίο Γούβη με χρόνο 17:37.43, ενώ ο χρόνος του Λέσβιου αθλητή Δημήτρη Μοσχόβη ήταν 24:52.42 με κατάταξη γενικής, την 49η θέση.
Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Ποδηλατικού Ομίλου Κω Π.Ο.Κω, του Δήμου Κω, των Mud Turtles και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ήταν ο πρώτος αγώνας Enduro MTB open και διασυλλογικός που γίνεται στην Κω.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εύχεται στον αθλητή από το νησί μας, καλή ξεκούραση, καλή ανάρρωση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή.

Αποτελέσματα

4η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό - Ανασκόπηση

Μυτιλήνη 2/4/2023
Με σύνθημα "κάνε ποδήλατο, τρέξε, περπάτησε και γνώρισε τον αυτισμό" βρεθήκαμε για 4η συνεχή χρονιά μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, καλεσμένοι του συλλόγου "Συνεξέλιξη - Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό - Λέσβος" να κάνουμε ποδήλατο μαζί με πεζούς και δρομείς στην προκυμαία της Μυτιλήνης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας του Αυτισμού. Από το Θέατρο και μέχρι τον τελικό προορισμό της πορείας, πλήθος κόσμου, μικρά παιδιά και μεγάλοι, έτρεξαν, περπάτησαν κι έκαναν ποδήλατο. Στα Τσαμάκια συγκεντρώθηκε όλη η πορεία που αριθμούσε πάνω από 500 άτομα. Στον τερματισμό, στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης πάνω από τον Ποδηλατόδρομο, πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων από τους διοργανωτές. Συμμετείχαν: Η Αννίτα Ματζουράνη με τα παιδιά της Συν-εξέλιξης, του Ωδείου Ν. Σκαλκώτας, της Ηλιαχτίδας, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση, ο Πάνος Γαληνός και το Πολύτροπον.
Διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Συνεξέλιξη - Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό - Λέσβος, με συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, των Lesvos Runners και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.

Δείτε περισσότερες φωτό ΕΔΩ

Βίντεο από την ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου και από την κάμερα του ¨Στο Nησί"

Brevet 200km "Cycling for autism"

Χίος 1 Απριλίου 2023.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αυτισμό (2 Απριλίου). Πραγματοποιηθηκε από το σύλλογο Ποδηλάτες Χιου το Brevet 200 ‘’ Cycling For Autism’’ το Σάββατο 1η Απριλίου. Η εκκίνηση δόθηκε από τα γραφεία του Συλλόγου Αυτισμού Χίου στην 11η Νοεμβρίου στης 7:30 το πρωί.
Το Λεσβιακό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συμμετοχή του αθλητή από τη Λέσβο, Παναγιώτη Λουλαδέλλη που εκπροσώπησε επάξια και με απόλυτη επιτυχία στο Χιώτικο brevet το νησί μας.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εύχεται στον Λέσβιο αθλητή, καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish