Συμβουλές

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Take Care of your Trails 2021

Η ετήσια εκδήλωση "TakeCareofyourTrails 2021" θα πραγματοποιηθεί και φέτος από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου. Θα γίνει καθαρισμός, συντήρηση και απομάκρυνση αδρανών υλικών σε 4 μονοπάτια της Ανατολικής Αμαλής. Τα μονοπάτια αυτά θα είναι τα 3 συνεχόμενα από πηγές Νεαπόλεως προς την κορυφή της Αμαλής και το ένα από πηγές Νεαπόλεως προς Αγία Μαρίνα. Είναι 4 από τα σημαντικότερα μονοπάτια του βουνού κι αυτά που χρησιμοποιούνται από πεζοπόρους και φίλους της ορεινής ποδηλασίας περισσότερο όλο το χρόνο.

Οι δράσεις θα γίνουν τις Κυριακές 9, 16, 23 και 30/5/2021 με ώρες εργασίας από 09:00 έως 13:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν συμμετοχή σε ειδική φόρμα που θα επιμεληθεί ο Πο.Συ.Λε. έτσι ώστε να επιτευχθεί ο προγραμματισμός και η κατανομή των συμμετεχόντων σε μικρές ομάδες των 2 ατόμων σε κάθε είσοδο και έξοδο των 4ων μονοπατιών, με γνώμονα την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν για τις εργασίες γάντια, νερό και μια τσουγκράνα (αν υπάρχει). Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου θα φροντίσει για περισσότερα εργαλεία όπου και αν αυτά χρειαστούν.

Μαζί με τη συντήρηση των μονοπατιών θα συλλεχθούν και απορριφθούν ότι σκουπίδια υπάρχουν στη γύρω περιοχή. Γι αυτό καλό θα ήταν οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους κι ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά, μαζί με τους κηδεμόνες τους.

Πρώτο ραντεβού μας την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στις 09:00 στο "Πεύκο".

Σημείο συνάντησης GPS

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Ποδηλατόδρομοι φιλικοί στο αυτοκίνητο

Μυτιλήνη 3/5/2050

Αν πεις σήμερα στα παιδιά του 2050 ότι παλιά οι δρόμοι ήταν το βασίλειο του αυτοκινήτου, μάλλον θα γελάσουν. Κι όμως, πριν μερικές δεκαετίες ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσεις άφοβα με ποδήλατο στο δρόμο.

Σήμερα στους ίδιους δρόμους τα αυτοκίνητα είναι οι φιλοξενούμενοι.
Δρόμοι αποκλειστικά και μόνο για ποδήλατα που όμως σέβονται τα τετράτροχα και δεν φέρονται στους αυτοκινητιστές με τον ίδιο τρόπο που αυτοί φέρονταν 30 χρόνια πριν. Δρόμοι όπου κυκλοφορούν άπειρα ποδήλατα χωρίς όμως να αποκλείονται τα ελάχιστα αυτοκίνητα που είναι ευπρόσδεκτα μια και εισέρχονται με απόλυτη ασφάλεια. Σ’ αυτούς τους ονειρικούς δρόμους υπάρχει αυτό που ζητούσαμε τόσα χρόνια... αλληλοσεβασμός.

Καλό Πάσχα

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και το Lesvos MTB, εύχονται καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και ασφαλή χιλιόμετρα, σε όλο τον κόσμο και τις οικογένειές τους με υγεία και ευτυχία.

Drone Delivery App

Μυτιλήνη 26/4/2050

Πρόβλημα στη μέση του πουθενά; Ζημιά που δεν επισκευάζεται με τίποτα; Ανοιχτό το σενάριο να επιστρέψεις με τα ... πόδια;

Όχι πια. Με τη νέα εφαρμογή “Drone Delivery App” στέλνεις από το κινητό σου το είδος της ζημιάς και το ανταλλακτικό που χρειάζεσαι, η εφαρμογή εντοπίζει με ακρίβεια το στίγμα σου και το drone του Lesvos MTB φέρνει άμεσα το σετ επισκευής, ή ότι ακριβώς έχεις ανάγκη, στο σημείο που βρίσκεσαι, για να συνεχίσεις χαρούμενος και ξένοιαστος τη βόλτα σου.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish